Vi kastar oss över helgens division 4-matcher och så här gick det:

 

FREDAG 17/5

4A

Nol IK – SKIF Semberija 1-3 (0-1)

Semberija befäste sin position som ett topplag i årets 4A när de tog sin femte seger på sju matcher i fredags. Kevin Yamoah inledde målskyttet på straff för gästerna efter en dryg kvart, ett resultat som stod sig till paus. En kvart in i andra kunde dock Nols Simon Möller kvittera. Semberija svarade tämligen omgående genom Abdulrahman Al-Ibadi och med ungefär en kvart kvar avgjorde Yamoah helt med sitt 3-1 mål.

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om segern:

”Femte raka vinsten och det känns som att vi är ostoppbara för tillfället! Planen är inte den bästa idag men ändå lyckas vi spela igenom dem vid flera tillfällen! 15 minuter in i matchen kommer jag runt deras ytterback och han kommer sent in i duellen och vi får en straff som Kevin förvaltar kyligt! 0-1 i paus. Andra halvleken äger vi bollen fortfarande vi slår dock en felpass och Nol kan kvittera till 1-1! Vi viker oss inte utan vi lyfter upp hela laget och på en fast situation så kommer Abodi högst upp och vi kan återigen ta ledningen. 1-3 kommer efter att vi kontrar och kan slå ett fint inlägg och Kevin visar att han är väldigt farlig i luften och han kan utöka våran ledning! En helt okej match från våran sida, vi laddar nu för den tidiga seriematchen mot Kortedala.”

Semberija är tvåa i tabellen efter Kortedala men det är bara målskillnad som skiljer lagen åt. Nol är nia.

 

Lunden Överås BK – IK Zenith 0-6 (0-1)

Det är fortsatt riktigt tungt för Lunden Överås som efter ännu en vinstlös match nu är sist i tabellen. Nykomlingen Zenith, som blandat sina resultat hittills, svarade för en riktig överkörning på Överåsvallen. Det var dock jämnt målmässigt fram till sista 25. Zenith hade 1-0 i paus efter mål av Jim Nielsen och 2-0 kom inte förrän i 65:e (målskytt Marcus Torgersson). Målen fortsatte att trilla in och Emil Pettersson svarade för både 3-0, 5-0 och avslutade 6-0Sven Hammarberg smet emellan med sitt 4-0 mål

Zeniths ena tränare, Walid Dahir, sa så här om storsegern:

”Bra första 10 minuter där vi tar ledning med 0-1 sedan sjunker tempot och vi får inte fart på vårt grundspel. I andra pratar vi om flytta boll och mer spelvändningar för att dra isär Lunden som vi lyckas med gång på gång och gör fem mål på det. Vi vinner rättvist med 0-6. Bra jobbat av gubbarna. Viktigt att David höll nollan.”

Lundens Patrik Magier sa så här om förlusten:

”Totalhaveri i dess fulla prakt. Grattis Zenith verkligen. Men vi bryter ihop och kommer igen såklart.”

Lunden Överås alltså sist i tabellen och Zenith är åtta.

 

4B

KF Velebit – Älvsborgs FF 2-1 (1-0)

Bloggens förhandsfavorit Velebit har börjat komma igång i 4B efter en lite seg start. Fredagens seger mot Älvsborg var lagets tredje raka. Hemmalagets Kassim Coaney inledde målskyttet efter 17 minuter och ledningen stod sig till paus. Gästerna ÄFF svarade dock när Robin Björnell nickade in 1-1 tidigt i andra. Med knappt tio minuter kvar satte sen Coaney sitt andra mål som betydde 2-1 och seger för hemmalaget!

Velebits Maksimilian Mikulic (som följde matchen från sidan) sa så här om segern:

”Vi hade alla hoppats på en härlig fredagskväll i solen, men som vanligt… så regnar kvällen förbi. Vi börjar riktigt starkt och driver på spelet, flertal lägen där både Rossi och Franjo är inblandade. Älvsborg, de skapade i första egentligen bara på de fasta, och de gjorde de resten av matchen. Men tillslut med ett riktigt Velebitspel och lite klapp-klapp så passar Dejan & Franjo loss Kassim som fint chippar in 1-0 i bortre. Oturligt nog går vi till halvlek med 1-0 och inte mer. Vi bestämmer att vi går ut med samma spel till andra, men Älvsborg tuggade sig in i matchen mer och med en fast situation så trycker de in 1-1 på en hörna. Därefter äger de resterande del, och däremellan gör Berra i målet en monsterräddning aka Casillas-räddning på en bicykleta…tur det, för därefter kommer Franjo loss och slår ett lågt inlägg där måltjuven Kassim placerar in 2-1 som blir slutresultat i Göteborgsregnet. Matchens lirare: Kassim, skäms inte för den titeln idag! Coach Daniel också för sina värmande ord från sidan till laget!”

