Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson kollar till läget inför toppmötet i division 3 Nordvästra Götaland!

 

Som sagt så smäller det på lördag då FRÖLUNDA tar emot LANDVETTER i omgång 7 i en tidig seriefinal (med Angered hack i häl), dessa 2 lag var ju redan innan seriestart utpekade av såväl undertecknad som av många andra som de 2 lagen som skulle slåss om avancemanget, och än så länge har de båda lagen inte gjort ”expertisen” missnöjda.
I mitt första TIPS publicerat 25/1 går att läsa:
1. LANDVETTER. IS
Kanske får ta på mig mig dumstruten att tippa ett lag som tappat: Hami Golestan, Pedram Talebi, Patrik ”Fox” Hansson, Andre Bissmark, Joakim Olofsson, Erhan Kocak + Efe Yildirim inför säsongen för detta är 7 kapabla div 3 spelare, inget snack om saken.
Att man dessutom de senaste åren varvat bländande spel med djupa bottennapp och kanske inte vart så stabila som man hoppats på tror jag årets upplaga har en bra chans att vinna serien
2: VÄSTRA FRÖLUNDA
Gjorde en kanonsäsong 2018 med sin unga satsning på kullen födda 01 samt en träningsmängd på 5 pass / veckan och hamnade 2 efter suveräna Qviding, men en katastrof halvlek i kvalet mot TIDAHOLM grusade förhoppningarna om div 2 och man tar nu nya tag. Kvalmissen innebar att man tappade 5 unga spelare till storklubbarnas Akademier (3 till ÖIS, 2 till HÄCKEN), duktige ytterbacken Ursholm till Sävedalen samt yrvädret på kanten Phil Poulsson till serie konkurrenten DALEN.
Från mitt slutgiltiga tips publicerat 5/4:
1. LANDVETTER. IS (1)
Jag vill inte påstå ett Coach Engström´s gäng tokimponerat under januari – mars men som klychan säger ”Rom byggdes inte på en dag” men jag har TÅLAMOD med detta lagbygge för i verktygslådan har man alla ingridienser och spelare för en lyckad säsong. För att min profetia skall slå in kommer ju givetvis krävas att notoriske målskytten Fredrik Forsman landar runt 20+ mål, att Yasin Belouati orkar ta sina box to box löp över 22 matcher. Samt givetvis att de profilstarka nyförvärven kliver in och gör det dom är där för: LEVERERAR !!
2. V. FRÖLUNDA (2)
Men många pusselbitar har under försäsongen fallit på plats där fina nyförvärv som Nima Kadivar, Edvin Skoglund (Torslanda) samt Petrit Zhubi (IFK Uddevalla) anslutit. Stommen från 2018 med Iversen, 2 bröder Carlsson, Engberg, Chekrun, Pagge,
Bryan, Kasper, Djurovic är som sagt kvar och ungtupparna Grauers / Theo Olsson som fick mycket speltid förra året har fått ytterligare en senior försäsong under bältet. MEN lika övertygad är jag att VF slåss om seriesegern
– – – – – – – – – – – – – –
LANDVETTER rivstartade serien med 4 raka vinster och maximala 12 poäng men i senaste 3 matcherna har man ”bara” lyckats lösa 3 pinnar då man förlorat mot Gårda / Angered, även om man har en bred trupp kanske 3 täta matcher tog styggt på laget.
Man har nu fått se sig passerade av Frölunda och med 7 matcher spelade står man på 15 inspelade pinnar.
FRÖLUNDA gick inte att känna igen i premiären mot Dalen i en match som förlorades med 0-2, sen om det var en ”hårtork” signerat sir Alex av ledarna eller om spelarna insåg allvaret må vara osagt men efter chocken 13 april har man nu radat upp 5 raka segrar och leder serien på målskillnad
I lördagens match har VF hemmafördel och har följande siffror på sina 3 hemmamatcher:
 • 3 matcher
 • 2 segrar
 • 1 förlust
 • 6 poäng
 • målskillnad 6-2
​​​​​​​Gällande Landvetters bortaspel gäller följande:
 • 4 matcher
 • 3 segrar
 • 1 förlust
 • 9 poäng
 • målskillnad 9-4
​​​​​​​Om vi tittar lite närmare på 2 viktiga parametrar så vill jag ta en extra koll på lagens Nyförvärv & Skyttekungar:
NYFÖRVÄRV:
Jag har valt att titta lite närmare på 4 av lagens mer profilstarka nytillskott och vad de har bidragit med så här långt in i seriespelet:
FRÖLUNDA:
Hampus Furublad: 6 matcher – 3 mål – 2 assists,  5 poäng
Edvin Skoglund: 5 matcher – 0 mål – 0 assists,  0 poäng
Petrit Zhubi: 3 matcher – 1 mål – 0 assists, 1 poäng
Nima Kadivar: 2 matcher – 1 mål – 0 assists, 1 poäng
Detta ger oss: 16 spelade matcher, 5 mål – 2 assists = 7 poäng
LANDVETTER:
Karim Affane: 7 matcher – 0 mål – 2 assists, 2 poäng
Rikard Hansson: 6 matcher – 0 mål – 2 assists, 2 poäng
Fredrik Alnäs: 5 matcher – 1 mål – 1 assists, 2 poäng
Robin Jonsson: 3 matcher – 0 mål – 0 assists, 0 poäng
21 spelade matcher, 1 mål – 5 assists = 6 poäng
Givetvis har ALLA spelare bidragit på sitt sätt till att lagen ligger i topp men mycket av poäng produktionen i båda lagen ligger på spelare som var med redan 2018…. och då kan man ju inte undgå att nämna 2 av dessa
SKYTTEKUNGARNA:
2018 hade ju Frölundas målkung Simon Chekrun en toppsäsong med 23 mål på kontot medans Landvetters dito Fredrik Forsman hade en mellansäsong med hans mått mätt med bara 10 mål
Givetvis har dessa båda herrar bibehållit krutet torrt och har inlett årets seriespel galant med följande siffror:
Simon Chekrun
Bilden är lånad från Frölundas hemsida.
 • 6 matcher
 • 6 mål (1 straff)
 • 3 assists
 • 9 poäng
Fredrik Forsman
Bilden är lånad från Landvetters hemsida. 
 • 6 matcher
 • 6 mål
 • 1 assists
 • 7 poäng
Om man räknar om det så har Simon stått för 40% av Frölundas målskörd och gällande Landvetter står Forsman för 37,5% av lagets mål så här långt, IMPONERANDE.
Statistik må vara viktigt men på lördag betyder det förmodlingen… eller NEJ det kommer inte betyda att smack utan då skall det göras upp på planen över 90 minuter om 3 oerhört viktiga pinnar.
/ Bendinho