Här kommer gårdagens matcher i sjuan:

 

TORSDAG 16/5

7A

Real Maskin BK – Croatia Göteborg 1-2 (0-1)

Det var toppmöte igår i 7A när Real Maskin tog emot Croatia på Bergsjövallen. Aleksandr Kravetski såg till att Croatia ledde med 1-0 i paus och i mitten av andra satte Mikail Sepahi 2-0. Reals Johan Magnusson reducerade med kvarten kvar med sitt åttonde mål för säsongen men det hjälpte inte. 

Croatias tränare Ervin Gulin sa så här om segern:

”En viktig seger för oss idag då det gällde att haka på i toppen! Vi visste lite på förhand att det skulle bli en tuff match och det var den synnerligen! Real spelade ett rakt spel med mycket kamp och jag förvarnade killarna på genomgången att det kommer vara blåställ som gäller! Vi hade svårt att tämja spelet på naturgräset och får inte till ett eget spel riktigt! Tycker vi är lite vassare framåt och har en del chanser som till slut förvaltas bakom kassen! 1-0 i paus och vi gör även 2-0 en bit in i andra! Många trötta ben och vid ett tillfälle är vi inte riktigt med bakåt deras ytter snappar upp en djupledsboll och frispelar deras anfallare som trycker in en reducering till 2-1 onödigt nervöst på slutet blev det då de trycker upp långbollar men det öppnar upp en hel del ytor för oss! Tror vi har en fyra frilägen iaf på slutet som vi borde gjort mål på men vi får vara nöjda med tre poäng då det var en tuff tillställning! Inget skönlir direkt från våran sida men är mycket nöjd med hur killarna agerade och slet till sig tre pinnar!”

Reals Andres Monar hade följande att säga om lagets första förlust:

”Tungt såklart, men vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi gör ett par lite för enkla misstag som de utnyttjar, samtidigt är vi för ofarliga framåt. Krånglar till det onödigt mycket i många situationer istället för att bara skicka in bollen. Men nu har vi fått känna på att förlora också, det var inget kul så det ska vi undvika resten av säsongen förhoppningsvis!”

Real leder 7A-tabellen en poäng före just Croatia men då har Croatia en match tillgodo. 

 

7B

Högaborg Kärralund FC – Menisken IF 6-6 (4-2)

De 17 083 personerna som såg Blåvitt och Malmö spela 0-0 borde nog ha tagit sig ett par hundra meter till Heden 3 istället. Där bjöds det nämligen på ett sällan skådat målkalas när Högaborg Kärralund och Mensiken drabbade samman! HKFC hade greppet efter den första halvleken även om det var MIF:s Sermed Reda Taki som inledde målskyttet. HKFC svarade med tre raka mål av Charles LöwenströmPer Michael Alexander Backendal och Magnus WästlundMaoda Soltani Dash Balagh hann reducera innan paus men även HKFC:s Hector Torres Gelvez fick in en boll. 4-2 till Högaborg i paus och tidigt i andra kom även 5-2 (David Björegren). Menisken svarar sedan för en helt osannolik vändning med fyra raka målBalagh sätter 3-5 ganska snabbt och under matchens sista tio minuter kommer även 4-5 (Eric Kollberg Johansson), 5-5 (Robin Wickins) och 6-5 (hattrick av Balagh)! Dramatiken var dock inte slut då Högaborg Kärralund kvitterar i 90:e! Matchens sista målskytt blev Gustav Olsson

Meniskens spelande tränare Robin Wickins sa så här om matchen:

”Jadu , fullständigt målkalas. Inget vackert spel av något lag. Vi visar ändå en kämpaglöd och vänder 2-5 till 6-5 men de kvitterar i sista minuten och det blir ert rättvist resultat. Så en division 7 match ska vara kanske?😉

HKFC:s Charles Löwenström sa så här om målkalaset:

”Vi gjorde säsongens match idag helt klart. Två nyförvärv storspelade och vi spelade riktigt bra. Tyvärr tappade vi in några enkla bollar i andra halvlek. Men vi tar med oss vårt spel till nästa match.”

MIF är sexa och HKFC är tia i 7B-tabellen. 

 

Knippla IK – BK Björkåsen 3-0 (WO)

Tyvärr så fick inte Björkåsen ihop lag till bortamatchen mot Knippla. 

 

/Rasta