Vi kör vidare med torsdagssvepet och nu har vi kommit till våra division 5-serier:

 

TORSDAG 23/5

5A

Utbynäs SK – IF Vardar/Makedonija 1-2 (0-1)

Det är fortsatt svårt för Utbynäs att hitta någon rytm i årets 5A. Efter den fina 6-1 segern mot Björndammen i förra omgången blev 1-2 hemma på Lemmingvallen mot nykomlingen Vardar/MakedonijaKristian Trajanovski gav Vardag ledningen i mitten av den första halvleken men en kvart in i andra var det kvitterat (Rasmus Jonasson Lysell). Gästerna skulle dock få sista ordet när Martin Trpkovski avgjorde i matchminut 78. Båda lagen fick även avsluta med tio man efter två sena röda kort. 

Vardar är femma och USK sjua. 

 

Angered MBIK – Finlandia/Pallo AIF 2-0 (0-0)

Toppmöte där tvåan Finlandia/Pallo AIF (som inför matchen var obesegrade) begav sig till Lövgärdesplan för att möta fyran Angered MBIK. Det blev en tuff start för Finlandia då Staffan Längvik inom loppet av några minuter i den första halvleken drog på sig två gula och fick lämna. Det var dock 0-0 inför den andra halvleken och en bit in innan Yosef Ismail gav hemmalaget ledningen. Ismail satte även 2-0 med sju minuter kvar och gav därmed Finpa första förlusten.

Finlandia/Pallo AIF är kvar som tvåa, en poäng före trean Angered.

Bilden till inlägget på matchhjälten Yosef Ismail är lånad från Angereds Facebooksida. 

 

5B

Mossens BK – FC Linné 1-3 (0-1)

Det var ett formstarkt Mossens BK (sex raka utan förlust) som tog emot nykomlingen FC LinnéMossens IP igår. Det var dock gästernas Jesper Strand som satte 1-0 strax innan paus. I mitten av andra skickade sedan Andreas Karlsson in 2-0 för Linné men MBK svarade omgående genom mål av David Persson. I matchens slutskede kunde dock Olle Johnels se till att FC Linné tog hem alla tre poängen!

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Surt med förlust. De är duktiga på de chanser de får och vi slarvar tyvärr alldeles för mycket en dag som denna. Det finns onekligen rutin och fotbollskompetens i FC Linné så då gäller det att vi inte ger bort poängen. Både defensivt och offensivt måste vi upp flera steg för att vi ska vara nöjda med vår prestation.”

Linnés Johan Calgaro hade följande att säga om segern:

”Idag finns det bara en sak att säga. Vi vinner matchen på grund av en ofantlig laginsats där alla spelare krigare från början till slutet. Vi märker tidigt i matchen att Mossen har några duktiga spelare. Bland annat nr 4 som driver deras uppspel. Men vi lyckas stänga av dom på ett bra sätt och idag spelar vi väldigt smart. Mossen har mycket boll men kommer inte riktigt igenom då vi står rätt i våra positioner. Vi lyckas gå till halvtid i ledning med 1-0 via Jesper Strand som sätter en retur på Andreas Karlssons skott i slutet av första halvlek.

Känslan i halvtid är go men innerst inne förstår vi alla att detta kommer bli svårt. Vi är otroligt trötta och Mossen har nog kollektivt mer kondition än oss. Men vi går ut och krigar något makalöst. 2-0 kommer tillslut efter en lurig frispark av Nikola Kocev som hittar in till Andreas Karlsson i straffområdet. Fri med målvakten gör han inget fel och vi har helt plötsligt lite andrum i matchen. Efter 2-0 pressar Mossen på riktigt bra. Vi är i stort sett förpassade till egen planhalva i tio minuter och tillslut får de in en reducering på hörna, 2-1, i 70 minuten. Mossen fortsätter pressa oss för att få till en kvittering men vi krigar på mer än någonsin och pratar och skriker och pushar varandra. Vi ligger rätt och samtliga spelare tar den där löpningen som man egentligen inte orkar. För laget. Och till slut, som en blixt från klar himmel, kommer 3-1 målet. Jag kickar upp en boll mot hörnflaggan med syfte att få tiden att gå. Men Jesper Strand snappar upp bollen och frispelar Olle Johnels som avslutar kyligt i målvaktens vänstra hörn. Efter detta går luften ur Mossen och vi lyckas lämna med en vinst. Otroligt skönt. Extra plus idag till Oskar Rogström, Andreas Palmquist, Andreas Karlsson och Axel Andreasson. Fyra spelare som krigade 90 minuter utan att göra ett enda misstag. Även Fred Jähnke spelar stundvis så bra så jag tappar andan. Det var inte världens goaste underlag idag men bollen sitter som klister vid hans fötter. Nu går vi vidare och känslan är att vi kan vinna över alla lag i denna serien. Om vi bara lägger ner jobbet som krävs.”

Mossen är nu fyra i tabellen och Linné klättrade upp till en niondeplats. 

 

IF Väster – IF Warta 6-0 (1-0)

Topplaget Väster kunde till slut köra över Warta som dock stod emot en bit in i den andra halvleken. Det var 1-0 i paus till hemmalaget efter ett självmål innan det började rinna iväg efter paus. Robin Axéll satte sedan 2-0 och Robert Eckerman gjorde 3-0. Gabriel Cederborg svarade för fyran innan Jacob Cedemar gjorde matchens sista två mål. 

Wartas Martin Trifunov sa så här om storförlusten:

”I första halvlek spelar vi lågt och kontrollerat. Vi stängde av spelfördelarna och trots att de gör 1-0, kändes det som vi hade en chans till poäng. I andra halvlek valde vi att sätta högre press. De första minuterna lyckades vi skapa oro men Väster återfår kontrollen väldigt fort. De var duktiga med boll, snabba och starka på alla positioner. Matchen slutar 6-0 och motståndarna visade riktigt hög kvalitet. Bästa laget vi mött hittills. Jag är säker på att Väster vinner serien i år.”

IF Väster toppar 5B på målskillnad för Donsö. Warta återfinns på en sjundeplats. 

 

/Rasta