Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson var på plats när det vankades toppmöte i division 3 Nordvästra Götaland i helgen (bilarna är lånade från Frölundas hemsida):

 

Undertecknad var uppe med tuppen på lördagsmorgonen och efter 2 starka koppar kaffe och en tur med vagn 7 var jag på plats när seriefinalen mellan FRÖLUNDA – LANDVETTER blåstes igång 10.00… var jag lite trött innan matchstart så blev jag direkt jättepigg när jag möttes av Landvetters bortaställ, chock ROSA ala Palermo, riktigt snygga.
Hemmalaget trampar gasen i botten direkt och innan matchen spelats i mer än 122 sekunder sitter 1-0 bakom LIS keepern och det var ett snyggt mål.
Snabb VF omställning med Simon Chekrun som bollförare och här vill jag lyfta på hatten åt Hampus Furublad och hans ”fotbolls hjärna” då han  tar en båglöpning utåt höger istället för att gå rakt på mål vilket får en av LIS backarna att justera sin position och då kan Simon hitta ett instick till Niklas Engberg som rullar in ledningsmålet.
LIS verkade lite tagna på sängen och hittade aldrig rytmen i sitt spel inledningsvis, man försökte konstant att rulla kort men fastnade i ett kompakt VF centralt.
Bra lag brukar ju som bekant ha lite flyt och det hade verkligen FRÖLUNDA vid deras 2-0 mål kom i matchminut 17 då ett skott signerat Pasqal Olsson ändrade riktning på vägen in i mål, riktigt tung start för Landvetter.
Ju längre halvleken går börjar LIS sakta men säkert äta sig in i matchen främst på grund av man börjar spela lite enklare & rakare och hittar in bakom VF´s backlinje på en djupledslöpande Yasin Belouati.
Just nämnde Belouati är den som reducerar till 2-1 efter knappa halvtimmen efter en inspel från vänsterkanten och nu var det verkligen game on.
Frölunda är hela tiden vassa då man sätter upp boll på Chekrun som låser fast boll och när man tar djuplesdlöp och det gjorde främst Furublad, Engberg, men även när det blev utspel på Bryan som utmande och högerbacken Theo Olsson kom runt på kanten.
Mina tankar i paus:
VARFÖR vågar / vill ej Landvetters ytterbackar fylla på offensivt ??
Landvetter spelar ju med 4 centrala mf i en diamant, VF lirar 4-3-3 och centrerar oerhört mycket då LIS är en man mer… och varje gång LIS spelade förbi Frölundas 3 forwards fanns det en Autobahn på kanterna !!
Direkt i andra halvlek startar LIS jakten på kvittering och inom loppet av halvlekens 4 första minuter har man skakat fram 3 kvalificerade chanser utan att sätta bollen i nät.
Fram till minut 60 är det bara Landvetter för hela slanten och det hänger minst sagt ett kvitteringsmål i luften.
Men VF samlar sig och får stopp på Landvetter trycket och lite som en blixt från klar himmel kommer 3-1  i minut 66 då högerbacken Theo Olsson slår en fin crossboll bakom LIS backlinjen som hittar en djupledslöpande Hampus Furublad, utan att på något sätt kritisera Landvetters keeper som borde gått ut och tagit denna boll så tvekar ”målisen” och ger Hampus tid att ta ner bollen och rulla in bollen mellan benen fram till en tvåmålsledning.
En klassiker är ju att när man gjort mål så slappnar man omedvetet av och även om VF är ett rutinerat gäng gjorde man detta pojklags misstag och knappa minuten senare gör Yasin Belouati sitt andra mål fram till 3-2.
Frölunda kastar in sitt sena nyförvärv Petrit Zhubi med cirka kvarten kvar och han skulle komma att spela en avgörande roll för matchens utgång…
I ett desperat LIS på kvitteringsjakt vinner VF boll och skickar upp den till Zhubi runt mittplanen som via en egen soloraid på högerkanten mycket snyggt spelar fram Niklas Engberg som trycker in matchens sista mål fram till 4-2 i min och game over.
– – – – – – – – – – – – – –
Sammanfattningsvis en bra match i ett högt tempo och som sig bör med massor av känslor.
Jag tycker att i slutändan så vinner FRÖLUNDA rättvist även om man under 2 perioder i matchen var riktigt illa ute.
Gällande spelarkritik i de båda lagen och om vi börjar med VF tycker jag mittlåset med Danne / Hector funkar bra ihop där Hector är den mer ”aggresiva” medans Danne läser av spelat bra och ligger rätt i positioner.
Framåt är ju Chekrun oväderlig då han suger in bollar, och rättvänd har bra känsla att hitta medspelare och kommer ofta till avslut
Givetvis skall tvåmålsskytten Engberg nämnas som löper mycket, tar gärna avslut och belönas med 2 mål.
Men jag sparar det bästa till sist och för mig var det en spelare som stack ut lite extra och det var Hampus Furublad (bilden), killen tog alltid rätt beslut gällande det enkla spelet eller när det var läge att slå en avgörande pass, benen gick som trumpinnar hela matchen och han jobbade över stora ytor och är direkt involverad i 1-0 målet via an smart löpning samt gör själv 3-1 målet.
Hos gästerna som var hårt brandskattade då man saknade Ludde, Sadik, Affane tycker jag att ”Fidde” Alnäs hela tiden försökte vara kreativ och rörde sig lite fritt på planen i en offensiv mittfältsroll.
Men bäst var kapten Yasin som med sin tyngd framförallt i djupled skapade oreda för VF, vilket oxå mynnade ut i 2 mål.
Målsprutan Forsman gick inte riktigt att känna igen denna matchen, förklaringen kan ju vara att han legat sjuk större delen av veckan
– – – – – – – – – – – — –  –
Övriga resultat i Omgång 7:
 • VIRGO – DALEN 0-1
 • GÅRDA – HESTRAFORS 1-1
 • ANGERED – JONSERED 1-1
 • KÅLLERED – KONGAHÄLLA 4-2
 • HBFC – LERKIL 6-2
Om man skall nämna något kort gällande övriga matcher så tror jag att f.d Virgo profilen Jocke Ahlgren mår ganska gott idag då hans DALEN lämnade Mossens IP med 3 tunga poäng.
Stark insats av Jonsered som efter 4 raka torsk åker upp till Hjällbovallen och tar en pinne av Angered.
Kållered smyger med likt en gädda i vassen och trots underläge 0-2 tidigt i matchen vänder man till en 4-2 seger, nog dax att ta Coach Hayek´s lag på allvar.
15 matcher kvar och det gäller för ledarna i LERKIL att snabbt hitta en väg att ta poäng för att hålla glädjen uppe i truppen som jag tror inte mår så bra efter en blytung inledning med 7 rakar förluster.
 – – – – – – – – – – – – – – — 
I toppen av skytteligan har det hänt lite grejer som numera har följande utseende:
7 MÅL
 • Linus Nordenskiöld  HESTRAFORS
 • Niklas de Broen  KÅLLERED
6 MÅL
 • Bita Bångens  DALEN
 • Fredrik Forsman  LANDVETTER
 • Galvan Ayoub  JONSERED
 • Haris Skenderovic  HBFC
 • Simon Chekrun  FRÖLUNDA
 • Mohanad Mudhafar Burhan Al-Jarah  ANGERED
/ Bendinho