Den enda sjuan som var igång igår var 7B och så här gick det:

 

TORSDAG 23/5

BK S:T Jakob – Johannebergs IF 4-0 (2-0)

Tidig seriefinal på Heden 4 när seriens fullpoängare S:T Jakob och Johanneberg drabbade samman. Hemmalaget hade 2-o efter de första 45 då Ludvig Björk hittat rätt med två frisparkar! I mitten av andra kom 3-0 (Viktor Stener) innan Jakob Söderberg avslutade målskyttet med sitt elfte mål för säsongen (lika många som lagkompisen Björk).

Just tvåmålsskytten Björk sa så här om matchen:

”Gött med seger i seriefinalen! Första halvlek har vi svårt att få igång spelet och det blir mycket dueller och kamp istället med jämt spel, men jag lyckas pricka in två frisparkar så vi ändå leder med 2-0! I andra har vi bättre tålamod och driver på bättre och när Jakob sliter som ett djur på topp i närkamperna kommer målen till slut. Martin och Ola vinner ca 11/10 dueller längst bak också vilket gör att vi inte släpper till särskilt många chanser!”

JIF:s Henrik Larsson hade följande att säga om förlusten:

”4-0 är svårt att snacka bort. S:T Jakob var det bästa laget för dagen. Dock var matchen inte riktigt så ojämn som resultatet visar. Det var en tät kamp där båda lagen mest försökte förstöra för det andra lagets offensiv. Det var därmed inget skönlir på svårlirade Heden 4. Jakobs två första mål kommer på frispark i början och slutet på första, psykologiskt tunga mål. Två sista kommer när vi i princip gett upp och börjar pumpa med sociala byten. Totalt sätt en go match mot ett gött gäng även om det är tveksamt om något av lagen är nöjd med sitt eget spel. Vi ser redan fram emot returen på Mossen.”

BK S:T Jakob fortsätter att toppa 7B med sex segrar av sex möjliga. Johanneberg är tvåa. 

 

Göteborgs City FF – Högaborg Kärralunds FC 4-3 (2-1)

Ett annat lag som vill vara med i toppen av 7B är Göteborgs City och de tog sin femte seger för säsongen igår. Men det satt ganska långt inne mot ett kämpande Högaborg Kärralund. Det var just gästerna som öppnad målskyttet när Magnus Wästlund satte 1-0 efter en dryg kvart. Innan paus hade dock City vänt efter mål av Adrian Holländer Nyström och Andreas Ölander. I början av andra kom också 3-1 (Holländer Nyström igen). City åkte dock på en utvisningen men strax efter fick även en spelare i HKFC rött. Bortalaget reducerar dock till 2-3 genom Wästlund innan Holländer Nyström fullbordar sitt hattrick och gör 4-2. Wästlund vill dock inte vara sämre och hans tredje mål för kvällen betydde 3-4 men närmare än så kom inte HKFC.

Citys spelande tränare Navid Fard hade följande kommentarer till bloggen:

”Vi nämner för spelarna att inte underskatta motståndet men lika väl gör vi det. Med ett mål bakåt vänder vi matchen och vinner en match som vi helt ska vinna. Adrian Holländer gör ett otroligt solomål där han dribblar 3-4 spelare och lurar skjortan av målvakten därefter. Lika väl gör han även mål därpå och räddar oss ikväll, detta var lagets vinst men jag är väldigt glad att ha Adrian i laget ikväll!”

HKFC:s Magnus Wästlund sa så här om förlusten:

”En jämn match där båda lagen känner på varandra i början. Första kvarten ligger HKFC rätt högt i presspelet och vinner lite bollar högt upp i banan. 1-0 kommer efter en bollvinst på mitten och bollen spelad ut på högerkanten. David Björkegren gör sin gubbe och lägger en boll på förstastolpen som Magnus Wästlund klackar in. 1-0 HKFC. Därefter vaknar Gbg City och styr spelet mer och mer. De spelar bättre fotboll än HKFC och vänder till 2-1 innan paus, trots dispyter inom egna laget. Andra halvlek börjar och HKFC jagar kvitteringsmål. Gbg City behåller dock sitt spel från slutet på första halvlek och hittar endel uppspel via mötande mittfältare. HKFC ligger lite högre i presspelet igen vilket leder till ett kontringsmål bakåt och 3-1 är ett faktum. Efter detta blir det lite tjafsigt mellan spelare och domare och båda lagen tilldelas ett rött. Gbg City rensar mest långt och är nöjda med sin tvåmålsledning. Med 10 minuter kvar får dock HKFC in reduceringsmålet och känslan är att vi kommer få in kvitteringsmålet närmsta minuterna. På avspark slår Gbg City en långboll som en av HKFCs försvarare missbedömer. Ett oturligt mottag och Gbg Citys anfallare är snabbt där och gör 4-2. 9 minuter återstår men luften går lite ur HKFC. Med en minut kvar får vi dock in ett inlägg efter fint kombinationsspel på högerkanten och Magnus gör sitt tredje för dagen. Sista minuten blir det dock inga mer chanser och matchen slutar 4-3 till Gbg City. Med tanke på att båda lagen styrde spelet under olika perioder av matchen och att det blev mycket mål åt båda håll vore nog ett oavgjort resultat det mest rättvisa. Men fotboll är inte alltid rättvist och HKFC får fortsätta kämpa på för att ta mer poäng i serien. Laget har väldigt positiv stämning trotts förlusten ikväll och den oavgjorda matchen mot Menisken senast. Vill även ge ett plus till domaren som hade samma nivå under 90 minuter och hanterade matchen bra.”

City är nu trea på samma poäng som tvåan Johanneberg. HKFC är på en tiondeplats. 

 

Käringöns FC – Elisedals IS 3-5 (2-1)

Det blev målrikt på Heden 2 när Käringön och Elisedal möttes igår. Till slut stod EIS som segrare med 5-3.

EIS ena tränare, Johan Andersson, sa så här om matchen:

”Väldigt svängigt. Vi gör första målet efter 8 minuter, efter det tappar vi det mesta och de går upp till 2-1 när det var en minut kvar av första. Börjar andra med att släppa in 3-1, sen lyfter vi oss ordentligt och kör över dem sista 30 och går från 3-1 till 3-5. Starkt av alla våra spelare att lyfta sig när det behövdes.”

KFC:s Max Horsley sa så här om matchen:

”Jag tycker vi spelade väldigt bra och förde matchen dit vi ville ha den. Vid 3-1 målet så kände vi nog alla att vi skulle ta den här, men i andra halvlek så kom Elisedal ut med mer energi och på hugget. Efter 65-70 blev vi lite trötta och inte lika mycket på tårna, vilket dem tog nytta utav. Men fortsätter vi spela som vi gjorde i första halvleken så är det få som tar oss. Jobbig förlust – vi borde vunnit men starkt utav Elisedal att vända.”

EIS är femma i tabellen och KFC återfinns på en åttondeplats. 

 

/Rasta