Velebits matchreferat hittas HÄR

Velebit är nu fyra i tabellen, ÄFF är tia. 

 

Mölnlycke IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 1-2 (0-1)

Derby på Djupedalsplan i fredags när de två Mölnlycke-klubbarna drabbade samman. Den första halvleken såg ut att bli mållös men Mölnlycke-Sjövallas Jakob Johansson gjorde matchens första mål i matchminut 41. I mitten av andra kom sen kvitteringen genom MIF:s Carl Borg men det var Mölnlycke-Sjövallas som skulle få sista ordet. Med bara fem minuter kvar satte Niklas Blomgren segermålet! Det märktes att det var derby då de sista fem minuterna och tilläggstiden bjöd på inte mindre än tre röda kort också. Två till Mölnlycke-Sjövalla och ett till MIF.

Mölnlycke-Sjövallas tränare Christian Bevenäs sa så här om derbysegern:

”En derbyseger som är bland dom skönaste som vi tagit. Nya killar i laget och hjärtat och inställningen i denna klubb är svår att ta på. Våra unga killar födda 00 och 01 är så jäkla duktiga ihop med våra äldre spelare. Själva matchen är tät och hård och precis som ett derby ska va. MIF Inleder bäst första 20 minuterna och har mycket boll men utan att skapa några riktigt heta chanser. Vi tar oss in i matchen och rullar upp MIF ett par gånger på kanterna. Elias, Nicke och Oscar A är giganter på mitten och smäller på i varenda duell. 1-0 kommer rättvist där Jakob Johansson (J) sätter dit den efter ett inspel och vinst på andrabollen. MIF har ett fint läge med innan paus som dom bränner högt över. Andra halvlek är jämn i 10 minuter sedan tar MIF över bollinnehavet och gör rättvist 1-1 efter ett lååååångt inkasssst!!!! Mölnlycke har en boll i ribban och har tryck på oss men det reder vi ut. Med fem minuter kvar så får vi en frispark i ett bra läge och där vi ”lurar”deras försvar ordentligt och vi sätter 2–1 via Blomman. Grinigt avslut för bägge lagen med onödiga kort men det är vi som tar derbysegern med 2–1. Moralen som finns i detta lag är helt otrolig,man är stolt idag över samtliga killar.”

MIF:s tränare Jonatan Gerth sa så här om matchen:

”Riktigt tung förlust faktiskt. Både dels att det var ett derby men också för att spelarna förtjänade mer. MIS kämpade och hade totalt tre skott på hela matchen och två av dem satt i mål efter tilltrasslade situationer. Vi hade stolpskott och öppet mål i första samt en ribbträff från segern. Idag blev vi hårt straffade tyvärr. Vi får ta nya tag!”

MIF:s matchreferat hittas HÄR

Mölnlycke-Sjövallas matchreferat hittas HÄR

Bilden till inlägget är också lånat från Mölnlycke-Sjövallas hemsida. 

 

Eriksbergs IF – IF Mölndal Fotboll 4-0 (2-0)

Det var två lag utan segrar hittills som möttes på Rosenhill i fredags. Hemmalaget Eriksberg låg elva inför matchen med tre poäng (tre kryss) och IF Mölndal var sist, men bara en inspelad pinne. EIF:s Anton Efraimsson satte 1-0 efter halva första och tio minuter senare kom även 2-0 när Peter Johansson satte dit en frispark. Efraimsson blev sen tvåmålsskytt i mitten av andra innan Hadi Hamzeh avslutade målskyttet i slutminuterna. 

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson sa så här om matchen:

”Startar hyfsat men när de får in 1-0 från egentligen ingenstans så slutar vi spela som ett lag. 2-0 kommer från en frispark där vi står och sover. Första halvlek är inte bra. Kommer ut i andra halvlek med mer energi och ligger på och Eriksberg slår mest ifrån sig men rinner igenom två gånger om och gör 3-0 och 4-0 . Tråkig match.”

EIF:s matchreferat hittas HÄR

Eriksberg klev upp till en åttondeplats och Mölndal är fortsatt sist. 

