Det spelades två matcher igår i lokalfotbollen:

 

MÅNDAG 27/4

6C

Göteborgs SIF – Järnbrotts IF 1-4 (1-1)

Efter en fin inledning har GSIF tappat lite och gårdagens förlust var lagets tredje raka förlust. Det var dock ”Studenterna” som inledde bäst när Oskar Jonsson Löfbom satte 1-0 redan efter tolv minuter. Innan paus kunde dock JIF:s Peter Rhodén kvitterar på straff. Järnbrott tog också ledningen i början av andra genom Martin Andersson och med dryga kvarten kvar kom också 3-1 (Gustaf Eliasson på frispark). Det skulle även bli 4-1 då Henrik Lundh kontrade in matchens sista mål.

GSIF:s Victor Jansson sa så här om matchen:

”Vi startar rätt så bra med lite högre press. Gör också 1-0 av efter fint förarbete från Ahmed. Tyvärr åker vi sedan på en straff och 1-1 står sig halvleken ut. Återigen bjuder vi på lite för enkla mål och Järnbrott får in både 2-1 och 3-1. Vi trycker på och har en väldans massa chanser, undertecknad lyckas bl.a missa att göra mål från en meter framför målet. Järnbrott kontrar sedan in 4-1 när vi chansar med allt framåt. Känns som en onödig förlust men tyvärr blir det svårt att vinna när vi inte lyckas förvalta chanserna.”

JIF:s Henrik Lundh sa så här om segern:

”Efter två sura förluster och ett WO mot Azalea som vägrade flytta matchen så var vi rejält inställda på att komma tillbaka på vinnarspåret! Vi visste att GSIF var ett svårt lag att möta, speciellt när de vunnit mot de lag vi förlorat mot tidigare och spelat jämt med topplagen. Efter 12 minuter så får hemmalaget chansen och sätter den, 1-0 men vi hänger inte läpp. 12 minuter senare i matchminut 24 så får vi en straff. Peter går fram och trycker in den stenhårt i nättaket, en riktig Lampard straff! Efter 1-1 målet kommer vi in mer i matchen, vi vinner 1:a och 2:a bollarna, vi krigar för varandra och gör det vi ska för att underlätta för varandra. I halvlek har vi ett positivt snack som vi senare tar med de sista 45 minutrarna. GSIF trycker på och slåss för att trycka in ett revanschmål. De kämpar på riktigt bra och får en del chanser, dock står Hasse i vägen och gör många fina räddningar. Vi spelar runt bollen mer, vi får ett fint inlägg till Oskar som kommer vid stolpen och nickar bollen till Martin som får stå helt fri någon meter från mållinjen och trycker in den med pannan, 1-2. Vi får en frispark från halva plan som Gurra tar, han sätter den rätt på mål och målvakten tappar tyvärr in den, surt för GSIF men gött för oss. Vi lyckas trycka in 1-4 och får äntligen vinsten med oss. Stor eloge till alla i laget som kämpade från första till sista minuten. Extra stor eloge till Martin och Christofer som krigar i sedvanlig ordning på mitten, grymt bra kämpat grabbar.”

Skön seger för Järnbrott som kom från fyra raka förluster. Laget är nu åtta medan GSIF är femma.

 

7C

Hjuviks AIK – Brämaregårdens FC 9-1 (4-1)

Hjuvik och Pushers håller på att växeldra i toppen av 7C och båda lagen har fortfarande inte tappat poäng. Igår blev det en storseger för Hjuvik hemma på Hästevik mot Brämaregärden. Hemmalaget inledde med två mål direkt efter avspark, Tim Sterner satte 1-0 och Mattias Bergfjord 2-0. BFC vaknade dock till och Emmanuel Lodu reducerade till 1-2. Innan paus satte dock Karl Weeks 3-1 och Viktor Blücker Bäckström 4-1. Under matchens sista halvtimme rann det sen iväg då Hjuvik gjorde inte mindre än fem mål. Marcus Størup svarade för ett hattrick, Sterner gjord sitt andra och även Oscar Tenggren kom med i målprotokollet. 

Hemmalagets Daniel Da Silva sa så här om storsegern:

”En match där vi efter några minuter leder med 2-0. kändes då som det skulle rinna iväg denna kväll, men med ”lite” avslappning från vår sida så kommer motståndarna in i matchen och gör 2-1 på en miss av oss. Vi får dock gjort 3-1 innan halvtidsvilan. Till andra halvlek gör vi lite byten och får in lite ny energi i anfallslinjen, det ger ganska snabbt resultat och målen börja trilla in. Vi hinner missa en straff (undertecknad) målvakten gör det bra 😉 han gör även en del bra ingripande och håller siffrorna nere. Med lite mera ”lagspel” hade vi lätt kunnat trycka dit lite fler bollar ändå. Vi får nu vänta på vad Pushers kan göra i sin nästa match och se om vi får behålla vår serieledning efter denna omgång. De ska ju promenera igenom denna serien…men får nu kanske en liten ”sten” i deras sko i form av Hjuvik!”

Segern skickade upp Hjuvik i serieledning med en match mer än Pushers men numera med bättre målskillnad. BFC är fortsatt sist i 7C-tabellen med sju inledande förluster. 

 

/Rasta