Vi fortsätter helgens rapportering med våra division 7-serier!

 

FREDAG 24/5

7A

Angered SK – Croatia Göteborg 3-4 (2-1)

Croatia hakar på toppen i 7A och vann sin match i fredags. Det dock en jämn match på Lövgärdesplan mot Angered SK. Croatia tog ledningen redan i den sjunde minuten genom Mohamed Simmo men sen svarade ASK:s Siciid Abdiqadir för tre raka mål! Två kom innan paus och ett efter och plötsligt ledde hemmalaget med 3-1! Croatia fick in en ganska snabb reducering genom Jerry Thörner och i mitten av den andra halvleken kvitterade Rejin Ahmad på straff (ASK för rött i samma situation). I matchens sista minut blev sen Thörner matchhjälte när han satte 4-3 för Croatia!

Croatias Tim Berndtson sa så här om segern:

”Först och främst väldigt skönt med tre poäng. Första halvlek är väldigt dålig från vår sida, vi vinner inga dueller överhuvudtaget! Slår bort väldigt enkla passningar och låter dom göra lite som dom vill. Blev mycket långbollar från vår sida och skapar egentligen inte så mycket chanser i första utan Angered har spelet. Andra halvlek börjar på samma sätt som första, dom får göra lite som dom vill och får även ett tidigt mål. Vi ändrar spelsystem efter det och får mer tryck framåt men har ingen skärpa i avsluten. Angered får rött kort då en av deras försvarare räddat bollen med handen och vi tilldelas straff och sätter den. Efter det börjar vi skapa mer men sista tredjedelen är inte riktigt där, trots det får vi in både 3-3 och 4-3 så med lite tur vinner vi matchen.”

Croatia är nu trea i tabellen men har mindre matcher spelade än lagen framför. ASK är sexa.

 

7C

Hermansby IF – Solväders FC 1-2 (1-0)

Bakom fullpoängarna Pushers och Hjuvik så går Solväders FC bra och laget vann sin match i helgen borta mot Hermansby. Det var dock hemmalaget som ledde i paus efter mål av Daniel Skånberg. Den ledningen stod sig en bra bit in i den andra halvleken innan Yassin Nur kvitterade och sen blev Mohammed Jelil matchhjälte med sitt 2-1 mål i 84:e! 

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”Vi gör en riktigt bra första halvlek, där vi ganska tidigt i matchen har en boll som är nära att gå in. Men vi har oturen att en av våra egna står på mållinjen och bollen studsar ut. Efter en stund så får vi äntligen in en boll, ett av dom finare anfallen i år. Där vi kommer runt på högerkanten, två tunnlar och enkelt rulla in bollen i öppen kasse. I andra så tappar vi dock allt, vi blir griniga å börjar gnälla lite på allt möjligt, dom gör 1-1 ca 15 minuter in. Sedan får dom även in 2-1 i slutet på matchen där våran kapten för dagen har oturen att hans rensning blir en nick i eget mål. Plus från matchen är att vi fortsätter att spela bra fotboll, men vi är fortfarande inte tillräckligt bra på att förvalta våra lägen. Men snart lossnar det å då rasslar trepoängarna in!”

SFC är trea i tabellen medan Hermansby är elva.

 

Brämargårdens FC – Bergsjön SK 1-2 (0-2)

Jumbon Brämaregården är fortfarande poänglösa och det blev även förlust i helgen mot Bergsjön SK. Abdi Shakuur Abdulle Ali och Shafi Abdikadir Sharif såg till att BSK ledde med två bollar i paus. BFC fick in en reducering i andra genom Buba Sillah men den kom med bara tio kvar och närmare än så kom inte hemmalaget.

BFC:s målvakt Maen Jomaah sa så här om förlusten:

”Det var en rättvis match, de förtjänar vinsten och det beror på att vi har få spelare för byten så våra spelare var trötta. Men vinsten är förtjänt och det var en trevlig match.”

BFC är alltså fortfarande sist i tabellen medan BSK är femma.

 

LÖRDAG 25/5

7A

Fotö GoIF – Gunnared KIF 8-0 (3-0)

Det blev en storseger för Fotö när Gunnared kom på besök i lördags. Hemmalaget hade 3-0 redan efter en halvtimme efter mål av Mikael Beckius, Alberth Gustavsson och Andreas Johansson. Efter paus fortsatte målen att trilla in och Beckius gjorde både 4-0 och 5-0 tidigt i andra. Oliver Jansson satte 6-0Joachim Nordmark gjorde 7-0 och Björn Olofsson avslutade med sitt 8-0 mål.

Tremålsskytten Beckius sa så här om segern:

