Tre matcher i 5B i helgen som avslutade den sjunde omgången:

 

FREDAG 17/5

Härryda IF – Mossens BK 2-5 (0-3)

Mossen har hittat formen i 5B och börjar närma sig toppen. Efter 5-2 borta mot Härryda i fredags är laget trea i tabellen. MBK hade en fin period i mitten av den första halvleken då Victor Ahl satte både 1-0 och 2-0 innan Carl Gunnarsson gjorde 3-0. I början av andra kom också 4-0 (Abraham Kjellberg) innan Bako Löfgren reducerade för hemmalaget. Löfgren skulle hinna med ett mål till men då hade redan gästerna gjort sitt femte genom Mattias Söderström

HIF:s tvåmålsskytt Bako Löfgren sa så här om matchen:

”Kort kommentar idag men finns inte så mycket att säga! Vi startar matchen riktigt uselt och släpper till alldeles för enkelt och vi gör det jättelätt för Mossen att spela genom oss, vi skapar ju både mål och chanser till fler mål men just nu är det defensiva arbetet över hela plan riktigt dåligt!”

MBK:s Staffan Qvarfordt hade följande att säga om segern:

”Vi har ett starkt lag i år. När man själv inte levererar är det alltid flera andra som gör det riktigt bra. Kapten Ahl är uppe och visar hjärta när han bufflar in två tidiga mål och vi går till halvlek med 3-0. Det hela slutar med 5-2 och jag tycker vi har ganska bra kontroll på matchen rakt igenom. De gör två snygga mål och har några heta chanser så de är definitivt inte ofarliga framåt. Tack för matchen och lycka till framöver!”

Mossen som sagt trea medan Härryda är näst sist. 

 

IF Warta – Kungsladugårds BK 1-0

Sälöfjordsvallen var det målsnålt när Kungsladugårds BK gästade IK Warta i fredags. Efter en mållös första halvleken satte Adis Hamidovic tidigt 1-0 för Warta i andra, ett resultat som stod sig tiden ut.

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om segern:

”Stor kontrast från senaste matchen mot mossen! Idag gick vi ut på plan med rätt inställning och vilja. Vi sätter hög press från början och pressar tillbaka KBK. Vinner mycket boll på offensiv planhalva vilket gör att de inte skapar så mycket och vi kan styra spelet mer eller mindre första 45 minuterna. Trots det skapade varken vi eller dom någon ordentlig målchans i första, målvakterna fick dock göra sitt i båda lagen och ägde sitt straffområde med bravur. I andra startar vi likadant och det ger ganska snabbt utdelning genom en kanonträff av Adis! I övrigt var det snålt på målchanser åt båda håll, men ett mål räckte för att vinna idag. En riktigt stark laginsats idag där alla krigar på sin position, får hoppas att de lossnar för oss resultatmässigt efter detta. Dessutom en fantastisk plan och underbart väder att spela fotboll i!”

KBK:s Marcus Weimén hade följande att säga om förlusten:

”Inte så mycket att säga. Vi kommer inte alls upp i nivå under matchen. Hotar inte som vi vet att vi kan och har inte studsen med oss. Deras anfallare får till en drömträff efter en snöplig duell och vi försöker forcera i en boll sista tjugo utan att vara speciellt nära. Fin matta och ”bästa laget för dagen” gällde, många borta men så är det för alla lag.”

KBK är fyra, en poäng före sexan Warta

 

LÖRDAG 18/5

Donsö IS – Fässbergs IF 3-1 (2-0)

Donsö IS behåller sin topplacering efter 3-1 hemma på Donsövallen mot Fässberg i lördags. DIS Emil Johnsson satte 1-0 efter 27 minuter med en kanonträff utifrån. Strax efter kommer även 2-0 när Olle Backman förvaltar ett friläge på bästa sätt. 2-0 i paus men FIF får lite kontakt i början av andra när Christoffer Hallström får in en boll. 2-1 står sig till 88:e minuten då Erik Kristensson kan rulla i 3-1 i öppen kasse. 

DIS Olle Backman sa så här om segern:

”Tycker vi börjar bra och kontrollerar spelet på ett bra sätt, skapar väl inga jättechanser i början utav matchen men kontrollerar bra. Gör 1-0 genom Emil, ett drömmål. Sedan gör vi även 2-0 genom bra press och bollvinst. Stabil första halvlek, kändes som Fässberg hade respekt för oss i första, låg lågt och lät oss spela, skapade inget alls egentligen då vårt försvarsspel gjorde de svårt för dem. I andra så trycker dem upp och matchen blir jämnare, de får till en reducering efter en kontring. Vi blir något skakiga och Fässberg gör de bra. Men vi reder ut de och gör 3-1 sent i matchen. Tycker de var en härlig fight matchen igenom. Domarn höll en hög och bra nivå.”

FIF:s lagkapten Ricardo Nascimento hade följande att säga om förlusten:

”Donsö borta, tuffast möjliga. Matchen börjar ganska stabilt med två lag som känner på varandra med stor variation på spelet. Vi väntar oss fysiskt ö-spel men vill säga att Donsö är ett välspelande lag. Snabba framåt och sliter bra på ytterback samt mittfält. Vi försöker spela genom lagdelarna och lyckas ofta men tyvärr då, den sista tredjedelen får vi inte riktigt till det. 2-0 i Paus, vi har några chanser men sätter dem ej. Donsö straffar oss på två misstag så som topplag gör. Men bittert såklart. Vi gör 2-1 tidigt i andra, försöker trycka med den där vågen av energi som målet ger. Tar över spelet helt och Donsö backar hem. Bollen dansar i straffområdet några gånger men vi får inte in den på ett bra försvarande hemmalag. 3-1 kommer i en kontring på ett missat uppspel från min sida. FIF för en fin prestation och jag tycker nog att vi förtjänade poäng idag. Passar på att tacka och gratulerar Donsö. Kul att åka lite båt.”

DIS matchreferat hittas HÄR

Som vanligt hittas bilder från matchen på Skärgårdsfotboll. Även bilden till inlägget är lånad därifrån. 

Donsö toppar alltså 5B medan Fässberg är nia. 

 

/Rasta