Det spelades en massa matcher i division 6 igår:

 

TORSDAG 16/5

6A

Tollereds IF – Fröjdens FK 1-0 (1-0)

Det svänger snabbt i lokalfotbollen. Fröjdens FK kom precis från en överkörning av Lekstorp (9-1) men fick lämna Spinnarvallen med noll poäng i gårdagens match mot Tollered (som inför matchen inte hade vunnit ännu). Matchens enda mål kom efter en halvtimme och det var TIF:s Gökhan Mahshid som var sist på bollen! 

FFK:s tränare Darko Lipovac sa så här om matchen:

”Vi gör inte en bra match, inte på långa vägar. Tollered spelar mycket långt på deras gräsplan. Vi får inte igång vårt spel. Chansfattig i första, halvvägs in i halvleken slår de en långboll som hamnar mellan våra mittbackar och målvakt och 1-0. Väldigt onödigt. Därefter har vi många lägen i andra men inte fokus framför mål. Missar öppet mål, en nick från en meter. Har en boll i mål på hörna som domarn blåser bort. Nä tråkigt att vi inte kan ha fokus två matcher i rad. Bara att bryta ihop och att komma igen. Grattis till Tollered som krigar till sig 3 pinnar. Får försöka ta revansch nästa match.”

TIF:s kapten Jesper Hammarstrand hade följande att säga om matchen:

”I Tollered är man jävligt glad ikväll. Äntligen känns det som vi hittat viljan och den jävlar anamma som krävs för att vi skall vinna matcher. Fröjden är ett av de bättre/tuffare lag vi mött på många år så det känns extra skönt att vi håller nollan. Ytterligare ett jävligt kul lag att möta med skallen på rätt ställe och återigen en bra domare. #2tupp19.”

Fröjden är trea i tabellen och TIF återfinns på en tiondeplats.

Fröjdens matchrapport hittas HÄR

 

Lekstorps IF – Öjersjö IF 1-0 (0-0)

Efter att ha åkt på en riktig storförlust i förra omgången (1-9 mot Fröjden!) så studsade Lekstorp tillbaka och tog en trea hemma mot Öjersjö. Det var dock mållöst till fem minuter före slutet då LIF:s kapten Nissan Svensson blev matchhjälte!

Just Svensson sa så här om segern:

”Goa förutsättningar med fint väder och mycket folk. Vi kommer till spel med flera tongivande spelare borta och vi kommer till spel med en jävla revanschlusta efter baksmällan förra helgen. Första halvlek jagar vi väl mest boll där Öjersjö har bollinnehavet och vi ger bort bollen genom stress. Men inget av lagen skapar väl något jättefarligt och det står helt logisk 0-0 i halvlek. Vi har ett gott snack i halvlek och kommer ut och pressar Öjersjö högre upp i banan och de börjar slå mycket långboll på deras forward men tycker vårat nykomponerade mittbackslås har full koll matchen igenom. Öjersjö skapar lite mer heta lägen men det är vi som efter en vunnen boll på mitten gör 1-0 efter ett fint anfall. Sen är det väl mest att hålla ut och döda matchen som gäller för våran del och Öjersjö kommer till några farliga avslut i slutfasen av matchen men våran gedigne målvakt tar det mesta och det han inte tar rensar backlinjen bort och äntligen tar vi säsongens första 3 poängare hemma på vallen. Rolig fysisk match men inget fulspel. Vi tackar domarn och Öjersjö för en bra kamp och blickar framåt mot de kommande derbyna mot Bergum och Tollered.”

ÖIF:s Patrick Allen sa så här om matchen:

”Kanske inte den rättvisaste bedömningen då jag bara ställer upp när det behövs folk. Första halvlek klar dominas för oss, rullar bollen bra och skapar några halvchanser. Även ett mål som blir bortdömt för offside, osäker om det var rätt eller fel. Andra halvlek är jämnare, vi skapar inte mycket precis som Lekstorp. Men nära slutet får de en omställning efter en hörna från oss och förvaltade den bra. Kryss hade känts mest rättvist som resultat men men så är det.”

Segern skickade upp Gråbolaget till en åttondeplats och förbi just Öjersjö, som nu är nia. 

 

FC Härlanda – Inter Linné IF 3-0 (1-0)

FC Härlanda kom från en 1-3 förlust mot Götaholm medan Inter Linné föll mot det andra Gamlestadslaget GaFF med 0-4 i sin senaste match. I gårdagens möte på Heden 2 var det FC Härlanda som inledde med mål redan efter åtta minuter (målskytt Linus Engman). 2-0 kom tidigt i andra genom Henrique Souza Boturã på straff och i slutet kom även 3-0 (även det på straff av Toni Micevski). 

