Torsdagar brukar vara hektiska lokalfotbollsdagar och gårdagen var inget undantag. Vi börjar svepet i division 4:

 

TORSDAG 23/5

4A

IK Zenith – United Africa FC 3-1 (2-0)

Serierna börjar sätta sig ordentligt nu och nykomlingen Zenith parkerar stabilt i mitten av 4A-tabellen. Igår blev det 3-1 hemma mot bottenlaget United Africa. Alexander Berntsson inledde målskyttet i mitten av första och Ricky Stojilkovski fyllde på med 2-0 precis innan paus. Det blev lite nerv med tio minuter kvar då UAFC:s Taofeek Elias fick in en reducering. Glädjen var dock kortvarig för bortalaget då Marcus Torgersson stängde butiken med sitt 3-1 mål bara minuter senare.

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith är sexa men har då ett matcher mer spelade än de andra lagen. UAFC är elva med en seger på sina åtta matcher.

 

SKIF Semberija – Kortedala IF 3-2 (1-0)

Derby och tidig seriefinal när Semberija och Kortedala möttes på Bergsjövallen igår. Hemmalagets Franck Franklin såg till att Semberija ledde i paus med 1-0 och tidigt i andra kom också 2-0 (Abdulrahman Al-Ibadi). KIF jobbade sig dock tillbaka in i matchen och inom loppet av fyra minuter i mitten andra kom både 1-2 (Bahadir Erdal) och 2-2 (Enis Maljici). Med bara fyra minuter kvar av matchen kom sen segermålet när Denis Osmanovic hittade rätt och såg till att alla poängen gick till hemmalaget. Det märktes att det stod mycket på spel och det delades ut 12 gula och i slutminuterna ledde detta även till att båda lagen fick avsluta med tio man

KIF:s Mouhammed Omeirat sa så här om förlusten:

”Vi startar matchen genom att inte ha nånting de första 30 minuterna. Sen tar vi över innan första halvlek tar slut! Sen startar vi andra halvlek genom att trycka på och få utdelning genom att göra två mål men sen i slutet så gör de ett drömmål och vinner matchen med 3-2.”

Semberijas Kevin Yamoah hade följande att säga om derbysegern:

”Riktig skön seger måste jag säga! En tuff sådan som de ska vara i ett toppmöte. Det var redan mycket snack om denna matchen veckor innan från vänner/spelare/föreningen eftersom många såg en framtida tidig seriefinal och de blev det. Matchen börjar med mycket kamp och många frisparkar, de märktes att de va lite nerv och spänning både lagen var väldigt hackiga i uppbyggnadsspelet, Vi har någon halvchanser och de har också ett par men ju mer matchen gick så kändes det att vi börja skapa de hetaste målchanserna och gör mål genom Frank som står fri efter en frispark som vi skarvar in och därefter gör mål på. Efter målet kändes vi farliga även om vi prestationsmässigt jag inte tycker att vi spelar så bra, de stängde oss ganska så bra in till andra halvlek men vi var bättre ändå får jag väl säga. Andra halvlek faller vi lite för lätt i banan och vi vinner inte alls andrabollarna, de får äga ett spel och kom verkligen in i vårt straffområde och hotade, på en frispark helt plötsligt som vi fick med oss gör Abodi mål efter en inläggsfrispark men Kortedala kom tillbaka ganska så snabbt och höjde tempot och fick in två snabba mål. Efter målen de fick kändes det att de var nöjda samtidigt som vi vakna till rejält sista 15-20 minuterna, i minut 88 kanske så skjuter Denis ett skott utanför straffområdet i mål och och även om det inte var en själv som gjorde mål så var det en sån lättnad och glädje från alla. En riktig häftig match att kolla på kan jag tänka mig. Plus idag var att de va många som kom och kollade! Sen vill jag berömma Frank som var riktigt bra idag, skapar och hotar för oss och tar jobbet idag, nyttig för vårt lag. Enis tyckte jag var bra med fin passningsspel som vanligt. Denis som avgör matchen med sin vänsterfot när han är högerfotad (!) riktigt bra av honom, han är derbymannen idag! Ännu en gång en riktigt skön seger och nu har vi fokus på en annat toppmöte för oss mot Kode som blir intressant med i division 4A. En match som är värt att titta eller att hålla koll på, de gör mycket mål och sägs ha ett riktigt bra anfallspar. Dags att ladda om till den matchen.”

Seger gjorde att Semberija klev förbi Kortedala i tabellen och leder nu 4A med KIF som tvåa, tre poäng bakom. 

 

4B

Kärra KIF – Öckerö IF 2-2 (1-2)

Serieledarna Öckerö kom med riktigt fin form till matchen mot Kärra. Inför matchen hade ö-laget fyra raka segrar. Hemmalaget Kärra KIF har dock också gått bra och var trea i tabellen inför matchen. 

Kärra KIF:s tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Första halvlek försöker vi stå rätt i position, och lyckas hyfsat bra med det. Vi får Öckerö att rulla boll sakta i sidled och slå en hel del långbollar. I minut 20 gör vi 1-0 och det kändes som vi fått matchen dit vi vill. Men tyvärr för vår del så får Öckerö straff i minut 22 och rullar in den säkert till 1-1. Matchen öppnar sig lite och det är något vi inte ville, de har mer och mer boll under kontroll på vår planhalva och vi är mer än lovlig passiva i duellspelet. I minut 45 hittar de en långboll bakom vår backlinje och rullar in 1-2. Andra halvlek tycker jag ändå att vi står upp bättre och Öckerö får säkerligen inte den matchbild de vill. Ganska hafsigt passningsspel med mycket bolltapp och tillhörande krig om andrabollar. Vi kvitterar på en hörna med ca 15 minuter kvar. Resterande tid är inte mycket skönspel, men vi lyckas ändå bärga en poäng och får vara nöjda med det idag.”