”Sol, varmt och naturgräs, kan det bli bättre? Vi kommer ut starkt redan i början av matchen, något som känns lite ovant från vår sida, och vi skapar en hel del målchanser direkt, men bollen vill inte in. Till slut kommer utdelningen då Alberth Gustafsson slår ett perfekt chippinlägg som undertecknad kan peta in på mållinjen. Därefter kommer vi i ett nytt fint anfall, denna gång Alberth som gör mål på min framspelning. Vår press fortsätter ge resultat under första halvleken, och vi kan även sätta 3:an innan paus genom Andreas Johansson. Andra halvlek fortsätter på den inslagna vägen, vi pressar och vinner boll högt och kan starta anfall direkt. Vi får en straff tidigt i andra som jag lyckas rulla in med halvtaskig träff, och bara ett par minuter senare landar bollen vid mina fötter efter inkast. Efter ett flertal studsar letar sig bollen in i mål. Matchen tappar i intensitet och felpassningarna blir allt fler, men vi lyckas hålla motståndarna på sin egna planhalva och fortsätta anfalla. Dominanterna på innermittfältet, Oliver Jansson och Joachim Nordmark gör varsitt mål, innan debutanten Björn Olofsson fastställer slutresultatet. Vi gör en bra match hemma på en fin gräsplan och säkrar tre poäng. Vi skapar väldigt många chanser, och borde kanske gjort fler mål, men deras målvakt står för en hel rad med bra räddningar som håller siffrorna nere! Måste dessutom nämna vår egna målvakt, Carl Börjesson, som står för en fantomreflexräddning på mållinjen i första halvlek, och håller nollan! Dessutom kul och se nya unga killar på plan tillsammans med betydligt mer rutinerade spelare!”

Fotö är fyra i tabellen medan Gunnared är sist.

 

7C

Rödbo IF – Pushers BK 0-3 (0-1)

Pushers kan inte sluta vinna i årets 7C och i lördags kom sjunde raka vinsten när det blev 3-0Rödbovallen mot Rödbo IF. Hemmalaget stretade emot bra dock och det var ”bara” 1-0 i paus till Pushers efter mål av Sunny Johansson Wong. Det blev som sagt 3-0 till slut efter mål av Marcus Lindberg och Johan Jonsson i andra. 

PBK:s Kevin Kristoffersson sa så här om segern:

”Ännu en stabil seger! Vi har bränt en del lägen innan men aldrig så många som i denna matchen. Vi borde gjort minst ett par till. Annars var det en rolig match mot ett lag som stod upp och var rejäla.”

RIF:s Olle Mildén hade följande att säga om matchen:

”Underbar dag att spela fotboll på. Dock kommer vi till matchen med en sargad trupp. 15 man borta så vi pratar om att ligga lågt och kompakt för att kunna kontra på dem och spela på våra anfallare idag. Vi står upp bra första 15 minutrarna sen så gör dom 1-0 genom ett fint anfall. Precis innan halvtidsvilan får vi ett friläge men sätter ribban. Vi hade behövt det målet. I andra halvlek så fortsatte vi med samma taktik och vi försöker hitta målchanser men Pushers är starka och effektiva. Dom gör både 2-0 och 3-0 och då känner vi att matchen är körd. Men all heder åt grabbarna där ute som kämpar trots att vi är så många borta. Sur förlust men vi kommer igen.”

PBK:s matchreferat hittas HÄR

Pushers har också förstärkt sin trupp med 22-årige anfallaren Oliver Larsson från Bergums IF. 

PBK är tvåa i tabellen efter Hjuvik (som dock har en match mer spelad). Rödbo är åtta. 

 

SÖNDAG 26/5

7B

Menisken IF – IFK Hindås 7-2 (5-1)

Hemmalaget Menisken IF gjorde processen kort med gästande Hindås igår när lagen möttes på Heden 4. MIF hade 4-0 redan efter 19 minuter! 1-0 kom via ett självmål redan i matchminut 1 och Sermed Reda Taki svarade sedan för både 2-0 och 3-0Maoda Soltani Dash Balagh gjorde Meniskens fjärde mål innan Hindås Joakim Örneflo fick in en reducering. Menisken hann dock med ett mål till innan paus när Eric Kollberg Johansson gjorde 5-1. I den andra halvleken kunde sen Balagh göra sitt andra mål innan Örnflo reducerade igen för gästerna. I matchens slutskede satte sen den utvilade Calle Petersson matchens sista mål, 7-2 för Menisken!

Så här sa MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng som segern:

”Alltid härligt med tre poäng. Vi får en fin start på matchen med mål i typ första minuten ett självmål av Hindås på ett inlägg. Sedan gör vi två till och ett av dem är väl egentligen en bjudning från dem er också så måste kännas tungt för Hindås att släppa in tre enkla så snabbt. Men all cred till våra två vassa avslutare Sermed och Maoda varav den sistnämnde även har ett ruggigt skott i kryssribban. Efter ledning känns det som vi kanske slappnar av lite och över lag skulle jag nog säga att det var en ganska tempofattig match även om kanske tempo är det som är mest signifikativt med division 7 fotboll. Vi är mer stabila bakåt nu än tidigare. Släpper två mål på hörnor där min gamla lagkamrat från Tölötiden gör båda målen. Framåt levererar vi som sagt även om Hindås bjöd in oss lite i matchen så ska lägena sättas. Ett stort fall framåt även när det gäller gula kort där vi varit helt bedrövlig på att ta löjliga kort för tjat osv vilken vi helt skippade denna matchen efter att tagit upp det på samlingen.”

Hindås ledare Björn Klafver sa så här om förlusten:

”Vi börjar med ett självmål efter 30 sekunder. Följer upp det med tre grova försvarstabbar fram till 4-0 efter 18 minuter. Där var matchen död. Vi jobbar oss dock tillbaka, skapar en del chanser men blir ständigt sårade av deras långa bollar. Menisken spelar smart och vinner välförtjänt. Stor eloge till våra ungdomar (två -04:or och en -03:a) som gör en jättebra match trots förlusten.”

MIF är nu femma och Hindås är nia.

 

/Rasta