”Fångarnas” burväktare Sebastian Malcus sa så här om segern:

”Gott med vinst igen! Inför matchen kändes vi riktigt taggade på revansch efter 2-3 matcher där vi inte riktigt fått ut vad vi velat. Vi snackade om att försöka få till lite högre kvalité på våra hörnor och rätt tidigt slog Bullen en kanonhörna som Bizkit mötte högst och knoppade in. Riktigt fint! Resten av första kändes sedan jämn. Inter Linné satte hög press och kom till flera fina lägen som vi lyckades avstyra. Har för mig att även vi hade några bra lägen, om jag inte minns fel någon boll i ramen. Andra halvan påminde om första, jag tycker dock att vi har bra koll på läget. Båda lagen har chanser där vi får straff efter en situation där vi kommer runt på kanten på ett bra sätt. Henrique Ricardo Souza Boturao sätter dit straffen i ett läge där matchen stod och vägde. I slutet skojade Tonigol och Bullen ordentligt med fint kortpassningsspel, motståndare tröttnade och kapade Bullen vilket resulterade i halvlekens andra straff. Tonigol sätter sedan straffen och vi tar med oss tre poäng. Spelet är inte riktigt där vi vill ännu men det är ett steg i rätt riktning, särskilt defensivt. Lätt att säga att det var en trevlig match när en vinner men det var trevligt igår. Gött väder, bra motståndare, trevlig domare och vinst!”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin hade följande att säga om förlusten:

”En tråkig match för oss som präglas av mycket gnäll på domaren från vår sida. Visst vi får 9/10 50/50 domslut emot oss men vi måste lära oss att bara ta det och spela vidare. Härlanda gör 1-0 i början av matchen efter en markeringsmiss på en hörna. Sen tycker jag vi för matchen och skapar en hel del lägen men bollen vill inte in. I andra får de en extremt billig straff pga en hands som de gör 2-0 på. Vi skapar väl lite lägen efter det men genom hela matchen är vi inte hungriga nog. 3-0 gör dom sedan efter en helt korrekt dömd straff. Vi skapar mer chanser och spelar minst lika bra som Härlanda men det vill sig inte just nu för oss. Bara att ta nya tag och kämpa vidare…”

Härlanda femma i tabellen medan Inter Linné är näst sist. 

 

6B

BK Skottfint – Diseröd SK 3-0 (0-0)

Nykomlingen Skottfint är formstarka i 6B och laget tog sin tredje raka seger och har inte förlorat sen premiären mot Västkurd. Igår blev det 3-0 hemma på Bravida mot gästande Diseröd. Det var dock inte förrän sista halvtimmen som hemmalaget kunde gå ifrån. André Klint gjort 1-0 och strax efter ökade Elias Lamptey Jonsson på till 2-0. Med en kvart kvar fastställde sedan Gustav Nilsson slutresultatet 3-0. 

BKS Max Bergenheim sa så här om segern:

”Jämn första halvlek mellan två lag som kampar bra och spelar relativt likt, ganska direkt fotboll även om där fanns mer tendenser till rull från vår sida än i senaste matcherna. Båda lagen slarvar en hel del sista tredjedelen vilket tillsammans med bra målvaktsspel från båda sidor förklarar 0-0 i halvtid. Tycker vi har övertaget då vi hade ett par vassa fasta som nästan gav ledningen. Bra halvtidssnack och stabil andra halvlek där vi utnyttjar Diseröds misstag för 1-0 och sedan lyckas skapa en del chanser till som vi sätter dit kombinerat med stark defensiv i andra halvlek. Vi hade kunnat göra fler mål men även släppa in ett eller två, tycker i slutändan vi vinner rättvist. Riktigt skön lagseger med stort plus till gott motstånd från Diseröd som hade riktigt bra attityd och ett spel som borde kunna hota en hel del lag i denna serien. Även plus till domaren för bra nivå och skön stämning på plan där reaktioner var tillåtna men överdrivet fult spel eller grov protest renderade i gult kort.”

DSK:s Eskil Nordenborg hade följande att säga om matchen:

”En match där både vi och Skottfint är solida bakåt. Svårt att säga kanske när man släpper in tre mål. Men vi ligger rätt och Skottfint kommer inte till många avslut. Tyvärr inte vi heller. Stunder i matchen är vi ofokuserade och tappar boll på egen planhalva. Detta utnyttjar Skottfint och kan ställa om kvickt.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR

Skottfint är nu uppe på en fin fjärdeplats och Diseröd är sjua.

