Det spelades en del matcher igår i lokalfotbollen med följande resultat:

 

ONSDAG 22/5

5B

Hovås Billdal IF – Näsets SK 1-2 (1-1)

Näsets SK fortsätter att vinna jämna matcher (tredje uddamålsegern i år) och Hovås Billdal fortsätter att förlora jämna matcher (fjärde uddamålsförlusten i år)! Det började dock bra för hemmalaget då Adam Kling satte 1-0 redan efter fyra minuter. NSK:s Victor Kalasho (som missade storförlusten mot Väster senast) satte dock både 1-1 strax efter och även 2-1 med kvarten kvar av matchen! Målen räckte till en ny seger för Näset.

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Efter förra veckans tunga förlust var det äntligen dags för match igen. Vi vet om att Hovås är bra och att de inte bör ligga där de ligger i serien. Vi börjar helt ok men åker på ett baklängesmål rätt tidigt men efter det tar vi över, rullar boll och försöker förflytta Hovås i sidled. Vi lyckas snabbt därpå sätta 1-1 och kontrollerar matchen halvleken ut. I andra kommer ett mer taggat Hovås ut och får oss något mer pressade men vi försöker ändå spela oss ur situationerna. Andra halvlek är mer jämn även om jag tycker vi har några fler och farliga lägen att avgöra, Hovås har också några farliga hörnor men till slut lyckas vi få in ett viktigt 2-1-mål och hålla tätt bakåt efter det. Viktig seger för fortsättningen. Nu väntar ännu en tuff match. Balltorp hemma! Vi får ladda ordentligt tills dess! ”

Hovås målskytt Kling hade följande att säga om förlusten:

”Jobbigt med ännu en uddamålsförlust. Vi startade med att göra mål efter 4-5 minuter men Näset svarar snabbt, vi ger deras innermitt tid och måtta in en boll bakom ”Breddan” i mål. Sen är det egentligen fram och tillbaka hela matchen där inget av lagen spelar någon bra fotboll men Näset lyckas få in en boll efter en hörnretur som går på någon och styrs in med kvarten kvar. Det är mycket stolpe ut i nuläget, men vi har några viktiga matcher mot bottenkollegorna kvar innan uppehållet och tillslut kommer flytet att vända så vi får ladda om inför Warta borta nästa vecka.”

Hovås Billdal är fortsatt sist med en poäng på åtta matcher. Näset är nu uppe på en tredjeplats, fyra pinnar bakom ledande Donsö.

 

FC Heden – Donsö IS 2-2 (1-0)

Topplaget Donsö har gått riktigt bra i årets 5B men var illa ute på Överåsvallen igår mot FC Heden. Hemmalagets Kim Nordström och Toni Ceesay såg till att Heden hade 2-0 ganska långt in i den andra halvleken. Nordström målade direkt efter matchen inledning och Ceesay höll sig framme i mitten av andra. Ö-laget tog sig dock tillbaka in i matchen efter att Albert Hansson reducerat (hans elfte mål för säsongen) i matchminut 76 och två minuter senare kom också 2-2 (John Backman).

Hedens Daniel Reitz sa så här om matchen:

”Tycker vi börjar rätt piggt med ett par halvchanser. Första målet är väldigt fint när Vöks tar sig in i box iskallt skottfintar han bort både försvar och målvakt och frispelar Kim som trycker in den i öppet mål. Känns väldigt skönt. Men Donsö är inte ofarliga och dom har fint spel och kommer runt bra på deras kanter med inlägg som vi lyckas avstyra. 1-0 står sig till halvlek mycket skönt. Andra halvlek startar Donsö med högre press och dom har väldigt mycket boll. Men vi lyckas ändå fixa 2-0 genom Toni som sprintar ifrån sig sin back och rullar in den bredvid en utspringande målvakt. Donsö lägger in en växel till och nu är det dom för hela slanten. 2-1 kommer på en cykelspark och sedan får dom kort därefter in 2-2 på en tilltrasslad situation. Mer mål i matchen blir det inte men tycker ändå vi får vara nöjda med oavgjort då Donsö sett till hela matchen är de bättre laget.”

DIS Anders Jansson sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Trots starkt lag kommer vi inte riktigt upp i nivå idag samtidigt som Heden gör det svårt för oss. Dom var på det och sprang gärna och jagade oss när dom väl hamnade på fel sida och fick oss att göra felbeslut. Flera av oss i Donsö som bråkade med bollen, lite missade målchanser, ett Heden som verkligen tänkte ge oss en match och tog vara på sina chanser. Nej det är bara att ta nya tag. Vi får börja kombinera mer med väggspel bla om vi ska lyckas knäcka så här hårt jobbande lag. När vi snackade ihop oss efter matchen så var vi rätt nöjda med spelet tills den avgörande bollen skulle slås. Där var vi för dåliga idag och det gjorde att vi inte vann matchen. Heder till Heden. Ett härligt och trevligt lag att spela mot. Vi ser fram emot returen på Donsö i höst.”

