Så här gick det i helgens 6A:

 

FREDAG 24/5

Bergsjö IF – FC Härlanda 4-3 (1-2)

Serieledarna Bergsjö IF bara fortsätter att vinna i 6A och laget tog sin sjätte raka seger i fredags. Precis som de senaste segrarna så satt det dock långt in. Det var gästerna FC Härlanda som inledde målskyttet på Bergsjövallen när Martin Victorin satte 1-0. Durim Bublica kvitterade på straff strax efter men Victorin hann med att göra även 2-1 till ”Fångarna” innan pausvilan. Islam Miree kvitterade för BIF men med kvarten kvar så tog Härlanda ledningen för tredje gången (målskytt Henrique Souza Boturão). Bergsjö IF krånglade sig dock ur den knipan efter att Bublica satt 3-3 innan Njaga Njie avgjort i 83:e! 

Matchhjälten Njie sa så här om segern:

”En tuff match, på blött gräs där bollen sticker fortare än vanligt, mot ett fysiskt lag som Härlanda. De gör mål på våra misstag så matchen står och väger. De tar ledningen men vi kämpar som lag och tack vare några individuella spelare lyckas vi vända matchen till slut sen avgör jag ju matchen så det blev inte bättre än så, hehe. Men är stolt över våra grabbar, vår lagkänsla och kämparglöd är obeskrivlig bäst i serien utan tvekan!”

FCH.s Andreas Berglund hade följande att säga om matchen:

”Mycket snack innan matchen om det skulle bli naturgräs eller konstgräs. Det blev naturgräs och en helt okej matta trots regnandet på förmiddagen. Vi kom till start med en go trupp dock fick tredje målvakten Gabbe ställa sig då vi saknade våra två andra målvakter. Tycker matchen var jämn i första halvlek men i andra tar Bergsjö över mer och mer. Tyvärr släpper vi in ett mål sista fem och torskar. Men en väl genomförd match av båda lagen. Domarn ska ha en stor eloge som gör en kanonmatch! Vi bryter ihop och kommer igen.”

Bergsjö IF har nu alltså sju segrar och bara en förlust på sina åtta första matcher. Detta gör att laget leder 6A i skrivande stund (dock har tvåan Götaholm en match tillgodo). Härlanda är sexa.

 

Fröjdens FK – Gamlestaden FF 1-4 (1-1)

Två av lagen som jagar bakom toppduon Bergsjö IF och Götaholm möttes i fredags på Heden 3. Det blev till slut en fin seger för gästerna Gamlestaden trots tidigt underläge. Fröjdens anfallare Naser Rahimi slog nämligen till redan i den andra minuten. Robin Forsberg hade dock kvitterat efter en kvart och i början av andra kom 2-1 för GaFF (målskytt Itian Werda). Bara minuter senare kom även 3-1 (Forsberg igen) innan Johan Augurell avslutade målskyttet tio minuter från slutet. 

FFK:s Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Efter förra veckans torsk mot Tollered så var vi extremt revanschsugna! Startar ju matchen på bästa med ett tidigt mål av Naser! Har en fin period så vi trillar boll bra och vi löper för varandra. Sen kom det en kalldusch då de får in en balja och efter det börjar vårt spel sakta men säkert tryta medan Gamlestan får upp flåset och kommer in i matchen bra. Halvlek och 1-1. Domaren blåser i pipan för andra halvlek och känslan är bra, men återigen så låser det sig spelmässigt för oss och vi blir stressade med boll, tar fel beslut och det blir lite irriterat. Gamlestan utnyttjar detta och spelar enkelt och rakt och belönas med tre baljor och vinner matchen med 4-1. Riktigt surt då det kändes som att idag, då jävlar skulle vi ha tre pinnar, men icke. Sen var Gamlestan ett bra lag och vann rättvisst idag, inget snack om det. Men vi vet ju vad vi kan och hur bra vi är när allt stämmer! Så det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas på att resultaten studsar våran väg framöver så vi kan vara och nosa på toppen framöver igen. Vamos Fröjdens!”

