Så här gick det i sexorna i helgen:

 

FREDAG 17/5

6A

Syrianska/Arameiska FG – Götaholm BK 1-3 (0-1)

Götaholm fortsätter att gå starkt i årets 6A. I fredags blev det ännu en seger då Syrianska/Arameiska besegrades på Bläsebovallen med 3-1. GBK:s Karmo Öney inledde målskyttet i mitten av den första halvleken. I början av andra kom även 2-0 genom Öney igen. Det blev dock lite nerv när Wasem Alamin Hassan reducerade med tjugo kvar. Det blev dock 3-1 till gästerna då Hoang Pham höll sig framme i slutet.

GBK:s Christoffer ”Koffe” Mattsson sa så här om segern:

”Vi tar tag i taktpinnen ganska snabbt i matchen och Syrianska/Arameiska låter oss rulla i ganska ostört i defensiven. Vi kommer på lite instick och överbelastar ena kanten och Karmo får spräcka nollan efter halva första halvlek ungefär. Karmo gör även tvåan. Matchen i helhet har ganska lågt tempo och hade vi vågat skjuta mer utanför straffområdet istället för att vrida och vända för att hitta rätt läge så hade det kunnat bli ännu fler mål. Det blir lite darrigt när de gör 1-2 men vi håller fortet och utökar istället till 1-3 genom Hoang strax innan domaren blåser av matchen! Fantastisk vinst och vi tuggar vidare!”

Syrianska/Arameiskas Gabrile Yildirim sa så här om matchen:

”En välspelad match där götaholm gör det bra första 30 och dessutom leder med 2-0 , vi gör individuella misstag på bägge målen , vi har våra lägen men sätter dom inte , vi kommer in i matchen reducera omgående , vi trycker upp laget men de ger ingen utdelning , 3-1 gör dom i matchminut 90 och matchen är slut , vi gör en bra match idag de är bara att blicka framåt.”

Götaholm är fortfarande enda obesegrade laget i 6A med fem segrar och en oavgjord hittills, vilket gör att laget ligger tvåa i en lite haltande tabell. Syrianska/Arameiska är sjua.

Bilden till inlägget är lånad från GBK:s hemsida. 

 

Bergums IF – FC Bosona-Bosna IF 3-3 (3-1)

Bergums IF tog äntligen poäng i årets 6A och de kom i hemmamötet med FC Bosona-Bosna IF. Det blev en riktigt händelserik match på Bergumsvallen där hemmalaget började bäst och Anton Kuosku satte 1-0 efter en dryg kvart. Bosona-Bosna kvitterade dock när Ajdin Smajlovic kontrade in 1-1. Då hade samme Smajlovic precis missat en straff innan. Innan paus gjorde dock hemmalaget både 2-1 och 3-1, båda gånger var det Jesper Åkerlund som hittade rätt. En bit in i andra fick sedan Bergums Albin Johansson lämna efter ett rött och Bosona-Bosna passade på att missa ännu en straff! Straffmissaren Elvir Culum fick dock revansch då han först satte 2-3 och sedan även slutresultatet 3-3

Bergums assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om första poängen:

”En riktig kämpainsats från vår sida. Bosona-Bosna har det mesta av spelet men ikväll gör vi mål på våra chanser. Riktigt snygga också! Samtidigt gör Mackan en fantastisk match bla två straffräddningar. Tidigt i andra får vi en utvisning och Bosona-Bosna trycker på ordentligt och lyckas tillslut kvittera. Vi klarar ändå en poäng vilket känns oerhört skönt.”

Bosona-Bosnas tränare Darmin Muslimovic hade följande att säga om matchen:

”Båda lagen, tycker jag, gjorde vad de kunde för att gå segrande ur matchen. Det blev oavgjort till slut.  För vår del handlade det om flera missade frilägen samt två missade straffar och då kan det vara svårt att vinna matchen. Vi får fortsätta kämpa på så får vi se var vi landar i fortsättningen. Bergum hade däremot tre avslut på mål och samtliga fullträffar. De var också fina mål. Mycket bra gjort. Tack till Bergum för en bra kämparinsats. Grattis till deras första pinne och vi önskar de lycka till i framtiden.”