Trots poängtappet så toppar DIS tabellen medan Heden är åtta.

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Styrsö BK 2-1 (0-0)

Ännu en hemmamatch för SK Argo/Masthuggets BKMajvallen och kvällen till ära var det topptippade Styrsö BK som kom på besök. Dock ett SBK som kom från en oväntad hemmaförlust mot Hällesåker medan Argo/Hugget senaste kryssade mot Vrångö (1-1). Gästerna satte full fart från början och tryckte ner Argo/Hugget rejält med snabbt spel, rörelse och bollar i djupet. Hemmalaget hittade inte riktigt rätt i sina positioner men var ändå hyfsat samlade och trots spelövertag för SBK skapades det få rejäla chanser. 0-0 i paus där Argo/Hugget tuggade sig in i matchen mer och mer men klart övertag för Styrsö där en frispark som hemmamålvakten Robin Staaf får tippa över ribban var bästa chansen. Andra halvlek är jämnare där SBK fortsatt har mest boll men de känns inte lika pigga samtidigt som Argo/Hugget ligger bättre defensivt. En kvart in i andra kan Styrsö ta ledningen när Mattias Johansson skjuter ett skott som ändrar riktning på en hemmaspelare och ställer Staaf i målet. Hemmalaget höjer sig dock och kan kvittera ganska omgående när Kristofer ”Jalle” Larsson snurrar lite i straffområdet (fint framspelad av Björn Bromander) och skickar in 1-1. Matchen står och väger där SBK har boll och Argo/Hugget kan hota på kontringar. Med tio minuter kvar resulterar en omställning i att Victor Oskarsson kan frälsa hemmapubliken med ett skott utifrån som slinker in! SBK forcerar på slutet och har en boll i överkanten på ribban och ett nickmål bortdömt för offside. Hemmalaget för dock några fina omställningslägen mitt i pressen. En fin seger för Argo/Hugget som nu är obesegrade i fyra raka matcher och är sexa. SBK är trea men tappade viktiga poäng mot toppduon Önnered och Tynnered.

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR.

 

7A

Real Maskin BK – Partille IF SC 5-1 (2-0)

Real Maskin klev upp i topp igen i 7A efter 5-1 hemma på Bergsjövallen mot Partille igår. Hemmalaget tog kommandot direkt och Anders Svensson satte 1-0 ganska tidigt i matchen. Innan paus hade Johan Magnusson ökat på till 2-0. I andra kunde sen Real gå ifrån efter ett till mål av Magnusson och Jacob Casimiro de Ruíz satte fyran. Nyförvärvet Kasper Nilmad svarade sedan för ett drömmål innan Robin Jillesjö tröstmålade för Partille. 

Reals lagkapten Kalle Jarnebrink sa så här om segern:

”Kul att studsa tillbaka med en seger direkt! Vi gör en riktigt bra match och pressar högt med en gång. Det ger resultat och vi dominerar matchbilden i första halvlek. Partille har ett par lägen men utöver det så har vi total kontroll. 2-0 i paus är något i underkant efter 3 ramträffar. I andra halvlek går vi ut och avgör väl egentligen matchen direkt med 3-0. Slutresultatet skrivs till 5-1 och en stark match från samtliga fötter. Dagens kanon går till Kasper som skickar en projektil rätt upp i krysset, hans första i Real-tröjan! Cred till partille som spelar halva matchen utan avbytare och håller god stämning på banan.”

Partilles Mathias Osterloh hade följande att säga om förlusten:

”Vi startar matchen ganska defensivt och spelar helt ok i första halvlek. Vi släpper in några billig mål där vi själva begår misstag, vi har en boll i stolpen och ett friläge vi tyvärr missar. När dom sedan får in någon boll till tappar vi orken och dom är helt klart starkare än oss. Kasper i deras lag gör ett drömmål i andra halvlek när han driver fram och smäller in den via ribban i bortre krysset. Kanske årets mål i 7A. Trevligt lag och möta och kul att möta Fredrik Wiklund i Maskin-målet som jag spelade ihop med i ungdomsåren i Gais. Fantastiskt kul men extremt jobbigt att få spela på naturgräs.”

Real leder alltså 7A igen och Partille är sjua.

