Vi har kommit till helgens 6B och 6C och så här gick det:

 

FREDAG 24/5

6B

Hisingen FC – FTU 5-2 (1-0)

Hisingen FC studsade tillbaka från förlusten i förra omgången (som var lagets första 2019) och slog FTU på Tuvevallen med 5-2 i fredags. Det var HFC:s nyförvärv som låg bakom segern. Strax innan paus satte Abubakar ”Babu” Dumbuya 1-0 på straff. Dumbuya gjorde även både 2-0 och 4-0 efter paus och 3-0 kom från Adis Basic (precis som Dumbuya är ny från Hisingsbacka FC). FTU fick en reducering genom Abdullah Dereli innan Amir Reza Khateri gjorde 5-1 för hemmalaget. Båda lagen fick också varsitt rött i slutet innan Dereli avslutade målskyttet med ännu ett tröst mål. FTU har gått tungt i inledningen är det stod även klart innan matchen att klubben och tränaren Kwame Amoateng nu går skilda vägar.

Oguz Acikgöz tar över tränarsysslan i FTU tills vidare och han sa så här om förlusten:

”Vi släpper in alldeles för enkla mål vid fel tillfällen och tar för många felaktiga beslut i sista tredjedelen. Spelmässigt jämn match men Hisingen mer på alerten när misstag görs och därför vinner de.”

HFC:s spelande assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Vi är tillbaka på rätt spår, det spåret vi vill vara på. Vi spelar fantastisk fin fotboll och tycker att det var en fantastisk insats från vår sida. FTU stog upp bra och kämpade igenom hela matchen. Även dom tycker jag spelar en bra fotboll där dom försöker rulla. Nyförvärvet Adis presenterar sig en gång och Babu presenterar sig själv tre gånger! Vi vet vad vi kan och när laget tillsammans (alla inkluderade) spelar denna fotbollen så är det fantastiskt! Tre pinnar välförtjänt och blickar framåt mot nästa match! Tråkiga slutmoment i matchen. Vi ber om ursäkt från vår sida för det som hände och tar fullt ansvar för det. Stort tack till våra fina publik och domaren som jag tycker gjorde en mycket bra insats.”

HFC:s matchrapport hittas HÄR

Hisingen är tvåa i tabellen på sämre målskillnad än ettan Västkurd BK. FTU är femma. 

 

Surte IS FK – Bjurslätts IF 2-0 (0-0)

Surte tog en viktig seger på den undre halvan i fredags när det blev 2-0 hemma mot Bjurslätt. Det såg dock ut att bli mållöst då  matchuret tickade på. Först i 79:e matchminuten kom matchens första mål då Surtes Jonathan Pusterli satte 1-0. Rade Radovic fixade sedan 2-0 med en minut kvar av ordinarie speltid. 

Just Radovic sa så här om segern:

”En riktigt skön seger! Båda lagen börjar försiktigt och ser till att man står rätt i positionerna. Hela första halvlek är i stort sett chansfattig där det mesta händer mellan två straffområden med mycket närkamper och fysiskt spel. I paus bestämmer vi oss för att satsa mer framåt vilket ger resultat. Vi är klart det bättre laget i andra och skapar chanser som vi bränner en efter en. Första målet kom ändå med ca en kvart kvar där Jonathan avslutar snyggt ett anfall efter 50 meters löpning från nästan omöjlig vinkel. Bjurslätt satsar allt framåt sista tio och jagar ett kvitteringsmål, lyckas skapa två chanser men denna gången hade vi lite tur med oss. Vi avslutar matchen med ett sent kontringsmål. Jag vill passa på att berömma våra killar som krigar i 90 minuter idag och varenda en tar jobbet som krävs för att vinna matchen. Vi tackar också domaren som med sin rutin löste uppgiften galant även om spelet var stundtals iriterrat.”

Surte är nu åtta i tabellen och BIF är under strecket på en elfteplats. 

 

Nödinge SK – Chalmers Studentkårs IS 1-1 (1-0)

Det blev ett kryssVimmervi i fredags när Chalmers hälsade på Nödinge. Hemmalaget hade 1-0 i paus efter mål av Wares Rezai. I mitten av andra kom dock 1-1 (målskytt Petter Andersson) och matchen bjöd inte på några fler mål. 

NSK:s Nikola Majdandzic sa så här om matchen:

”Vi följer en grym spelplan från våra tränare och krigar till oss en poäng. Mot ett topplag med fysiska och löpstarka spelare. Vi leder 1-0 till 20 minuter kvar och gör mycket rätt. Dem kvitterar på ett snyggt långskott. Och efter det är det två trötta lag som båda kämpar på och oavgjort är rättvist. En otroligt tung grässmatta dessutom.”

