Vi avslutar som vanligt med helgens division 7-matcher:

 

FREDAG 17/5

7A

Gunnared KIF – Angered SK 2-4 (2-1)

Inför fredagens möte i 7A mellan Gunnared och Angered SK hade båda lagen fortfarande inte tagit någon trepoängare. Det var hemmalaget Gunnared som började bäst och Hiwa Gholamzadi gav laget ledningen i mitten av den första halvleken. Siciid Abdiqadir kvitterade dock för ASK men precis innan paus satte Khabat Aslani 2-1 till Gunnared. I andra skulle det visa sig att Angered var starkare och Abdiqadir kvitterade på en frispark och satte även 3-2 lite senare. I slutet av matchen kom även 4-2 (målskytt Mohamed Oog).

Gunnareds kapten Khabat Aslani sa så här om matchen:

”Vi lyckas leda igen och börjar bra men tappar ju längre matchen går. Alla orkar inte hela vägen och truppen är tunn just nu. Vi har inte haft en försäsong och det speglar matcherna just nu. Men det blir ljusare och ljusare för varje match. Nu hade vi tre startspelare borta idag. Men jag ser att det börjar komma. Första vinsten alltså!”

Gunnared är sist i 7A-tabellen och får alltså jaga vidare efter första segern. Angered är sexa.

 

7C

Kareby IS – AIF Göteborg 1-4 (0-0)

AIF begav sig till Kareby i fredags och kunde inkassera en 4-1 seger. Efter en mållös första halvlek satte Christian Vergara 1-0 för AIF tidigt i andra. Emil Henriksson satte 1-1 för Kareby men Vergara gav Arbetarna ledningen igen. I slutet av matchen kom också 3-1 (Franck Seri Djedje) och 4-1 (Gustav Bergström). 

AIF:s Joachim Frej sa så här om segern:

”Bortsett från regnet så är det alltid lika trevligt att komma ut på Kareby Hed. Publiken är sig trogen oavsett regn och rusk och kaffe bordet var uppdukat. Första halvlek var det väldig mycket omställningar med mycket spring från både lagen. Vi kom inte rätt så ofta och stundtals var vi väldigt långa i lagdelarna. Vi spelade lite bättre i andra med mer lugn i passningsspelet och etablerade mer spel och inte bara full fart framåt. Matchen kunde gått hur som helst då Kareby också hade massa bra lägen som de missade och vi fick in våra lite turligt men med en bra vilja. En kämparinsats från alla och kul att Bergström fick dra till ett snyggt långskott. Också beröm till Henke som ställer upp fast han ska springa varvet imorgon. Tack publiken, Kareby, domaren (fast han var lite hård med ett gult kort utan ens prata med mig när jag gjorde ett lite felaktigt byte) för en trevlig match. Viva AIF!”

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om förlusten:

”Frustrerande match efter match. Vi behöver 7-8 målchanser för varje mål vi gör. Våra motståndare gör i stort sett mål på varje chans dom får. Vårt unga lag behöver en tydlig ledargestalt och rutin på plan.”

AIF är fyra i 7C-tabellen och Kareby är nia. 

 

LÖRDAG 18/5

7A

Vatra KIF – Partille IF SC 5-0 (4-0)

Vatra föll i sin senaste match mot Croatia (1-3) men var tillbaka som vinnare i lördags. Partille IF SC hade inte så mycket att sätta emot och Vatra kunde vinna med 5-0. Flamur Tahiri var i måltagen och redan efter 14 minuter hade han svarat för ett hattrick! Innan paus kom även Atdhe Bunjaku med i målprotokollet. 5-0 kom sen i slutet av matchen (målskytt Qendrim Cela).

Vatras Atdhe Bunjaku hade följande att säga om segern:

”Härlig seger! Tyvärr tråkig match spel mot ett mål hela matchen. Men bra jobbat av Partille trots omständigheterna, får hoppas på bättre match i returen mot dom. Men vi kör på nu, nu har segertåget börjat på riktigt!”

Vatra är nu tvåa i en lite haltande tabell och Partille är sjua. 

 

SÖNDAG 19/5

7C

Solväders FC – Proletären FF 5-3 (2-1)

SFC besegrade igår Proletären på Bravida med 5-3. Hasan Kais inledde målskyttet för SFC men Mowliid Ahmed kvitterade strax därefter för PFF. Innan paus hann dock Radoslav Petrovic med att ge SFC ledningen igen. Léon Blomstrand ökade på till 3-1 i början av andra innan Solväder fick en spelare utvisad. Detta hindrade dock inte Petrovic från att göra 4-1 innan Laye Bamba reducerade för PFF. Matchen bjöd på två mål till då Blomstrand gjorde 5-2 och Sebastian Landi satte en till kasse för PFF.

SFC är trea i tabellen medan PFF är elva. 

 

Lundby IF – Brämaregårdens FC 7-3 (4-2)

Lundby tog en fin hemmaseger igår mot Brämaregården. Den första halvtimmen bjöd på ett hattrick av LIF:s Carl Larsson och ett mål av BFC:s Abd-Alhamid Mohammed. Lagen hann med varsitt mål till innan vilan. Först reducerade Buba Sillah innan Mehmed Pedic utökade till 4-2. Precis efter paus satte Pedic även 5-2. BFC kom aldrig ifatt även om Basel Sadi nickade in 3-5. Lundby avslutade istället med att göra både 6-3 (Nana Piesie) och 7-3 (Johan Dahlbäck). 

LIF:s Nana Piesie sa så så här om segern:

”Vi gör en jättefin match. Första matchen för tre av spelarna och de gav mer stabilitet i backlinjen. Jag tror att Calle kommer göra många mål. Han borde ha gjort fem idag, haha. Skämt åsido så tror jag vi kommer klättra nu, om vi får behålla alla spelarna friska och hela.”

LIF är sjua och BFC är sist, fortfarande utan poäng. 

 

/Rasta