 

7B

Knippla IK – Menisken IF 2-2 (2-0)

Premiär på idylliska Tranbärsvallen när Menisken gästade Knippla. Hemmalaget kopplade greppet genom att göra både 1-0 (Jimmy Pedersen) och 2-0 (Victor Jacobsson) i den första halvleken. Menisken kämpade sig dock tillbaka in i matchen och Sebastian Mattsson Rhodiner reducerade i mitten av andra och Eric Kollberg Johansson satte 2-2 på straff med dryga kvarten kvar.

Meniskens Calle Petersson (som hoppats på bad efter matchen) sa så här om det oavgjorda resultatet:

”Badet uteblev pga hets till färjan tyvärr. Och vårt spel första halvlek gjorde ingen gladare. Vi slog långt upp på våra forwards som inte lyckades göra nått vettigt av pastejerna och Knippla ledde med 2-0 i halvlek. I andra gick vi ut direkt med taktpinnen och Sebastian gjorde 2-1 efter ett tag. Vi fortsatte forcera och fick sedermera en straff som Erik förvaltade på bästa sätt. Forceringen kom av sig 5-7 minuter från slutet då Kahve bestämde sig för att uppmärksamma världens äldsta yrke, och jag pratar inte om gud, och fick rött direkt. Två lag som hade varsin halvlek. Eloge till oss som ändå tog oss till ön som gud glömde och vände nästan helt utan avbytare då vår gubbe gick sönder i första och vi fick köra med bara 11 man. Tack till Knippla och domaren för en trevlig tillsättning. Jag tar badet nästa år!”

KIK:s burväktare Joel Carlryd sa så här om matchen:

”Äntligen hemmapremiär! Och därmed naturgräs. Vi saknar 4-5 förvarare och får möblera om lite i laget. Två offensiva spelare får dras ner som mittback och högerback. Matchen börjar bra för oss och både 1-0 och 2-0 i första halvlek är rättvist. I slutet av första ska vår innermitt nicka undan en boll samtidigt som Meniskens spelare försöker sig på en cykelspark. Klockren träff i pannan och loggan från skon kommer nog sitta i ett tag. Vår spelare kan inte delta i andra halvlek och vi börjar tappa både spel och vilja. Menisken kör på med långbollar som de allt oftare kommer åt. Efter ca 65 minuter kommer ett inlägg som vår tillfälliga back inte rensar utan tror att jag ska ta bollen. Meniskens ytter dyker upp på bortre och lägger in 2-1 målet. Knappa 10 minuter senare missar vi igen i backlinjen och drar på oss en straff. En rutinerad anfallare som springer med boll och saktar in, vår back springer tyvärr rätt in i anfallaren. 2-2 och ca 15 minuter kvar. Vi rycker då upp oss och skapar en del nästan-lägen, men bara nästan. Med 5 minuter kvar blir en i Menisken riktigt arg, jag uppfattar inte vad som händer, men hela ön hör i alla fall hur han skriker ”din j*vla h**a” till vår spelare. Solklar utvisning. Varken vi eller Menisken lyckas dock med mer och vi får väl acceptera att 2-2 var ganska rättvist, även om vi inte är helt nöjda med vår egna insats. Nu ser vi fram emot fler hemmamatcher där vi vet att vi är starka.”

Knippla är fyra i tabellen och MIF sexa. 

 

BK Björkåsen – Rambergets SK 2-3 (1-3)

Det blev en jämn match på Ruddalen när Björkåsen tog emot Ramberget igår. Samir Lundberg Ben Sassi slog till redan efter tio minuter och gav hemmalaget ledningen. RSK gjorde dock sen både 1-1 (Emil Munkholm Nyberg) och även 2-1 på straff (Darin Bahmani). Strax innan paus kom också 3-1 genom Daniel Smedberg. BKB närmare sig i andra när lagkaptenen Mario Pardo Araya nickade in 2-3 men närmare än så kom inte hemmalaget. 

RSK klättrade upp till en sjundeplats och BKB är fortfarande sist i tabellen. 

 

7C

Hjuviks AIK – Ösets SK 3-0 (2-0)

Hjuvik fortsätter att köra på och tog sin sjunde seger på sju matcher! Hemma på Hästevik besegrades Ösets BK med 3-0. Danny Höglund-Field inledde målskyttet efter tolv minuter och strax efter det kom även 2-0 (Andreas Wijk). 2-0 stod sig hela vägen till matchens slutskede då hemmalagets Oscar Lösnitz även satte trean.

