Massor med matcher igår och vi börjar i division 4:

 

TORSDAG 16/5

4A

Kortedala IF – Kode IF 1-3 (0-0)

Kortedala IF har imponerat hittills i årets 4A och inför hemmamatchen mot Kode IF så var laget seriens enda obesegrade lag. Efter 90 minuter på Kortedalavallen igår var de inte längre det. Efter en mållös första halvleken var det gästernas Markus Anderberg som gjorde matchens första mål med sin åttonde fullträff för säsongen (bäst i 4A) i början av andra. Kortedala svarade dock tio minuter senare när Mouhammed Omeirat kvitterade. Sen klev förra årets skyttekung, Rasmus Haraldsson, in i handling när satte både 2-1 och 3-1 för Kode, som därmed blev första laget att besegra Kortedala!

Just Haraldsson sa så här om segern:

”En relativt bra match från vår sida där de tre poängen som delas ut inte på något sätt är orättvisa. Vi följer en ganska enkel matchplan och har bra koll på våra motståndare samtidigt som vi skapar mycket chanser offensivt. Slutet av andra halvlek blir en annan typ av spel men vi lyckas göra psykologiskt viktiga mål och kan vända hem med ett bra resultat i ryggen.”

Kortedalas Alisan Agac sa så här om matchen:

”Årets första förlust, jobbig match där vi inte är med och släpper in tre mål på slarv! Bara att ta nya tag inför nästa match!”

Kortedala leder fortfarande 4A med Kode som trea. Kode har visat fin form på sistone och segern var lagets tredje raka.

Kodes matchreferat hittas HÄR och bilder från matcher HÄR. Bloggen har även lånat bilden till inlägget från Kodes sida (fotograf Jessica Lundin).

 

FK Kozara – Guldhedens IK 2-1 (2-1)

Det har gått riktigt tungt för Kozara i inledningen av årets 4A och inför hemmamötet med Guldheden stod laget på en poäng på sex matcher. Laget har dock fyllt på truppen med lite rutinerade namn. Bland annat har Hector Svensson anslutit från Finlandia/Pallo AIF och nu senast gamle Blåvitt-spelaren Andrés Vasquez! Matchens alla tre mål skulle komma i den första halvleken och det var formstarka GIK som gjorde det genom Lukas Tengberg. Kozaras Can Aslaner kvitterade dock efter en halvtimme och bara minuter senare fick hemmalaget straff. Nyförvärvet Vasquez klev fram och satte säkert dit 2-1! Matchen bjöd sen inte på några fler mål och Kozara tog alltså säsongens första seger!

Kozaras tränare Christos Sakalakis sa så här om matchen:

”Måste väl börja med att säga att det är otroligt skönt med första trean. Fotbollsmässigt så har vi väl förtjänat sett till matcherna hittills. När det gäller matchen så börjar vi otroligt bra och är väldigt bolltrygga. Mer än tidigare matcher och dessutom högre upp i banan. Kändes som vi hade total kontroll och skapade en del chanser. Inte superfarliga men ändå hotade. Sen som så många gånger förut så är vi otroligt passiva. Guldheden gör 2-3 bra prestationer i samma sekvens och gör ett snyggt 1-0 från ingenstans. Otroligt tungt men egentligen inget nytt då det sett ut så i flertalet av våra matcher. Med målet blir spelet jämnare men fortfarande vi som har spelövertaget och vi lyckas genom en omställning göra 1-1 genom Can och senare efter en bra prestation av Adam som får med sig en straff som Andres förvaltar till 2-1. Vi skapar några lägen till i första halvlek men farligaste chansen står Guldheden för då de har 4 avslut på mål inom 30 sekunder där våra spelare slänger sig och täcker och till slut som Stefan tippar över till hörna. Resultatet står sig halvleken ut och även matchen ut. Guldheden kommer ut och gör en mycket bättre andrahalvlek. Samtidigt som vi blir trötta så tar de över mer och mer och har bud på 2-2 ett par gånger med en jättechans på övertid som man inte fick till skottet på. Jag är nöjd med prestationen och förstår tröttheten hos spelarna då vi höjt intensiteten igen på träningarna med ganska tuffa pass.”

GIK:s kapten Simon Möller hade följande analys av förlusten:

”En sur förlust där vi inte spelar särskilt bra men ändå är nära att få med oss ett resultat. Vi inleder hyfsat och gör 1-0, men Kozara vänder innan paus. I andra halvlek har vi svårt att få till ett tryck på offensiv planhalva, utan Kozara kan spela på resultatet och de är närmre än oss att göra mål. Dock skapar vi ett par bra lägen att kvittera i slutet men bollen hittade inte nätet. Stundtals får vi till spelet under matchen men totalt sett är det inte en godkänd insats från vår sida tyvärr. Nya tag mot Stenkullen nästa vecka.”

Kozara är nu tia i tabellen och GIK är femma. 

 

4B

Kärra KIF – Askims IK 2-2 (2-0)

Det var hemmalaget Kärra som öppnade starkast och Jesper Konkell satte 1-0 redan efter sex minuter. Ett par minuter innan halvtid kom även 2-0 genom KKIF:s kapten Niclas Andersson. Askim kämpade sig dock tillbaka in i matchen efter paus och Patrick Abrahamsson reducerade tidigt i andra. Med bara tre minuter kvar av matchen kom sen 2-2 genom Daniel Pereira!

Kärras Nicklas Reitz sa så här om matchen:

”Vi är är bättre första halvlek där vi har 2-0. De gör 2-1 i andra halvlek på en väldigt tveksam situation och tar väl ändå över mer och mer. Ingen bra andra halvlek från oss alls trots de har vi någon ramträff osv men vi måste höja oss om vi ska ta tre pinnar. Går inte att vara på topp varje match så de är bara att bita ihop och komma igen! Gäller att göra en bra match nästa och gå för tre poäng.”

AIK:s spelande assisterande tränare Daniel Pereira hade följande att säga om matchen:

”Ja, vad skall man säga? Vi började svagt som vanligt släpper in ett tidigt mål efter drygt 6 minuter. Det blir uppförsbacke direkt. Kan inte påstå att det var något skönspel från något utav lagen. Kärra lyckas också göra 2-0 på oss i första. Vi pratade i halvlek att gå ut och visa hjärta, vi gjorde också några förändringar för att kunna ge lite tryck framåt och det skulle visa sig vara lyckosamt. Vi får till slut in ett 2-1 mål och i slutet av matchen lyckas jag också hitta nätet på en fast situation. Matchen spelades på gräs och det var ganska svårt att få till något ordnat spel blev mycket långt. Vi är nöjda över poängen och hoppas att vi är på rätt väg nu.”

Kärra leder dock en lite haltande 4B-tabell medan Askim är tia. 

 

/Rasta