 

LÖRDAG 18/5

4A

Stenkullen GoIK – Lerums IS 3-0 (3-0)

Derbydags när Stenkullen tog emot LerumStenkullens IP i lördags. Hemmalaget fick en drömstart då Andreas Johansson nickade in 1-0 redan efter fem minuter. I mitten av första kom också 2-0 (Filip Alftrén) och Alftrén satte även 3-0 precis innan paus. Den andra halvleken bjöd på sju ostskivor men inga mål och det blev seger för Stenkullen

Stenkullens Nicklas Westman hade följande att säga om segern:

”Vi har grepp om matchen i stort sett 90 minuter. Vi gör 1-0 efter ca 4 minuter på hörna och vi fortsätter trycka. 2-0 kommer strax därefter och 3-0 innan paus. Vi är bättre på alla delar av planen och resultat är rättvist.”

LIS Philip Säyläs sa så här om matchen:

”Vi gjorde en dålig match och kom inte in i vårat egna spel, utan dom lurade in oss i det spelet dom ville och vi hade inte mycket och sätta till fysiskt. Fick in ett skit mål mot oss i slutet av första och i andra spelade vi bara av matchen. Det får bli bättre tills nästa match! Jag vill dessutom gratulera Stenkullen till en rättvis seger. Nästa match vill lillebrorsorna ha revansch.” 

Stenkullens matchrapport hittas HÄR

Segern gjorde att Stenkullen knappade in på bland annat just Lerum. LIS är femma, en poäng före sexan Stenkullen

 

United Africa FC – FC Komarken 3-1 (0-1)

United Africa FC hade inför hemmamötet med Komarken sex raka förluster i årets 4A. Igår kom dock äntligen första segern! Det var dock Jafet Menghestab tidiga ledningsmål som såg till att det var Komarken som ledde i paus. Tio minuter in i andra kom kvitteringen (Viktor Dziike) och strax efter även 2-1, genom Jose Koli. UAFC vann till slut med 3-1, sista målet inprickat av Simon Oyin Nwabueze

Komarkens målskytt Menghestab sa så här om förlusten:

”Allting startade bra, tycker vi har kontroll och är det laget som styr och ställer där ute. Vi lyckas göra 1-0 och det håller ut till halvtid, sen så kommer vi ut som ett helt annat lag och ställer skorna på hyllan åt dem. De gör tre mål och vi fattar ingenting. Bara att glömma denna match och längtar till nästa vecka!”

Segern gjorde att UAFC lämnade jumboplatsen och är nu elva. Komarken återfinns på en sjundeplats

 

4B

Göteborgs FF – Sandarna BK 5-0 (1-0)

Derby i Majorna i lördags på Majvallen. Göteborgs FF tog emot nykomlingen Sandarna BK och hemmalaget satte ner foten rejält och visade vem som storebror. Charles Palmborg såg till att GFF ledde i paus med 1-0 men Palmborg hade mer i görningen då han avslutade målkalaset med att göra både 4-0 och 5-0 precis i slutet på matchen. Innan dess hade Teodor Nastevski Lindström och Christoffer Hallberg Sevholt gjort mål tidigt i andra. 

Sandarnas tränare Lars Olsson sa så här om matchen:

”GFF såklart bättre och värda segern men det blev för stora siffror. Vi får ta lärdom av denna match. Vi är för slarviga och låter GFF göra sina två första mål från ingenting. I första är de lite bättre (1-0), men det känns som vi absolut kan vända. Börjar bra i andra och har en riktigt bra chans till 1-1. Men när de får 2-0 på ett skott som Erik tagit lätt, men som tar på vår back och går in i motsatta hörnet blir det tungt. GFF är bra och det är bara att gratulera till en rättvis seger. Vi pratar bara om revansch. Ser framåt mot kommande matcher! Denna match är redan glömd för mig.”

GFF:s målvakt Marcus Rångeby sa så här om segern:

”Ja det va härligt! Första derbyt i seriespel sedan 2011 om jag inte minns fel. Sandarna är ett bra lag med gubbar som till exempel Tom på mitten som hör hemma högre upp än division 4! Men dom kom inte riktigt upp i nivå idag. Vi gör väl inte vår bästa insats för säsongen men det känns som att vi har lyckats bygga upp en viss stabilitet bakifrån. Vi nöter ner våra motståndare genom att vi har en tro på vårt lir och att alla gubbar jobbar för varandra. Sen har vi en spets i laget som gör att vi är farliga framåt i alla matcher och som få lag i serien kan mäta sig med. Alla dom grejerna tillsammans har verkligen lönat sig dom senaste matcherna!”

Sandarna startade ju årets 4B lysande med fyra raka segrar. Nu är dock tyngre med en poäng på de tre senaste och noll mål framåt på de matcherna. SBK är ändå på en fin femteplats. 