 

Chalmers Studentkårs IS – Västkurd BK 3-1 (2-1)

Studentgänget Chalmers fortsätter att imponera i årets 6B och tog en rikligt meriterade seger igår. Det var nämligen obesegrade serieledarna Västkurd som stod för motståndet. Det var också VBK som inledde bäst när Mario Atanasovski satte 1-0 redan efter nio minuter. Innan paus hade dock Chalmers både kvitterat och tagit ledningen. Båda målen kom dessutom på frispark! Petter Andersson satte 1-1 och Patrik Andersson svarade för 2-1. Långt in på övertid i den andra halvleken kommer också 3-1, målskytt Marcus Berghamn Claesson.

VBK:s målvakt Robin Magnusson Otter sa så här om lagets första förlust:

”Matchen började i första halvlek med ett högt bra tempo med lite mer chanser för våran del dom första 20-25 minuterna. Vi gör 0-1 på ett välbyggt anfall och vi känner oss ganska tillfreds med våran uppgift. De får ett bra läge på frispark och förvaltar den väldigt bra. 1-1 och dom får lite mer energi men vi försöker ändå pressa på så mycket vi kan för att ta ledningen innan halvlek. Men istället får dom ytterligare en frispark i hyfsat läge och förvaltar denna chans också och gör 2-1. Vi går till halvlek rätt så besvikna. Vi lovar oss själva att gå ut och visa hjärta och ta fram vinnarskallarna. Vi går ut och försöker få in 2-2 målet men bollen går i ribban, strax utanför, på målvakten och på alla möjliga sätt man kan få en boll på mål men den vill absolut ej gå in. Chalmers gör en bra match och vinner mer och mer mark i vissa kontringar och skapar lite halvchanser och en frispark. I alla chanser och lägen får de in 3-1. Känns väldigt surt med tanke på den extrema press vi försöker skapa men kommer inte så mycket längre med denna matchen tyvärr och åkte på en första förlust för i år. Vi får ej in bollen och Chalmers förvaltar sina lägen dom får på ett bättre sätt och bara ta av hatten och gratulera! Måste tillkännage att våran kapten Pamma gör en mycket värdefull insats idag på mitten.”

Chalmers Berghamn Claesson sa så här om segern:

”Ja jäklar vilken seger det var! Idag hade vi en stark startelva men med en knaper bänk och många skador första 20 blev det kriga som gällde. Västkurd rullar boll bra och får rättvist in 1-0. Vi har dock själva en del boll och är effektiva i våra chanser. Två frisparkar leder till två mål och vi går av första halvlek med en ledning. Andra halvlek försvarar vi bra och låter dom inte få igång sitt spel. Med vassa kontringar får vi tillslut in 3-1 och punkterar matchen. Den stora bedriften den här matchen är dock att bara släppa in en boll! Tack Västkurd för en bra och välspelad match!”

Västkurd leder fortfarande 6B men Hisingen FC kliver om vid seger imorgon. Chalmers är trea i tabellen. 

 

6C

Landala IF – Tynnered FC 1-2 (1-0)

Tynnered lyckades skaka av sig 0-6 förlusten senast mot Styrsö BK och kunde återvända från Guldheden Södra med tre poäng. Det var dock hemmalaget Landala som inledde bäst målmässigt då Jacob Samfelt satte 1-0 efter dryga kvarten. Hemmalagets ledning stod sig en bit in i andra innan Ahmed El-Abyad kvitterade och med vara tre minuter kvar kom segermålet för Tynnered (målskytt Sam Javidi)!

Landalas David Fhager sa så här om matchen:

”Tung förlust i slutminuterna. Vi hade hoppats behålla presspelet från senaste vinsten mot Järnbrott men kommer istället ut tillbakatryckta och har svårt att hitta rätt i pressen. Trots det kan vi göra 1-0 på en fast situation och har kontringsmöjligheter när Tynnered ligger högt upp med backlinjen. Andra halvlek tycker jag präglas av hafsigt spel från båda lagen, vi har svårt att hitta lugnet med bollen. Tynnered gör 1-1 ganska tidigt i andra. Därefter finns chanser åt båda håll att ta ledningen men vi lyckas inte hålla fokus i 90 minuter och Tynnered avgör i en omställning i slutminuterna.”

TFC:s tränare Sargon Gorgius sa så här om segern:

”Vi är det bättre laget, de sticker emellan ett par gånger och är farliga i sina omställningar och kommer till ett par lägen. Vi står upp bra och vänder matchen rättvist! Fantastisk laginsats. Domaren höll också en fantastisk nivå!”

Tynnered är tvåa i tabellen och LIF är sexa.

 

Azalea BK – Järnbrotts IF 3-0 (WO)

Järnbrotts IF hade tyvärr inte tillräckligt med spelare tillgängliga denna torsdag och fick kasta in handduken

 

/Rasta