Dags att titta till gårdagens action i division 6-serierna:

 

TORSDAG 23/5

6A

Götaholm BK – FC Bosona-Bosna IF 5-3 (2-1)

Götaholm trummar på i toppen av 6A och igår kom ännu en seger när Bosona-Bosna besegrades hemma på Gamlestadsvallen med 5-3. GBK hade 2-1 i paus efter att Tobias Bui gjort både 1-0 och 2-1 efter att Elvir Culum kvitterat för gästerna. I början av andra kunde sen Götaholm trampa ifrån när Christopher Goncalves Melo satte 3-1, Nemanja Savovic 4-1 och Bui fullbordade till hattrick till 5-1. Bosona-legendaren Sean Grebovic nickade in en reducering till 2-5 och precis i slutet kom även 3-5 (Culum på straff) men närmare än så kom inte gästerna.

Tremålsskytten Bui sa så här om segern:

”Mycket fin seger idag! Bra publik, vårsol, GP-tv och ett Bosna/Bosona som inte hade något att förlora. Första halvlek går inte till någon historiebok, utan det präglas av misstag över hela plan från GBK’s sida. Många felpass, felbeslut etc. men i år vet vi att vi även kan vinna matcher när vi inte spelar på vår absolut högsta nivå, vilket känns tryggt. 2-1 i halvtid och allihopa är väl medvetna om att vi måste få igång vårt passningsspel. Andra halvlek är mycket bättre från vår sida, men ska även tillägga att Bosnas höga press ställer till en hel del problem för oss. De gångerna vi lyckas spela oss ur så fanns det hur mycket ytter som helst på deras planhalva. I helhet så gör vi en godkänd match och segern var aldrig hotad. Nu får vi ett par vilodagar, sen är det ny vecka och ny match på Bergumsvallen!”

Bosona-Bosnas Mensur Lagumdzija hade följande att säga om matchen:

”Vi möter ett formstarkt Götaholm och matchen är jämn i början. De gör 1-0 rätt tidigt och vi kvitterar till 1-1. Sedan är det målchanser åt båda håll, men det är ändå Götaholm som går till halvlek med 2-1 då de gör mål i 45:e minuten. I andra halvlek tar de över och gör 3 snabba mål, men vi lyckas komma tillbaka och snygga till siffrorna. Ska man summera allt så gjorde de mål på sina lägen och förtjänade att vinna. Vi satte inte alla våra och det straffade sig. Tack till domaren, publiken och Götaholm för en bra match!”

Götaholm är tvåa i 6A, två poäng bakom Bergsjö IF (som dock har en match mer spelad). Bosona-Bosna är femma.

Bilden till inlägget är hämtat från GBK:s hemsida. 

 

Tollereds IF – Öjersjö IF 2-1 (0-1)

Efter en seg start med bara två poäng på de fem första matcherna tog nu Tollered sin andra raka seger. Hemma på Spinnarvallen blev det 2-1 mot gästande Öjersjö. Det var dock ÖIF som ledde i paus efter mål av Oscar Hammarberg. Bara några minuter in på andra kvitterade dock måltjuven Björn Mellberg och med bara fem minuter kvar kom segermålet signerat Jesper Jansson!

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om segern:

”Skönt att kunna följa upp förra veckans vinst med tre nya poäng! En stark laginsats återigen där jag tycker att vi tar kommandot och för matchen från minut ett! Tycker att seger satt onödigt långt inne, och vi borde avgjort långt tidigare, men oskärpa och slarv gör att det blir så! Vi blir bättre och bättre för varje match vilket är kul att se! Många är bra idag och kollektivet ska ha plus, men ett extra går till Robban som återigen gör en stabil och bra match! Vi tackar Öjersjö som gör en bra match och är trevliga och det är god stämning på planen! Nu laddar vi om inför årets första derby i nästa vecka!”

ÖIF:s tränare Johnny Gillberg hade följande att säga om förlusten:

”Ja var ska man börja? Som de flesta vet har nog Öjersjö minst trupp i Göteborg och nu har skador dykt upp. Vi åker upp med tre avbytare som alla har skadeproblem och tidigt i matchen blir två nya skadade. Vi möter ett Tollered som matar långt på två tunga pjäser och krigar på andraboll. Vi tar konstigt nog ledning och håller detta halvleken ut. Tollered får tidig utdelning i andra och sen var det spel mot ett mål. Vi krigar på, men tyvärr tar dom ledning fyra minuter från slutet. Tollered vinner helt rättvist, men måste samtidigt hylla mina killar som kämpar på. Vi ger oss inte. Ett stort tack till Tollered för deras bemötande från ledare och spelare!”

TIF är nu uppe på en sjundeplats medan Öjersjö är tia. 

 

6B

Backatorp IF – BK Skottfint 1-4 (1-3)

Nykomlingen och topplaget BK Skottfint hade inga större problem att ta en ny trea mot ett formsvagt Backatorp. Segern grundlades i den första halvleken då Gustav Nilsson (två gånger om) och André Klint såg till att Skottfint ledde med 3-0 efter en halvtimme. Christoffer Ahlman reducerade förvisso innan paus men närmare än så kom inte BIF och istället satte Klint sitt andra mål en kvart in i andra och matchen slutade 4-1

Tvåmålsskytten Klint sa så här om segern:

”Vi öppnar första 25-30 väldigt bra och har kontroll på matchen. Där kommer även tre mål som skapade lugn i laget. Därefter kommer vi in deras tempo och det var mest långbollar som varade vilket blev jobbigt på den tunga gräsmattan. Andra halvlek blev mest en kamp utan skönspel, vi lyckas trycka in 4-1 och försvarspel blev största fokus. Vi lyckas reda ut stormen efter deras press i slutet och tre nya poäng var ett faktum, gött!”

