Igår spelades det tre matcher i 5B:

 

TORSDAG 16/5

Näsets SK – IF Väster 0-5 (0-2)

Gästerna IF Väster fick en fin start på matchen då Robin Axéll gjorde 1-0 nästan direkt och 2-0 halvvägs in i den första halvleken. Markus Ulenius kunde sen öka på till 3-0 tidigt i den andra halvleken. I slutet av matchen kan även Arvid Liljedahl och Robert Eckerman göra mål för Väster och det blir alltså en 5-0 seger! 

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om segern:

”Kändes redan på samlingen att det var väldigt fokuserat idag. Tidigt mål också där Robin kunde trycka in 1-0 efter bara nån minut och vi gjorde mycket rätt mot ett Näset som saknade Kalasho väldigt mycket. Robin gör också 2-0 i mitten på första och därefter kunde vi kontrollera halvleken. I andra kunde Ulenius, dagen till ära sin första start i IFV och detta på topp chippa in 3-0 kyligt. Därefter hotade Näset rejält flera gånger men Mackan avstyrde fint i kassen och två mål på slutet gör ju att man kan njuta rejält i helgen!”

NSK:s kapten Vasilis Liolios hade följande att säga om matchen:

”Tung minst sagt. Tråkigt att förlora en derby med så många mål emot sig på hemmaplan. Väster tar vara på deras chanser och är bättre än oss första halvlek, aggressivare i duellerna och har lite mer rutin i deras spel. Andra halvlek höjer vi oss rejält, mycket bollinnehav och chanser som vi tyvärr inte kan göra mål på. Väster är klart vassare än oss framåt och dödar matchen på deras kontringar. Många borta idag och genomsnittlig ålder på 19 år med bara 3 spelare över 23. Dock presterar våra unga gubbar bra och kämpar in i det sista trots att vi låg under hela matchen. Får sura ett par dagar nu men sen taggar vi till och tar nya tag mot Hovås nästa onsdag.”

Väster leder en lite haltande 5B-tabell med Näset på en fjärdeplats. Bilden till inlägget är från denna matchen (fotograf Per Samuelsson). 

 

Balltorps FF – Hovås Billdal IF 3-2 (2-1)

Jumbon Hovås Billdal fortsätter att förlora jämna matcher och åkte på sin tredje uddamålsförlust för säsongen igår mot Balltorp. Hovås Billdal inledde dock med att göra mål nästan direkt (målskytt Per-Erik Bondesson) men innan paus hade BFF både kvitterat och tagit ledningen. Anton Nordbye satte 1-1 och Niclas Sandell 2-1. BFF:s ledning stod sig till matchminut 87 då Ludvig Svedstam kvitterade på straff! Balltorp hann dock göra ännu ett mål då Sandell blev både tvåmålsskytt och matchhjälte

BFF:s Jetmir Kurti sa så här om matchen:

”Väldigt viktigt seger. Vi gör inte vår bästa match och kommer absolut inte upp i den nivån vi vet att vi kan. Onödigt spännande i slutet när Hovås tilldöms en straff i 86:e minuten som gör att ställningen blir 2-2 när vi borde stängt matchen tidigare. Dock visar vi moral och gör minuten senare 3-2 via Niclas Sandell som sätter dit den via en fantastisk assist från mig (hehe). Nu väntar Fässberg på tisdag. Skall bli kul.”

Hovås Billdals lagledare Stefan Lundberg sa så här om förlusten:

”Vansinnigt tuff förlust. De senaste tre matcherna kunde vi lika gärna tagit 9 poäng på, men när man är i den situationen vi är i går det mesta emot oss. Matchen igår kunde gått åt båda hållen. En jämn tillställning där vi lika gärna kunde vunnit. I första halvlek gör vi tidigt 1-0 och sedan har vi väldigt bra koll på dem i 30 minuter. Sedan är det fem olyckliga minuter där vi släpper in två snabba skitmål. Sedan får vi återigen jaga och vi gör det helt ok och i 88:e minuten får vi straff och kvitterar. Tyvärr så är Balltorp riktigt bra när de trycker på med allt de har och de får in 3-2 minuten efter. Vi har sedan ett friläge minuten senare men det missar vi. Jävligt surt helt enkelt. Killarna är definitivt inte värda denna starten vi fått.”

Hovås Billdal är fortsatt sist i tabellen. BFF är sjua. 

 

FC Linné – FC Heden 2-1 (0-1)

Fint ”poplags-möte” på Gröna Vallen när FC Linné mötte FC Heden. Heden hade med sig 1-0 från den första halvleken men Linné kan vända efter paus efter att Anton Zetterström kvitterat och Blend Keshto satte segermålet.

Linnés Marcus Come sa så här om segern:

”Kul att vara tillbaka efter lång tid borta! Ganska slö match där FC Heden har en tydlig spelidé med att lägga långa bollar på deras resliga forward och fasta situationer. Det är just på en fast situation som de får utdelning. Vi missar i markering och 0-1 är ett faktum. Vi gör ingen jättematch i första men tar över mer och i andra äger vi matchen. Vi har många lägen men deras målvakt gör en jättematch och står rätt i mer eller mindre varje situation. Efter en ganska lång forcering får återvändande Anton in en boll som jag inte kan återge hur den traglar sig in. Vi forsätter att skapa och till sist sätter Blend sitt första för Linné och säkrar 3 poäng. Vill tacka Heden och domarna för en trevlig match och höja Hedens målvakt.”

Hedens tränare Tobias Larsson hade följande att säga om förlusten:

”En tung förlust såklart i en viktig match där vinst hade givit ett litet glapp neråt. Istället är vi ett av de lagen nu som ska jaga de andra. Vi gör en bra första halvlek även om tempot är ganska lågt men det är nog mer en kombo av att Linné inte gör någon vass insats och vi gör rätt saker. Till andra halvlek var bara Linné på banan och vi tar på oss de ängsliga och tröga ögonen och sinnena istället för att göra det enkelt och vårda bollen. Har vi den i vår ägo och låter motståndet slita så löser vi det istället slår vi bort enkla pass i vår hast att ta oss framåt och då blir det jobbigt över 90 minuter. Becksvart nu men min feeling är att vi är på gång att trampa igång maskineriet nu. Lite folk på väg tillbaka och fortsatt ökat flås kommer gynna oss i långa loppet.”

Heden är åtta och Linné tia i tabellen.

 

/Rasta