Vi drar vidare och kollar in helgens matcher i 5A och 5B:

 

FREDAG 24/5

5A

Romelanda UF – Björndammens BK 1-5 (0-1)

Det var ett möte mellan två lag som haft en jobbig start på årets 5A. Lagen hade bara varsin seger på sina sex första matcher. Det var dock bortalaget Björndammen om skulle ta sin andra seger för säsongen och de gjorde det rejält också. Adam Andersson såg till att BBK ledde i paus och direkt i andra fick de hjälp från RUF genom ett självmål. Tony Rintamäki satte sen 3-0 lite senare innan Henrik Björnrud gav hemmalaget lite hopp. Det hoppet släcktes dock ganska snabbt när Rintamäki gjorde 4-1. Pontus Börjesson avslutade sedan målskyttet med sitt 5-1.

BBK:s Pontus Börjesson hade följande att säga om segern:

”Efter en tung inledning på säsongen så har vi fått återgå till ritbordet lite. Enklare bakåt och tålamod framåt, vilket gav resultat direkt. Backlinjen gör en supermatch på en tungsprungen gräsmatta, på mitten sliter vi som djur och längst fram är vi kyliga. Eloge till samtliga spelare, nu gäller det att fortsätta på inslagen väg för att få pinnarna att rulla in.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Segern skickade upp BBK till en åttondeplats medan RUF är elva och sist i tabellen. 

 

Partille IF FK – Floda BoIF 0-0 (0-0)

Partille hade behövt en trea för att haka på uppåt i tabellen men det blev mållöst mot bottenlaget Floda hemma på Lexby.

Partilles tränare Torsten Kymmer sa så här om matchen:

”Tungt nu. Vi dominerar i stort sett hela matchen men skapar för lite och sätter inte chanserna vi väl skapar. Men ett steg fram jämfört med dom senaste två matcherna. Otroligt stöd från den nybildade ultrasgruppen Red Army också som bjöd på tifo och pyro. Nästa vecka hoppar vi på segertåget igen.”

Flodas Mio Hopkins kommenterade matchen så här:

”Inledningsvis känns det ganska jämnt. De skapar ett par chanser, vi skapar inte lika mycket men vi hotar då och då. Partille är dock laget som rullar mest boll hela matchen men vi stör dom i deras uppspel och vi lyckas väldigt bra med det. I slutet så rullar Partille mycket boll och vi försvarar oss mycket och vi gör det väldigt bra. Alla i laget gjorde en rejäl kämparinsats och vi får en poäng med oss. Som jag sa i en tidigare intervju så trodde jag att vi skulle komma tillbaka och det tycker jag att vi verkligen gjort. Vi har höjt oss otroligt mycket och det känns väldigt bra.”

Läs vad Partilles blogg skriver om matchen HÄR

Partille är sexa i tabellen och Floda är tia. 

 

LÖRDAG 25/4

5A

Älvängens IK – Ytterby IS 2-1 (0-1)

Toppmöte på Älvevi i lördags när obesegrade serieledarna Ytterby gästande Älvängen (som var fyra inför matchen). Johan Jussilas ledningsmål för Ytterby stod sig till halva den andra halvleken innan ÄIK:s Niklas Ahlbom satte 1-1. Med nio minuter kvar kom sen segermålet för hemmalaget genom Marius Evensen!

ÄIK:s Jesper Knaving sa så här om segern:

”Årets hittills viktigaste vinst inför ännu en storpublik på Älvevi. I första halvlek försöker vi att ligga rätt i positionerna och Ytterby får föra spelet, utan att egentligen lyckas skapa så många farliga lägen. De lyckas dock, helt välförtjänt, gå till halvtidsvilan med ledningen efter att de effektivt utnyttjat ett onödigt bolltapp från vår sida. I andra halvlek flyttar vi upp våra positioner och lyckas slutligen både kvittera och avgöra matchen till 2-1. En jämn match där båda lagen har varsin halvlek, men vi är dock det lag som skapar flest målchanser och tycker därför att vi slutligen vinner helt rättvist. Ytterby är ett bollskickliga lag som är jobbiga att möta när de får spela sitt spel och jag kan själv inte minnas senast jag tvingades springa så mycket under en match. Ska man plocka poäng mot Ytterby så måste man ta precis det jobb som vi tog för varandra idag. Och jag tror att många lag i denna serien kommer att göra allt för att Ytterby inte ska få springa iväg i tabellen. Nu är det bara ladda upp för torsdagens tuffa match mot ett Floda som verkligen verkar ha vaknat till liv. Och såklart njuta av dagens seger!”

Ytterbys Martin Sjöberg sa så här om matchen:

”Tuff match där jag tycker vi gör än bra första halvlek och leder med 1-0. Sen en bit in andra känns det som orken tar slut lite för oss älvängen trycker på och får in både 1-1 och 2-1.”

ÄIK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är även lånad därifrån.

YIS matchrapport hittas HÄR

Ytterby leder fortfarande men är bara en poäng före nya tvåan Älvängen. ÄIK har dock en match mer spelad. 

 

5B

Kungsladugårds BK – Härryda IF 3-2 (1-0)

Det är fortsatt tungt för Härryda som åkte på sin femte raka förlust! Det var dock en jämn kamp på Apelsinplan mot Kungsladugård. Anton Hedlunds tidiga ledningsmål för KBK stod sig till pausvilan men en bit in i andra satte HIF:s David Garrett 1-1. Fem minuter senare ledde dock hemmalaget igen efter att Hedlund gjort sitt andra mål. Anjan Nilsson ökade sedan på till 3-1 i 90:e innan Bako Löfgren satte en straff på övertid. 

KBK:s tvåmålsskytt Anton Hedlund sa så här om vinsten:

”En match som svängde ganska mycket fram och tillbaka. Vi satte tempot i matchen och tryckte dit ett mål ganska snabbt in i matchen, vilket gav oss bra med energi för att styra spelet och skapa mest målchanser. Vi höll 1-0 med oss in till andra halvleken. Vi i lagårn fick inte till spelet alls inpå planen i andra halvleken. Efter svajigt spel från vår sida så satte istället Härryda tempot och fick in 1-1 på oss, därefter några lägen som kunde bli farliga där dock vår backlinje tillsammans med målvakt stoppade allt. Vi får in ytterligare ett mål och rent mentalt vann vi där. De satte mycket press och flyttade upp en del folk som inte jobbade hem vilket gav oss istället stora ytor där vi skapade stekheta chanser, vårt försvarspel och ork gjorde att vi tillslut vann matchen idag med 3-2. Skulle även vilja passa på att ge beröm till huvuddomaren, duktig, kommunicerade mycket och rättvis åt båda hållen. Världsklass!”

HIF:s assisterande tränare Johan Jidegren gav följande analys av förlusten:

”Ett fall framåt helt klart och jag tycker vi var det bättre laget framförallt i andra. Just nu är det inget som går vår väg men vi kämpar på och är övertygade om att vi kommer vända detta.”

Lagårn är uppe på en fin tredjeplats medan Härryda på nedflyttningsplats (elva). 

 

/Rasta