BIF:s Dan Ahlman sa så här om matchen:

”Det är en match där vi inte är på tårna första 20 och Skottfint straffar oss för det. Vi visar sen en bra inställning, stundtals spelar vi riktigt bra och jag förstår inte hur vi kan lämna matchen med bara ett gjort mål. Vi skapar riktigt mycket chanser men lyckas inte förvalta dem. Det går inte att snacka bort en förlust med 4-1 men slutresultatet speglar inte matchen. All heder till Skottfint dock som nyttjar våra misstag och som är effektiva när de får/skapar sina chanser. Vi alla i laget känner dock att vi inte på något vis var underlägsna topplaget Skottfint och att segrarna kommer komma om vi bara gnuggar på.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Segern var Skottfints fjärde raka och laget är tvåa i en lite haltande 6B-tabell. Fortsatt tungt för Backatorp alltså med sist i tabellen med en poäng på åtta matcher.

 

6C

Önnereds IK – Göteborgs SIF 1-0 (1-0)

Serieledarna i 6C, Önnered, fortsätter att vinna jämna matcher och igår räckte det med ett mål för att besegra GSIF hemma på gräset på ApelsinplanJakob Lindgren gjorde matchens enda mål redan efter nio minuter när han fick ett friläge och kunde rulla in bollen. 

GSIF:s Mattias Dotevall sa så här om förlusten:

”Kul att återigen lira på en bra gräsplan. Överlag en jämn match, Önnered hotar med långa djupledsbollar på deras snabba anfallare och det är också så de tar ledningen i början av första halvlek. Andra halvlek präglas av kamp och böljande spel då vi flyttar upp positionerna. Vi har tre riktigt vassa chanser som borde resulterat i en kvittering men deras målvakt spikar igen.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Önnered toppar 6C och är fortfarande seriens enda obesegrade lag. GSIF är fyra.

 

Järnbrotts IF – Slottsskogen/Godhem IF 1-2 (1-1)

SG har haft en tuff period och kom till derbyt mot Järnbrott med tre raka förluster. Järnbrott å sin sida hade inte spelat match på två veckor efter att ha lämnat WO senast mot Azalea. Det var 1-1 i paus efter att Alex Wedin Gluhic först gett SG ledningen och JIF:s snabba anfallas Henrik Lundh satt 1-1 strax innan vilan. Wedin Gluhic blev sen matchhjälte med sitt andra mål en kvart in i andra. 

SG:s spelande ledare George Boulos sa så här om segern:

”Riktigt viktig seger idag. Efter flera förluster på rad kom vi idag till spel mot Järnbrott. Vi pratade om att kriga och vara noggranna defensivt samt att vara effektiva i våra avslutslägen. I första halvlek har vi flertalet chanser att göra mål men lyckas bara få in ett. Efter lite slarv kvitterar Järnbrott. I andra halvlek börjar spelet lite fram och tillbaka, tycker dock att vi skapar flest heta målchanser. Riktigt gött då när Alex trycker in sitt andra för kvällen och vi vinner med 2-1 och följer matchplanen från min ett. Välbehövliga tre poäng. Forza SG-97!”

JIF:s Linus Laggar sa så här om förlusten:

”Idag var det dags för Järnbrott att bryta den förlustsvit vi hamnat i var det tänkt. Vi börjar matchen med att ta initiativet och rullar tålmodigt runt bollen mot ett SG som faller i positionerna. Vi skapar några halvchanser och fortsätter med ett spel ganska högt upp i banan. Sen växlar SG upp tempot samtidigt som vi blir stillastående och tittar på vem som ska ta boll och slutar hjälpa varandra ute på banan. I en sådan situation när SG sätter hög press slänger vi en hemåtpass bakom ryggen som fångas upp till ett friläge, 0-1 SG. Vi lyckas sedan på liknande sätt pressa deras backar och fånga upp bollen för en kvittering innan halvlek. I andra halvlek går bägge lagen ner i tempo och vi rycker upp oss och spelar bättre, men är fortfarande långa i positionerna. Efter en snabb omställning kontrar SG in ledningsmålet som sedan står sig matchen ut.”

SG är elva men närmade sig tian Järnbrott och är nu bara en poäng efter. 

 

Tynnered FC – Azalea BK 2-5 (0-5)

ABK har haft det tungt inledningsvis med många kryss och första segern kom först i förra omgången då Järnbrott lämnade WO. Igår blev det dock en ”riktig” seger och en fin sådan också då topplaget Tynnered besegrades med hela 5-2! Azalea avgjorde matchen i den första halvleken då laget gjorde alla sina fem mål. Andreas Stern-Pettersson inledde målskyttet efter en kvart och strax därefter kom 2-0 (Alessandro Quintanilla) och målen fortsatte att trilla in. Mattias Broström satte trea och 4-0 gjordes av Omar Mahjoub. Precis innan paus kom även femman (målskytt Robert McDermott). Efter paus kunde sen TFC hyfsa till siffrorna lite med mål av Bassam Youssef och Ahmed El-Abyad

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Vi gick in med fokus på att fortsätta spela som vi gjort då vi vet att målen kommer. I första trillade målen in i behaglig takt, men Tynnered led av att det ej var en ’riktig’ målvakt i kassen. Det skall dock inte ta ifrån oss att vi spelade riktigt bra stundtals. Andra blev en avslagen historia för vi släpper två lite för billiga mål. Det skiter vi i idag.”

TFC är kvar som tvåa i tabellen men tappade viktiga poäng till ettan Önnered. ABK är nu sjua.

 

/Rasta