Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson tar tempen inför veckans matcher i division 3 Nordvästra Götaland:

 

På lördag den 25/5 är det dax för ”El Classico” i årets Div 3 N.V.G då de 2 stora förhandsfavoriterna V. FRÖLUNDA & LANDVETTER. IS stöter på varandra för det första av 2 möten denna säsong.
En match mellan 2 GrönVita lag med tydliga ambitioner i år —-> Div 2 spel 2020.
På förhand en match man ej vill missa men då gäller det att man inte är ute och slarvar på fredagskvällen utan ställer klocka på tidig väckning för Kick Off är redan 10.00 på Ruddalens IP
Jag kommer ta pulsen på en figur i varje förening innan matchen och först ut är Landvetters Assisterande tränare ”JOS” (Johan Svensson) som på Facebook har blivit en succe med sitt fredags snack på Landvetters FB sida.
Bilden är lånad från LIS hemsida.
# 7 matcher spelade för er, hur summerar du er inledning dels spelmässigt men även poängmässigt ?
Vi har haft den inledning som vi hoppats på, minus förlusten mot Gårda.
Vi har idag ett poängsnitt på 2,14 poäng/match och detta betyder att vi slutar på 47 poäng om det håller i sig. 47 poäng kan man tycka borde räcka för serieseger.
Spelmässigt så ser jag en förbättring för varje dag som går och mot Kongahälla i onsdags gör vi vår bästa match hittills. Vi fortsätter med det spelet i inledningen mot Angered också men orkar inte riktigt hela matchen känns det som. Många var slitna p.g.a. det täta matchandet och det är förståeligt.
# Vad är du mest nöjd med i ert agerande och vad finns det för förbättrings områden att jobb med ?
Det jag är mest nöjd med i år är känslan i gruppen och att killarna jobbar stenhårt för varandra.
Spelmässigt är jag väldigt nöjd med vår höga press och tidiga återerövring samt vårt tålamod i uppspelsfas. Vi spelar mer moget i år gentemot ifjol. Nu är det viktigaste för oss att killarna har hög träningsnärvaro och bibehåller sin fysiska status och om jag får önska någon spelmässig förbättring så är det att vi kan hålla ett ännu högre tempo i vårt passningsspel.
# Efter 4 raka vinster har det nu blivit: Förlust – Vinst – Förlust… har ni fallit tillbaka i gamla synder och blivit ett ”varannanmatch lag” igen som tidgare år ?
Nä det tror jag inte, som sagt så har vi haft ett tufft schema det senaste och hade vi inte haft det så är jag övertygad om att vi hade slagit Angered, vi har dessutom många bra lägen där vi är millimeter från att få in bollen.
Det nya Landvetter har för bra psyke för att dippa, killarna vet hur bra dom är när dom är pigga, fräscha och tar jobbet.
# ”Frukost” match (10.00) mot serieledande FRÖLUNDA på lördag, dina tankar inför den matchen ?
Det kommer att bli en tuff och rolig match tror jag. Frölunda har många bra spelare och däribland mina spelare från Qviding-tiden, Bryan Johansson och Rasmus Iversen.
Ska bli kul att träffa dom och tjöta lite minnen. Sen är det två lag som vill äga bollen och det kommer säkert att vara ett ställningskrig i början.
Vi har dock en tydlig matchplan som vi tror på och vi hoppas att vi skall få sjunga på lördag.
# Vad imponerar på en svårflirtad man som dig i Frölundas sätt att spela ?
Jag är väl egentligen inte jätteimponerad men om jag ska säga något så är det inget spelspecifikt utan mer att dom har spetsspelare som, på division 3-nivå, håller väldigt hög klass.
Det är dom vi skall lyckas neutralisera för att gå vinnande ur denna fighten.
# Nämn 3 punkter som blir extremt viktiga för er i jakten på 3 pinnar på lördag ?
Att grabbarna jobbar stenhårt i 90 minuter​​​​​​​
  • Att vi är oerhört skärpta och noggranna i vårt försvarsspel
  • Våra poängspelare levererar.
  • grabbarna jobbar stenhårt i 90 minuter
# Om jag säger att nyckel nummer 1 blir att ”Rillo” (Rikard Hansson) vinner matchen i matchen mot sin f.d lagkamrat Simon Chekrun, är jag rätt ute då ?
Givetvis behöver han och den som spelar bredvid honom ha koll på Simon men vi är trygga i vårt försvarsspel centralt, där har vi sett fruktansvärt starka ut.
Dessutom kanske vi har en Robin Jonsson som är sugen på att spela på sin gamla hemmaplan tillbaka, det bidrar ju i så fall till en ännu starkare defensiv.
# Vid eventuell torsk på lördag kan ni vara 6 pinnar bakom om VF vinner sin hängmatch, kan bli tufft att ta igen.. får vi se ett LIS som går ALL IN på lördag ?
För det första så tror jag inte att vi torskar om vi gör det vi ska.
För det andra så är säsongen lång och VF kommer antagligen få en dipp tids nog. I denna serien gäller det att vara så jämn som möjligt och inte tappa matcherna mot de lite sämre lagen.
På lördag kommer vi att spela vårt spel som vi nu är trygga i och som vi tror på. Jag tror Frölunda kommer att få det riktigt tufft.
# Om jag får pressa dig på utgången av matchen, hur slutar det ?
Oj Oj !! Jag är usel på att tippa resultat.
Jag tror i alla fall att vi kommer få sjunga så att det hörs över hela Frölunda.
Stort tack till ”JOS” och lycka till på lördag!
/ Bendinho