Imorgon torsdag (24/5) smäller det på Heden 4 (20.15) när 7B:s två enda obesegrade lag drabbar samman. Både favorittippade BK S:T Jakob och överraskningen Johannebergs IF har inlett säsongen strålande med fem segrar på fem matcher! S:T Jakob leder dock serien på bättre målskillnad

Inför toppmötet så har bloggen snackat lite med JIF:s Rino Wiger och BK S:T Jakobs Martin Svensson.

Vi inleder med Wiger:

Obesegrade hittills! Vad är förklaringen till den fina starten och har Johanneberg någonsin inlett så bra?

Starten har sett till resultaten varit nästan perfekt, även fast vi gärna skulle ha haft en nolla eller två till och några fler kassar framåt, så är det poängen som räknas först och främst! Förklaringen består av flera faktorer, dels har vi haft en bra försäsong med riktigt många på träningarna vilket dels leder till att de bästa hittar fin form, dels att vi får en större bredd på truppen. Vi har vart över 20 på nästan alla träningar i hela år! En annan del är att vi har haft rätt killar tillgängliga ofta och således fått satt en centrallinje som fungerar bra. Vi har länge haft toppar i laget, med mycket individuell skicklighet, men iår har vi helt enkelt fungerat bättre som ett lag, mixtrat med individuella prestationer. Måste också säga att känslan och attityden är bättre än någonsin under min tid i Lövet, där alla kämpar hela vägen ut trots underläge eller röda kort i matcher. Sen ska vi tillägga att vi hittils har mött lagen som ligger sist i tabellen, med all respekt för dem så kommer det hårdare prov framöver, det är först då vi kan se hur långt vi har kommit sedan förra året.

Hehe, ja vi har faktiskt startat ännu bättre, men då måste vi tillbaka 12 år till 2007, då laget hade 11(!) raka vinster!

Hur ser du på din egen säsong hittills?

Egen insats har väl varierat, man är ju för fet för att prestera på nivån man önskar, men det blir sakta men säkert bättre. Sen har jag väl gjort det okej i poängprotokollet, men överlag är det inte min bästa start. Ger mig själv tärningkast 3.

Är det några av de lagen ni mött hittills som imponerat extra mycket på dig?

Egentligen är det väl inga av de vi har mött som utmärkt sig speciellt positivt med spelet. Dock vill jag framhäva våra två sista motståndare, Käringöns FC och IFK Hindås, båda lagen har en utmärkt attityd och blandar stenhårda dueller med hårt tugg, sen är alla vänner före och efter matcherna, precis som det ska vara i lokalfotbollen!

Hur bra koll har du på motståndarna BK S:T Jakob inför matchen?

Har väl inte jättekoll ärligt talat, noterat att de har några vassa spelare framåt men utöver det är det svårt att säga så mycket annat än att de imponerat stort med resultaten. Jag har personligen aldrig mött dem, så det blir en ny motståndare att tugga av för mig. Seglar upp som klar seriefavorit!

Vad tror du vi får se för matchbild?

Också svårt att säga så mycket om, då vi tyvärr inte riktigt har ressurser att scouta våra motståndare. Men jag skulle tro det är ett anfallssuget BK S:T Jakob, som vill ta tag i matchen på hemmaplan. Vi har lagt en taktik, som jag inte vill dela här, men jag tror på en jämn match, där BK S:T Jakob nog har mest boll, men vi har minst lika många chanser.

Hur slutar matchen?

Klart största testet hittils för oss på pappret, men vi har en vana av att spela bra mot bra lag. Med seriens bästa målvakt och ett bra försvar, blandad med både fart, teknik och genombrottskraft på topp och några fina bollirare på mitten tror jag matchen slutar 0-1, Fredrik Jonsson springer in en boll i 67:e minuten, du hörde det här först!

Tusen tack!

Tack!

 

Vi fortsätter med S:T Jakobs Svensson (till höger):

 

Obesegrade hittills! Vad är förklaringen till den fina starten?

Jag tror att vår framgång grundar sig i att vi är ett gött gäng som sliter för varandra. Sen har vi spetskvalitet på vissa positioner och vi har ett väldigt bra grundspel som vi kan luta oss mot.

Du är ny i lokalfotbollen i Göteborg. Vad är dina intryck av vår vackra lokalfotboll så här en bit in på säsongen?

Lokalfotbollen här i Göteborg är fantastisk. Oavsett om man är 18 eller 45, så är man på planen av samma anledning, man älskar fotboll. Och det tycker jag speglar lokalfotbollen här, alla brinner för sporten.

Hur ser du på din egen säsong hittills?

Jag har fått ett väldigt fint välkomnade i BK S:T JAKOB och njuter av att lira boll. Sen är det alltid saker som kan förbättras. Men jag har ju lyckats pilla in en boll, det hör verkligen inte till vanligheterna. Är mer van vid att ha måltorka i några år. Men så länge jag gör mer mål än Hertzberg i laget, då är jag nöjd med prestationen.

Är det några av de lagen ni mött hittills som imponerat extra mycket på dig?

Än så länge är City det lag som imponerat mest på mig. Det är den jämnaste matchen vi spelat och det är dom matcherna som kittlar lite extra.

Hur bra koll har du på motståndarna Johannebergs IF inför matchen?

Helt ärligt så har jag ingen koll, mer än att dom är obesegrade. Men jag antar att det är ett bra fotbollslag, så det kommer bli en rolig kamp på Heden.

Vad tror du vi får se för matchbild?

Jag tror att vi får se en jämn matchbild, där inget av lagen vill förlora. Så jag gissar på rejäla dueller och mycket kamp. Men förhoppningvis får vi igång vårt spel och kan rulla bollen lika fint som vi gjort tidigare. Då blir det jobbigt för Johanneberg.

Hur slutar matchen?

Svårt. Men jag tror på 4-1 till oss. Jacob & Ludde gör varsitt, Hertz skrällar med ett och Larsa knorrar in en frispark.

Tusen tack!

 

Stort tack till både Rino och Martin och bloggen önskar båda lycka till imorgon!

 

/Rasta