lördag klockan 13.00 vankas det toppmöte i 5A när ettan Ytterby IS beger sig till Älvevi för att ta sig an trean Älvängens IK.

Ytterby har verkligen inlett starkt och har tagit maximala 18 poäng på de första sex matcherna. Dessutom har laget gjort överlägset flest mål (34) och släppt in minst (5). Storsatsande ÄIK har också gått bra men har tappat lite poäng i slutet med 2-2 mot IF Vardar/Makedonija och senast kom första förlusten (1-2 mot Finlandia/Pallo AIF).

Bloggen har tagit ett snack med ÄIK:s Niklas Tidstrand och Ytterby IS tränare Robert Tartagni inför mötet.

Vi inleder med Älvängens Tidstrand:

En riktigt fin start på säsongen men några poängtapp nu på slutet. Hur ser du på säsongsstarten?

Vi känner oss väldigt nöjda med starten av serien trots poängtappen de två senaste matcherna. Vi har haft några grymt starka insatser och ett par mindre bra. Årets div 5A är otroligt bra och varje match är en ny utmaning!

Du är ny i de lägre divisionerna efter spel högre upp i seriesystemet. Hur har det varit att kliva ner och hur tycker du 5A håller?

Det har varit och är en utmaning. Man måste spela lite annorlunda och anpassa sig till ett lite annat typ av spel. Det är ofta väldigt högt tempo med mycket närkamper. Även mer spel fram och tillbaka över plan än vad jag är van vid. Division 5A känns väldigt stark. Det är många bra lag och spelare som som jag tror håller högre nivå än ett normalt division 5 lag brukar göra.

Hur bra koll har du på lördagens motståndare?

Vi har koll på dem. Hur de vill spela och vilka spelare som man får hålla lite extra koll på. Men vi fokuserar oss på vårt spel och vill få till en matchbild som passar oss bäst.

Vad tror du vi får se för matchbild?

Jag tror vi får se en matchbild där båda lagen vill kontrollera matchen och därmed skruvas tempot och presspelet upp. Det blir en tuff match och jag tror på många mål och fina inviduella insatser.

Hur slutar matchen?

Laget som gör första målet vinner.

Stort tack!

 

Vi fortsätter med YIS Tartagni:

En imponerande inledning med maximala 18 poäng på de första sex matcherna, överlägset flest mål och minst insläppta! Hur förklarar du den finfina starten?

Det är ingen magi utan vi har haft fler träningar, högre närvaro och på så vis fått en grupp som trivs med varandra med mycket glädje.

Sexa förra säsongen och just nu seriens bästa lag. Kommer det som en överraskning även för dig?

Vi mäter oss inte mot andra lag, vi mäter oss mot vårt befintliga max, hur vi höjer den gränsen och det vi kommit överens om. Gör vi rätt saker vid rätt tillfälle så ofta som möjligt så har vi stor chans till att det trillar in såväl mål som poäng.

Toppmöte nu på lördag mot satsande Älvängen, hur bra koll har du på motståndet?

Vi hade två tuffa, men väldigt olika matcher mot dem ifjol. Jag har inte speciellt bra koll på dem och sett dem betydligt färre minuter i år än i fjol. Även om jag är väldigt förtjust i deras forward, Knaving.

Vad tror du vi får se får matchbild?

Mer oklar matchbild än vad många förväntar sig faktiskt. Vår utmaning ligger i att variera vårt sätt att anfalla på och vara konsekventa i vårt försvarsspel. Vet inte hur Älvevis matta står sig så det blir en variabel vi får ta i beaktning sent till skillnad mot hemmalaget som jag förväntar sig har en väldigt tydlig matchplan klar.

Hur slutar matchen?

Resultat är inte min grej. Presterar vi i paritet med tidigare så så räcker det som sagt väldigt långt mot samtliga lag i serien. Jag vågar sträcka mig till seger med två bollar.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart både Niklas och Robert för att de tog sig tid och önskar båda lycka till imorgon!

 

/Rasta