ÖIF:s Carl Wiklander hade följande att säga om matchen:

”Seriens hittills tuffaste match och absolut en väl genomförd match men vi får inte med oss det som man egentligen borde få med sig, men så är det ibland. Kärra börjar starkt och trycker på och får in första målet efter ungefär 20 minuter. Direkt efter det börjar vi trycka på dem och får en straff som vi sätter. I slutet av första får kusinen en bra boll som han trycker dit med fel fot. Vi skulle dock haft två straffar där ena är när deras back tar ner bollen med handen tre meter in i straffområdet men domaren tyckte den var utanför. Andra halvlek är lite loj då bollen går fram och tillbaka tills ungefär 80 då dom får in 2-2 på hörna. Det är inte lätt att möta ett lag som bara slår långt så fort dom får bollen, vi har väldigt låg medellängd och dom tvärtom och då sätter man fasta ofta. Annars bra match från oss som jag tycker vi skulle vunnit om vi fick med oss mer domslut.”

Öckerö leder fortfarande 4B och Kärra KIF är trea. Tvåan GFF har dock chansen att kliva upp i serieledning ikväll om de slår Mölndal. 

 

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – IFK Björkö 1-0 (1-0)

Mölnlycke-Sjövalla följde upp den fina derbyvinsten mot Mölnlycke IF från förra gången med en 1-0 seger mot Björkö. Petter Allansson satte matchens enda mål efter en dryg halvtimme. Segern gjorde att Mölnlycke-Sjövalla klev uppåt i tabellen nu är sexa.

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om förlusten:

”Fy FAN vad tråkigt! Vi kommer till matchen med fyra avstängningar, ett par skador och min målvaktskollega ska vara ”beredd” på att hoppa in. Som utespelare. Det säger allt! Mölnlycke lyckas ändå i inledningen se tröttare ut och känslan är att vi ska ta en promenadseger. Istället får vi inte in bollen och de får ett inlägg som träffar kapten perfekt på bredsidan och 1-0. Vi får ett bortdömt mål för offside som enligt mina kamrater verkligen inte stämde! Fokuset hamnar på domaren och vi lyckas aldrig komma upp i någon positiv nivå efter detta! Utan det går jävligt långsamt och är jävligt fantasilöst. Tredje raka torsken och nu kan det bara bli bättre!”

Mölnlycke-Sjövallas kapten Niclas Williamsson sa så här om segern:

”Cirka en vecka efter derbysegern så var vi taggade på tre nya poäng. Matchen börjar lite svängigt men det känns som vi har en nivå extra i spelet som vi borde kunna straffa dom med. Vi har väl det mesta framåt och efter cirka 30 minuter så gör Petter 1-0 efter att ha dröjt sig kvar efter en frispark. Lite senare har vi en dönare i ribban som tyvärr inte studsar innanför mållinjen. Björkö sticker upp med någon chans här och där men känslan i halvlek är att vi borde kunna spela bättre och kunna höja oss en nivå till. Andra halvlek är ingen bra halvlek från något av lagen, mycket slarv i passningsspelet mm. Björkö får en gubbe utvisad med 20 minuter kvar för tjöt och efter det har vi kontroll till sista två minuterna då Björkö lyckas lyfta långt och skapa lite hörnor. Sammanfattningsvis så tar vi tre riktigt sköna poäng, bara en sådan grej att hälften av våran startelva spelade i division 6 förra året gör det grymt imponerande. Vi visar hjärta i allt och jobbar som ett lag. Nu tar vi helg med en bra känsla!”

Segern skickade alltså upp Mölnlycke-Sjövalla en bit i tabellen (sexa) medan Björkö nu är nia och har fyra raka förluster. 

 

Eriksbergs IF – Älvsborg FF 3-2 (1-1)

I förra omgången kom EIF:s första trepoängare för säsongen när IF Mölndal besegrades och nu blev det vinst igen. Hemma på Rosenhill kunde gästande Älvsborg till slut besegras med 3-2. Det var dock gästernas kapten Harald Oresjö som satte 1-0 på straff i mitten av den första halvleken. Det sista som hända innan paus var sen att EIF:s Anton Efraimsson kvitterade. I andra tog sen Eriksberg ledningen via ett självmål och med tio kvar kom också 3-1 genom Hadi Hamzeh. ÄFF fick ännu en straff (som Oresjö satte) men det kom försent för gästerna. 

EIF:s Peter Johansson sa så här om segern:

”Oj vilken go seger. Första halvlek tycker jag vi inte kommer upp i nivå. Vi har svårt att etablera spel och Älvsborg hotar på kanterna och är farliga. De vinner typ allt i luften. 0-1 kommer på straff och i slutet på första så laddar Anton vänstersläggan. Den ändrar riktning och går i mål. Vi går till halvlek med 1-1 och i paus gör vi lite justering till andra. I andra halvlek tycker jag vi tar över och skapar väldigt mycket. Vi har många härliga anfall. Vi spelar väldigt bra stundtals. Och mycket välförtjänt kommer 2-1 och 3-1 kommer av bara farten. De sista som händer i matchen är att Älvsborg får sina andra straff. Vi tackar Älvsborg, publiken och domarteamet för en härlig kamp och önskar dom lycka till framöver.”

EIF:s matchreferat hittas HÄR. Bilden till inlägget och också lånat från EIF:s hemsida. 

Eriksberg tog ett fint kliv uppåt i tabellen och är nu sjua. ÄFF är tia. 

 

/Rasta