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR.

Första poängen för Bergum som dock fortfarande är sist i tabellen. Bosona-Bosna är fyra.

 

6B

Surte IS FK – Backatorp IF 3-3 (1-1)

Backatorp IF har gått riktigt tungt i inledningen av årets 6B och efter sex inledande förluster lämnade tränaren Johan Solinger sitt uppdrag. BIF:s spelarråd tar över ansvaret tillsvidare. Det blev ett litet steg framåt direkt då första poängen bärgades efter 3-3 mot Surte. Alexander Andersson gav BIF ledningen tidigt i första på gräset i Surte. Innan paus hade dock Jonathan Pusterli utjämnat för hemmalaget. Efter paus slog Rade Radovic till och gav Surte ledningen med 2-1. Lagen fortsatte att följas åt då Parham Baniassad satte 2-2 nästan direkt. Slutet blev spännande då Kim Johansson gjorde 3-2 för hemmalaget men det skulle bli 3-3 efter ett självmål med bara tre minuter kvar. 

Surtes Rade Radovic sa så här om matchen:

”En typisk division 6 match på en regnig fredagkväll. Inget av lagen bjuder på någon vacker fotboll och det märks att båda lagen är i behov av poäng. För oss känns 3-3 som en förlust och det är så klart surt med tanke på att vi hade 3-1 med tio minuter kvar. Men samtidigt ska man vara ärlig och säga att vi inte är bra i andra halvlek. Varför vi viker ner oss på slutet får vi analysera. Backatorp visar moral sista tio och det ska de ha cred för. För att sammanfatta, så tycker jag oavgjort ändå är ett rättvist resultat. Jag vill också passa på att beröma alla deltagare i matchen som skötte sig exemplariskt och givetvist domaren som håller högre klass än division 6. Vi i Surte tar nya tag och ser fram emot kommande matcher.”

BIF är fortfarande sist i 6B och Surte återfinns några placeringar högre upp som tia

 

6C

Slottsskogen/Godhem IF – Önnereds IK 1-3 (0-1)

Önnered toppar 6C-tabellen och är fortfarande seriens enda obesegrade lag. I fredags blev det 3-1 borta mot SG på Sikvallen. I slutet av första kan Andreas Lindgren nicka in 1-0 för Önnered och i början gör Andreas Säfström 2-0, även detta mål på nick. Karl Turesson Olausson sätter sen 3-0 på ett långskott innan George Boulos reducerar för SG.

Önnereds Andreas Säfström sa så här om segern:

”Skönt att studsa tillbaka igen direkt efter förra veckans poängtapp! Matchen börjar lite försiktigt från våran sida men vi kommer ganska snabbt in i det. Tycker efter första minuterna att vi tar över matchen, har mer boll och spelar fin fotboll stundtals men kommer inte till några riktiga målchanser förutom en ribbträff. SG skapade inte heller några riktigt heta chanser förutom på en frispark där våran målvakt Mikael fick sträcka ut ordentligt. Slutet på första fick vi en frispark på halvahalva och slog ett inlägg som fint nickades in i bortre av Andreas Lindgren. Välförtjänt tycker jag då det kändes som vi kontrollerade första och även kom till några fler lägen. Andra halvlek startade väl så bra den kunde för våran del, någon minut in spelar vi loss det jättefint på kanten och får in ett inlägg som nickas in av Andreas Säfström. 2-0 till oss och det känns som vi kan andas ut lite, vi tar det lite lugnare i vårat spel och försöker spela runt så gott det går. Vi kommer till en hel del avslut som inte går på/i mål men vi avslutar iaf! Mitten på andra ringer de igen när Kalle vinner boll på 25-30 meter och ser att målvakten är långt ute. Han får en sån gotteträff så den går över och in i mål. SG reducerar dock i slutet, efter lite slarv av oss på mittplan så ställde dem om och det avslutades tyvärr med egen fot in i mål. Sett över 90 tycker jag vi har kontroll hela matchen, då vi har en riktigt bra defensiv och tar jobbet mer för varandra idag än vad vi gjort föregående matcher.”