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om segern:

”Inte den bästa uppladdningen med två på bänk varav en målvakt. När vi släpper in mål första anfallet så är man inte jättekaxig. Men efter ca kvarten spelad så jämnar vi ut och tar över matchbilden. Släpper till väldigt lite och får äntligen lite utdelning framåt. Tycker vi varierar spelet riktigt bra och vi ska vara nöjda med våran insats. Vi har spelat bra alla matcher egentligen, så det var väl bara en tidsfråga innan det skulle lossna, och det har man fått försöka pränta in i laget, även om det inte alltid är lätt. Fröjdens ett väldigt trevligt lag med juste attityd, så det ska vara när vi lirar lokalfotboll. Vill även tacka dig för det du gör, ibland så är det som att man tar det för givet, vilket är fel. Kul också med poddandet som följs slaviskt varje vecka!”

GaFF är nu trea med Fröjden en placering bakom. 

 

LÖRDAG 25/5

Syrianska/Arameiska FG – Inter Linné IF 2-0 (1-0)

I botten av 6A har nykomlingen Inter Linné det tufft. Lagets femte förlust kom i lördags när Syrianska/Arameiska blev för svåra. Inter Linné hade dock poängvittring efter 0-0 i paus där dessutom hemmalaget hade fått en spelare utvisad. Det var dock Syrianska/Arameiska som skulle ta ledningen tidigt i andra genom Aleksander Yildirim och med kvarten kvar kom öven 2-0 (Yildirim igen) och det blev även slutresultatet. 

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om förlusten:

”Första halvlek är vi totalt dominanta spelmässigt. Vi rullar ut dom och har två bollar i stolpen. Vi har nog 5-10 halvchanser till i första och Syrianska åkte på en utvisning efter två gula. Syrianska har ett farliga anfall i första halvlek. I andra halvlek börjar vi bra igen men är inte tillräckligt vassa i sista fjärdedelen av plan. Istället gör Syrianska 1-0 efter ett bra anfall även om deras spelare var minst en meter offside. Men som vi vet så är det svårt för domarna att avgöra utan linjemän. 2-0 gör dom efter missförstånd mellan målvakt och back. Sista delen av matchen så orkar vi inte resa oss och dom drar ner tempot effektivt. Bra kämpat av Syrianska med 10 man och en eloge till dom. Vi får ta och träna ihop oss nu i veckan och komma igen.”

Inter Linné är elva i tabellen och Syrianska/Arameiska är sjua. 

 

Lekstorps IF – Bergums IF 4-1 (4-0)

På den nedre halvan tog Lekstorp en viktig seger mot jumbon Bergum hemma i Gråbo. Segern säkrades i den första halvleken då LIF gjorde alla sina fyra målAhmed Mahamuud satte både 1-0 och 3-0 och däremellan hade William Fredriksson också hamnat i målprotokollet. Precis innan paus kom även 4-0 (målskytt Simon Karlsson). BIF fick sen in en reducering genom Jesper Åkerlund men kom aldrig närmare. 

LIF:s Jonathan Valli Pätsi sa så här om segern:

”Vi börjar matchen bra, håller bollen i laget, rullar runt och hotar Bergum. Skönt att det betalar sig. Vi leder med 4-0 i halvtid. Andra halvlek är sådär, finns inte så mycket att säga. Vi var endast 13 man idag också inklusive coach Jocke. Han fick dra på sig tröjan i slutet då några skadat sig. Kommer in och bidrar med sin speed och spelförståelse 😉 värt att nämna också är ”Neymar” som gör två mål idag. Gött med tre poäng i ett derby som saknade den riktiga derbykänslan.”

LIF är nu åtta medan Bergum är kvar på sistaplatsen. 

 

/Rasta