GFF däremot har prickat formen fint. Sen förlusten i premiären så har laget vunnit sex raka matcher! Det är bara målskillnad som hindrar tvåan GFF från att leda serien. 

 

IFK Björkö – Öckerö IF 1-3 (0-1)

Serieledarna Öckerö trummar på i toppen och i lördags blev det derbyseger borta mot Björkö! Det var också gästerna som öppnade målskyttet när Daniel ”DD” Larsson satte 1-0 efter dryga halvtimmen med sitt femte mål för säsongen. Niclas Ackevall gladde dock hemmapubliken när han kvitterade tidigt i den andra halvleken. Matchklockan tickade på och det såg ut att gå mot oavgjort. I 81:a matchminuten kunde dock Christian Karlsson göra 2-1 för ÖIF och lite senare kom även 3-1 (Gustav Claeson)! 

Öckerös tränare Andreas Larsson sa så här om matchen:

”Första gräsmatchen för i år och derby på det. Vi visste att det skulle bli en match med mycket kamp och begränsade möjligheter att spela. Så ser det också ut inledningsvis men efter 15-20 minuter börjar vi få koll på matchen och ta över spelet. Vi skapar en del chanser och tar också ledningen med 1-0 i paus. Känns väldigt bra inför andra halvlek då Björkö redan i slutet på första började kännas lite trötta. Men bara ett par minuter in på andra kvitterar dem efter en inläggfrispark som efter diverse studsar letar sig över mållinjen. Efter detta får Björkö mängder med energi och vi blir lite osäkra. Matchen blir öppnare och svänger fram och tillbaka med två lag som känns lite obalanserade och Björkö har några stora chanser att ta ledningen under denna perioden. Mitt i andra får vi sakta men säkert tillbaka initiativet och med hjälp av friska ben från bänken trycker vi på för ett segermål och med tio minuter kvar sätter just inbytte Erik 2-1 efter ett fint anfall och några minuter senare avgör en annan inhoppare Gurra när han i friläge sätter 3-1. Väldigt skön seger.”

Björkös tränare Marko Babic hade följande att säga om derbyförlusten:

”Orättvist eller inte men det skulle lika gärna kunnat sluta 3-1 eller 4-1 för oss. Första halvek är ganska jämnt med mycket spel på mitten. Kamp och krig utan några stora chanser. Vi är tvungna att redan i 30:e minuten byta två spelare pga skada, Nikola och Odersjö. När våran bästa målskytt går ut då är vi tvungna att ändra en hel del på spel och de gjorde vi. Gott snack i halvek och vi lyfte upp ordentligt. Efter första 15 minuter i andra halvek ska de stå 4-1 för oss. Vi hamnade i friläge anfall efter anfall och då lyckades vi tyvärr bara sätta dit bollen en gång i mål. Efter de strålande 15 -20 så lugnade spelet sig. Jag tycker att bortalag var nöjda med en poäng och de såg ut så att det kommer sluta men i år vi är för snälla och bjuder för enkla mål i nästan varje match. Så blev det idag med efter två misstag gjorde Öckerö två mål till och matchen är slut. Vi var värda iallafall en pinne men de ville sig inte. Det gäller att fortsätta jobba och tror på vårt arbete. Båda jag och killar på plan är medvetna om att det tar tid så de ingen stress. Vi är ett jättehärligt gäng som utvecklats varje dag och detta kommer att betala sig när som helst. Eftersom är jag ny i denna serien och hade lite sämre koll på den här divison 4B, jag måste säga en sak . De är jävla stor skillnad mellan 4A och 4B. I 4A är de ett eller två lag som varje år kanske spelar bra fotboll men de är mest en eller två spelare i varje lag som dominerar och gör skillnaden. Resten är Hawaifotboll och mycket oorganiserat spel. Däremot i 4B är nästan alla lag som följer sin matchplan, många skolade spelare som gör jobbet hela matchen. De händer ofta att matcher sluta med max 3-4 målchanser, ingen säljer sig billigt alla tar ansvar. Enormt skillnad, och jag tycker att detta är bra för att så ska unga spelare lära sig snabbare och kunna komma lättare upp i högre divisoner. Till slut ska jag inte glömma att gratulerar till Öckerö som gör ett bra jobb. De är ett gäng med duktiga tränare och spelare som jobba ihop några år. Detta kommer att ge de resultat och jag tycker att de är redo för spel i Divison 3 redan nästa år.”

Öckerö toppar 4B på målskillnad före GFF. Båda lagen har sex vinster och en förlust än så länge. Björkö återfinns på en niondeplats. 

 

/Rasta