SG:s Albin Westerlund gav följande kommentarer efter förlusten:

”Matchen slutade 3-1 till Önnered. Regn och mycket kamp präglade matchen. Önnered är tunga att möta och vinner mycket dueller vilket också gör att de är lite farligare än oss. De vinner rättvist men ska dock sägas att vi inte alls är ofarliga i matchen och skapar ett par bra chanser.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Önnered leder alltså serien, en poäng före Tynnered. SG är elva.

 

Solängens BK – Göteborgs SIF 3-0 (1-0)

Solängen tog en fin hemmaseger på Eklandavallen i fredags när GSIF besegrades med 3-0. Sarkash Manuchehry satte 1-0 efter dryga kvarten och i andra gjorde unge Rasmus Nordenberg både 2-0 och 3-0

SBK:s William Samuelsson sa så här om segern:

”Alltid jämna matcher mot studenterna! Lika så första halvlek, men i andra var vi det klart bättre laget och resultatet var rättvist! Kul att kanske seriens yngsta spelare (Rasmus Nordenberg) född 04 gör två fina mål.”

GSIF:s Victor Jansson sa så här om matchen:

”Inte riktigt ”där” idag, ingen riktig taggning innan match, kanske var det fredagsölen som fanns i bakhuvudet? Oavsett så är det en hyfsat jämnhalvlek där vi dessvärre bjuder lite på 1-0 målet då en hörna går direkt i mål. I andra får vi inte till något ordnat spel alls och bjuder även på 2-0 efter lite missförstånd i backlinjen. Försöker trycka på utan att skapa så mycket egentligen och i slutminuterna kommer även 3-0 efter ett riktigt fint avslut utanför straffområdet. 3-0 är lite för mycket men Solängen vinner ändå rättvist, hungrigare och skickligare än oss idag. Nya tag nästa vecka!”

GSIF:s matchreferat hittas HÄR

SBK är nu femma och GSIF är fyra. 

 

LÖRDAG 18/5

6B

Hälsö BK – Hisingen FC 2-1 (1-0)

Förra torsdagen förlorade Hisingens toppkonkurrent Västkurd BK sin första match (1-3 mot Chalmers) och HFC hade chansen att kliva upp i ensam serieledning. Laget fick dock lämna norra skärgården utan poäng då även de inkasserade sin första förlust. Gustav Börjesson blev matchhjälte för Hälsö BK då han först gjorde 1-0 i mitten av första och sedan segermålet i 87:e! Däremellan hade HFC:s Gulled Mohammed gjort 1-1 i mitten av andra. 

Hisingens spelande assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om lagets första förlust:

”Mycket gick emot oss idag men inga ursäkter utan vi är helt enkelt inte värda 3p idag. Stort grattis till Hälsö för en väl genomförd match.”

HFC:s matchreferat hittas HÄR

Hisingen är tvåa i tabellen efter Västkurd. Båda lagen har fem segrar och en förlust på sina sex första matcher. Hälsö är åtta.

Hisingen FC har också förstärkt sin trupp rejält inför fortsättningen då det plockat in både Adis Basic och Abubakar ”Babu” Dumbuya från division 3-laget Hisingsbacka FC! Dumbuya har spelat fyra matcher i trean i år (på bänken) och startade hälften av matcherna förra säsongen i division 2. Basic har inte spelat i år och var med nio matcher förra säsongen i tvåan på bänken. 

 

Bjurslätts IF – Nödinge SK 3-3 (0-0)

3-3 var gångbart i denna omgången av 6B. Efter en mållös första halvlek på Bravida gav Najib Nbou hemmalaget ledningen direkt i andra. Wares Rezai svarade direkt för NSK och kvitterade men Bjurslätts kapten Benny Brunberg såg till att ge sitt lag ledningen igen. Matchen svängde igen och Arnes Blazevic satte 2-2 innan Hanad Yusuf gav Nödinge ledningen för första gången. Nbou såg dock till med sitt andra mål för dagen att matchen slutade 3-3! 