Chalmers Hugo Månsson sa så här om krysset:

”En match jag tycker vi ska vinna men tyvärr saknas det lilla extra som behövs för att ta segern. Kul att få spela match på äkta gräs även om deras vaktmästare verkade vara på semester, då det var en aning höga grässtrån. Underlaget ställde till det en del med bolltoucher och passningsspelet i början men sedan kom vi in i det bättre och bättre. Petter Andersson fick till en riktigt fin pärla vid 1-1-målet. Ser fram emot en returmatch på Heden längre fram i säsongen!”

Chalmers är nu fyra i tabellen medan NSK är nia.

 

LÖRDAG 25/5

6B

Västkurd BK – Hälsö BK 5-2 (3-0)

Då toppkonkurrenten Hisingen FC vann i fredags var trycket på Västkurd att leverera och återta serieledningen i lördags. Precis som Hisingen FC har även VBK förstärkt och bland annat har Nozad Kurdali (från IF Väster) och Devran Celik (Kållered SK) anslutit till klubben. Nu till själva matchen där vane målskytten Mario Atanasovski satte 1-0 för hemmalaget efter en kvart. Innan paus hade även Devran Celik presenterat sig innan Hakan Celik satte sitt 13:e mål för säsongen. Rasmus Kolenda gav Hälsö lite hopp i början av andra men Atanasovski hade andra planer och gjorde snabbt både 4-1 och 5-1 och han är nu uppe i 16 fullträffar! Matchen avslutades sedan med ett tröstmål av HBK:s Petter Magnusson.

VBK:s Jesper Ljung sa så här om segern:

”Det var en rätt blek insats ifrån vår sida idag tycker jag. Vi kommer inte riktigt upp i den nivån vi vill och kan komma upp i, men Hälsö gör det bra med. Dom blandar långa bollar med bra rull, så dom gör oss långa och vi får inte riktigt den pressen och matchbilden vi vill ha. Men vi gör 3-0 i första halvlek och visar att i sista tredjedelen är vi väldigt farliga. I andra så har Hälsö det mesta av spelet och får in två bollar, vi ligger på vassa kontringar vilket gör att vi lyckas med att göra två baljor i andra. Ingen match som går till historien men en otroligt skön seger för oss i toppen av tabellen.”

VBK alltså upp i serieledning igen medan HBK är på en jobbig tiondeplats. 

 

6C

Hällesåker IF – Landala IF 2-1 (2-1)

Efter en svag start har Hällesåker börjat komma igång i 6C. Laget tog bara en poäng på sina första fyra matcher men sen har det blivit tre raka segrar! I lördags blev det 2-1 hemma mot Landala efter att Jonas Olcén satt HIF:s båda mål i mitten av den första halvleken. LIF reducerade genom Rasmus Johansson precis innan paus men närmare kom man inte och de sista 45 blev mållösa. 

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om segern:

”Vi vinner idag på ren kamp och mkt vilja, med mycket självförtroende i ryggen lyckas vi i nästan allt. Vi skall vara svårslagna hemma och det har vi börjat visa. En riktigt fin kamp idag och en eloge till Landala IF som aldrig ger upp.”

LIF:s målskytt Rasmus Johansson sa så här om förlusten:

”Återigen en knapp förlust där bollarna inte studsar vår väg. Men man skapar sin egen lycka och vi måste skärpa till oss både defensivt och sista tredjedelen framåt. Annars en helt okej match med tanke på att några viktiga spelare var borta.”

HIF är nu uppe på en sjundeplats och gjorde även att man gick om bland annat Landala, som nu är nia.

 

Vrångö IF – Solängens BK 0-3 (0-1)

Jumbon Vrångö hade säkert hoppats på att första trean skulle komma i hemmapremiären på Klingkärr men gästerna Solängen ville annat. Martin Bodin gav SBK ledningen efter halva första och strax efter blev VIF reducerade till tio man. Kristoffer Petric gjorde sen 2-0 tidigt i andra och precis innan slutet kom även 3-0 (Rasmus Nordenberg). 

Vrångös Jacob Sand sa så här om matchen:

”Första 30 är relativt jämnt, chanser åt båda håll. En boll i röven i 25:e sedan utvisning i 32. Tycker vi hade en solklar straffsituation men blev inget av. Tufft därefter med en man mindre.”

SBK:s Gustav Bäck hade följande att säga om segern:

”En riktigt härlig dag med fint väder och en fin gräsplan! Vad kan gå fel då! Vi har det mest boll över i princip hela matchen (Vrångö fick en man frilägesutvisad i mitten av första). Vrångö spelar rätt rakt och lite längre spel, de har en del chanser. I andra så visar vårt mittfältet upp en dominans dock har vi lite problem att förvalta våra bollar i det allra sista. Väldig förlösande 2-0 mål som gjorde att vi kunde spela ut mer. 3-0 kom väldigt sent som kunde spika igen kistan! Sammanfattningsvis en riktigt go heldag som kröntes med en trea hem till förorten!”

SBK är nu trea i tabellen medan VIF är sist med bara en poäng på de sju första. 

Bilden till inlägget är lånad från SBK:s Facebookgrupp. 

 

/Rasta