Så här har det gått hittills denna veckan:

 

MÅNDAG 20/5

6B

Diseröd SK – FTU 3-0 (1-0)

Känslan inför säsongen var att FTU skulle vara med i toppen och fightas men det har gått lite knackigt inledningsvis och laget föll i måndags mot Diseröd. Hemmalaget tog ledningen genom Kim Olsson i mitten av den första halvleken. 1-0 stod sig till matchens sista tio minuter då DSK fick en spelare utvisad. FTU kunde dock inte utnyttja detta och istället gjorde Diseröd både 2-0 (Lukas Andreasson) och 3-0 (Oliwer Henriksson) under matchens slutskede.

Segern skickade upp DSK till en sjundeplats, två pinnar bakom femman FTU.

 

TISDAG 21/5

5B

Fässbergs IF – Balltorps FF 1-5 (1-3)

Igår var det MölndalsderbyÅbyvallen i 5B när Fässbergs IF tog emot Balltorp. Det blev till slut en tämligen säker seger för BFF som därmed tog sin tredje raka seger. 3-1 i paus blev 5-1 till slut.

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om segern:

”Kändes tidigt att vi hade bra koll på matchen. Vi gör en väldigt bra laginsats med bra rörelse och bra passningspel första 30 minuterna. Vi låter Fässberg komma in i det efter 30 minuter då vi blir lite stillastående. Men vi har med oss en välförtjänt 3-1 ledning i paus efter att Parosh gjort två och Max ett mål. Fässbergs mål görs genom en drömfrispark. Albin gör en sjukt bra första 45 minuter. Andra halvlek gör Pringle 4-1 och Parosh 5-1 och det kändes som vi kunde fått något till. Idag var vi bättre än Fässberg men dom kommer igen .”

BFF är nu femma i tabellen och Fässberg är nia. 

 

7A

Vatra KIF – Gothenburg Celtic FC 4-1 (2-0)

Nystartade Vatra KIF börjar komma igång ordentligt i 7A. Igår blev det 4-1 mot Celtic och mycket skulle handla om senaste tillskottet Flamur Tahiri. Runt kvarten spelad i första satte han dig både 1-0 och 2-0. I början av andra fick Celtic lite kontakt när Florent Sylvain Schildknecht reducerade men tio minuter senare satte Tahiri 3-1. Det skulle också bli ett fjärde mål för anfallaren med kvarten kvar som spikade slutresultat 4-1

Fyramålsskytten Tahiri sa så här om segern:

”Ja, alltid skönt med seger! Sen så förtjänade vi segern. Killarna krigar i 90min och det är ingen som viker ner sig. Vi har tålamod, bra rörelse i banen samt det defensiva jobbet gjorde att vi vann matchen. All respekt till Gothenburg Celtic FC som försöker och försöker. Men denna gången var det vi som hade hand om matchen i 90 minuter. FORZA VATRA!🇦🇱🇸🇪

Celtics målvakt Tor Berggren hade följande att säga om matchen:

”Trots att det var ett tag sedan den förra seriematchen för våran del så inleder vi bra de första 5-10 minuterna. Vi vinner en del boll på offensiv planhalva och defensiven klarar av att stå emot ett par lovande anfallsförsök från Vatra. Vatra jobbar sig in i matchen mer och mer när vi tappar fokus och bjuder på mycket utrymme mellan våra lagdelar. Deras kombinationsspel är bra och dom belönas också för det. Ganska tätt inpå varandra gör dom både 1-0 och 2-0. Båda gånger bra avslut från Flamur Tahiri, såklart. I andra känner vi att vi måste gå ut med högre press från början och det fungerar bra. Vi reducerar. Tyvärr kommer sedan 3-1 i baken efter en hörna efter ca 60 minuter och då går luften ur oss lite. Vi avslutar matchen på ett lite grinigt sätt, kämpar på hyfsat i spelet men vi klagar lite för mycket på mannen med pipan och kommer undan med 11 man trots ett par om inte fula så åtminstone spelförstörande fällningar. Lycka till, till Vatra resten av året för oss gäller det att hitta tillbaka till en solid grund i nästa match mot Real Maskin.”

Vatra KIF är tvåa i en lite haltande 7A-tabell. Celtic återfinns på en fjärdeplats. 

 

/Rasta