NSK:s tränare Joseph Elturk sa så här om matchen:

”En match med många ansikten. Bjurslätt tar tag i taktpinnen och dominerar första 25-30. Vi får tag i matchen efter det. Sen så svänger det fram och tillbaka. Starkt av oss att vända två underlägen, samtidigt som det är tråkigt att tappa segern i slutet.
Rättvist resultat tycker jag så som matchen utvecklar sig. Sen bränner Bjurslätt massa lägen under matchen. Tror de har 3-4 bollar i virket. Att Bjurslätt endast har tre inspelade poäng förvånar mig för tycker de spelade riktigt bra. Domaren höll högsta klass, även han kanske för bra för 6:an 👍

Båda lagen slåss på den nedre halvan med Bjurslätt som elva och NSK som nia. 

 

6C

Styrsö BK – Hällesåker IF 1-2

Det skrällde till rejält i 6C när Hällesåker tog färjan till Styrsö, knep tre pinnar, och åkte hem igen! Annars började matchen med ett mål för hemmalaget när Mattias Janicijevic gjorde matchens första mål (och hans tionde) strax innan paus. I mitten av andra kunde dock Jonas Olcén sätta 1-1 och med bara några minuter kvar satte Andreas Olcén segermålet för gästerna!  

SBK:s tränare Daniel Wessberg hade följande att säga om förlusten:

”Vi kom med en bra känsla efter en 6-0 seger senast mot Tynnered. Dessvärre verkade det som att den urladdningen påverkade oss negativt då vi inte alls kom upp i samma nivå. Om det berodde på att vi överskattade oss själva, underskattade motståndet eller en kombination av båda kan man spekulera i. Matchen börjar med att vi försöker sätta press på Hällesåker som jag tycker att vi delvis lyckas med. Men ju längre halvleken lider desto sämre blir vår passningskvalité och rörelse utan boll och Hällesåker får mer och mer att säga till om. Ett par minuter innan halvlek lyckas vi trots detta göra 1-0 genom en omställning där Mattias Janicijevic till slut lyckas valla in bollen via en motståndare. 1-0 i halvtid och det fick vi absolut vara nöjda med då Hällesåker skapade ett par farliga chanser och där vi hade svårt att få till den matchrytm vi eftersökte. Andra halvlek blir inte bättre från vår sida och vi får löpa extremt mycket i onödan när vi tappar boll. Man märker en bit in i halvleken att det tar ut sin rätt och Hällesåker tar över. 1-1 kommer på en retur efter frispark och 2-1 kommer i slutminuterna efter att deras spelare får stå ostört utanför straffområdet och placera in bollen i högra hörnet. Vi får gratulera Hällesåker till en inte alls oförtjänt seger. Vi har som tur är match mot Argo/Masthugget redan på onsdag och då ska vi se till att ta revansch både på vad det gäller prestation och inställning.”

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om den fina segern:

”Dags för en av årets två resor till Södra skärgården. Jämfört med matchen mot Vrångö saknades fyra spelare ur elvan, och med skador och andra aktiviteter så fick vi ihop 13 tappra att ta färjan ut till Styrsö. Vi börjar matchen lite trevande, det kvava vädret gör att vi inte kommer igång, och kanske tar vi ut förlusten i förskott. Men vi kommer in i det, spelar vårt spel och har ett par fina lägen. Strax innan halvlek får Styrsö ett självmål av oss och dom leder. I andra går vi ut och fortsätter kämpa, och det ger bra utdelning, vi gör 1-1 och 2-1. Vi lyckas hålla ifrån hela matchen och tar med oss tre pinnar från en svårspelad ö-match!”

Segern gjorde att HIF klev upp till en åttondeplats. Styrsö är trea. 

 

/Rasta