Hjuviks Danny Höglund-Field sa så här om segern:

”Matchen börjar lite trevande, båda lagen känner på varandra. Kombinerar passningsspel med långa bollar. Oturligt bryter deras målvakt handen?/tummen när han skall tippa ett inlägg till hörna i tionde minuten. Efter ett litet uppehåll så gör vi TURLIGT mål på samma hörna genom mig själv som står på bortre och trycker in en stenhård halvbolley mellan benen på deras inbytte målvakt (som är utespelare egentligen). Där går luften ur Öset och matchen domineras fullständigt av oss resten av matchen. Kort efter ledningsmålet gör vi dessutom 2-0 genom Andreas Wijk, efter ett fint anfall. Matchen i övrigt är ganska trög, Öset försöker rulla boll, men långt upp i banan hindrar vi deras uppspel och går på kontringar. De gånger dom skickar lite längre så plockar vi i backlinjen ner bollen varje gång och Öset kommer nog inte till en enda riktig målchans. Värre blir det för dem när de får ett rött kort efter dryga 70 minuter (som enligt mig är helt korrekt). Därefter kan vi bara spela av matchen och även stänka in 3-0 genom Oscar Lösnitz med cirka 10 minuter kvar. Jag önskar Öset lycka till och det känns skönt att Hjuvik-tåget ångar vidare!”

ÖBK:s Talat Limani sa så här om förlusten:

”Vi förlorade matchen. Planen var jättedålig och vår målvakt blev skadad och vi fick sätta en utespelare i mål och målen kom. Vi var bättre i andra halvlek men satte inte våra chanser och sen fick vi även ett rött kort.” 

Hjuvik upp i serieledning igen och ÖBK är sexa. 

 

AIF Göteborg – Lundby IF 1-0 (1-0)

Arbetarnas IF följde upp den fina 4-1 segern borta mot Kareby med att besegra Lundby IF hemma på Gröna Vallen igår. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom i mitten av första genom hemmalagets Henrik Andrén.  

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Visste inte så mycket om Lundby innan mer än att de är nystartade och skulle ha en enorm centertank i ”Nana”. Mycket riktigt så gick mycket av deras spel via denne herre, och vi fick dra ned Joel lite för att få stopp på det lite. Vet inte vad man ska säga om första halvlek mer än att den var lite svängig med två lag som kände på varandra, de hade något dunderläge i straffområdet som de lyckligtvis brände utanför och vi hade också en hel del lägen. Jag försökte mig på en tapper ytterbackslöpning och mycket vänligt så slår Akiho en djupledsboll bakom backlinjen. Jag är dock för långsam och istället så tar Henke bollen som för dagen är uppflyttad i anfallet i ett genidrag från T. Wingfors. Henke rycker ifrån men backarna börjar stänga ytan lite så han drar på ett skott mot stolpen utanför straffområdet som går in till 1-0 innan halvtiden. Vi öppnar andra halvlek bra och trummar på ordentligt, vi bränner en straff, farlig frispark och 2-3 frilägen, eller halv frilägen. Deras målvakt gör dock ett par svettiga räddningar och resultatet står sig. Det blir lite nervöst på slutet och lite svängig hawai-fotboll åt båda hållen, Lundby trycker upp fler i anfallet och vi får enorma ytor att operera på, men får inte in bollen. De har några skott utifrån men inga större farligheter och Illya får hålla en efterlängtad nolla och vi tar en 1-0 seger.”

LIF:s tränare Robert Heikkilä sa så här om förlusten:

”Bra match idag. Det blev en hård kamp och ställningstagande, framför allt på mittfältet. Jag tycker att vi gör en bra match idag, och känner att vi skulle haft en pinne. Men vi sätter tyvärr inte våra lägen. Jag gratulerar AIF till vinsten.”

AIF är trea i tabellen med LIF som sjua. 

 

Proletären FF – Kareby IS 5-5 (5-0)

Det utspelade sig en ytterst märklig match på Åkeredsvallen igår när Proletären tog emot Kareby. Hemmalaget ledde med 5-0 i paus men matchen slutade med ett kryss efter att Kareby svarat för för fem mål i andra!

PFF:s Laye Bamba sa så här om matchen:

”Vi var bra i den första halvleken och mindre bra i den andra där vi hade problem med backlinjen.”

KIS tränare Morten Eriksen hade följande att säga om målkalaset:

”Återigen vet man inte vad man skall göra som tränare. Trots dålig uppladdning där vi inte får omklädningsrum före 40 minuter innan match och blir lite stressade så går vi ut och för matchen. Trots spelmässigt bättre än våra motståndare så lyckas Proletären med bragden att på en målchans i första halvlek göra fem mål medan vi missar både straff och öppet mål. I paus kom vi bara överens allihopa att vi ändrar om allt och börjar om. Vi släpper inte in våra motståndare in på våran planhalva mer än någon enstaka gång och hoppas detta var vändningen vi har väntat på. Ett tack till domaren som gör en riktig bra match och även Proletären som lyckas hålla laget lugnt trots vår upphämtning.”

PFF är tia och Kareby en placering framför.

 

/Rasta