Imorgon torsdag (30/5) är det toppmöteBergsjövallen i 4A!

Serieledarna SKIF Sembeirja tar emot tvåan Kode IF på gräset klockan 19.00. Det är två formstarka lag som möts och Semberija har sex raka segrar medan Kode har vunnit sina fyra senaste matcher. Det är också serien två bästa lag offensivt där Kode är bäst med sina 31 mål och där deras anfallare Markus Anderberg toppar skytteligan på tio fullträffar. Semberija har gjort 24 mål hittills där Kevin Yamoah är bäst med sina åtta mål.  

 

Inför den tidiga seriefinalen har bloggen snackat med Semberijas Suleyman Traore och med KIF:s Jonathan Hartwig.

Vi inleder med Semberijas Traore:

En riktigt fin start på säsongen med sex vinster och ett kryss och bara en förlust. Hur skulle du sammanfatta inledningen och varför har det gått så bra?

Själv så tycker jag inte att vi har spelat så bra, vi har kämpat väl men spelet i sig har fungerat sämre. Men vi har ett bra lag, och det har vi visat. Många unga riktigt duktiga killar. Och det gör så att vi ligger där vi ligger just nu! Vi har killar som Mazen, Mali, Adoo, Enis och inte minst min bror Tafa som vinner matcher åt oss.

Hur ser du på din egen inledning på säsongen?

Min egna inledning? Ja du, har haft en tuff vinter med många skador, men känner mig starkare och starkare nu. Har mer att ge, vill verkligen komma igång och impa på våra unga killar mer.

Hur bra koll har du på torsdagens motståndare Kode?

Har mött Kode med Kozara innan, och vet att det är ett bra lag. Riktigt farliga på omställningar.

Vad tror du vi får se för matchbild?

Tafa, Mazen och Mali har show!

Hur slutar matchen?

Vi vinner med 4-2!

Stort tack!

 

Vi forsätter med Kodes Hartwig (bilden är lånad från KIF:s hemsida):

En riktigt fin start på säsongen med sex vinster och bara två förluster. Hur skulle du sammanfatta inledningen och varför har det gått så bra?

Ja, det känns väldigt bra att det börjat så bra för oss! Jag tror det beror på att vi har satt försvarsspelet bättre de senaste matcherna, trots att vi släppt in en del mål. Sedan är vi ju riktigt bra framåt och har gjort flest mål i serien. Men gör man mer mål än vad man släpper in vinner man, haha!

Hur ser du på din egen inledning på säsongen?

För min egen del har inledningen på säsongen startat bra tycker jag. Jag tycker ändå att jag har presterat bra på planen, sen är det gött att man fått in några baljor också.

Hur bra koll har du på torsdagens motståndare Semberija?

Jag har ingen koll alls på Semberija men eftersom att de leder serien måste dom vara bra så att det blir nog tuff men jämn match på torsdag! Själv är man avstängd och missar matchen på torsdag pga 3 varningar tyvärr…

Vad tror du vi får se för matchbild?

Jag tror vi får se en matchbild där Semberija äger lite mer boll än Kode, dock kommer vi att ha flest målchanser. Det gäller bara att vi sätter chanserna vi får så kommer det gå hela vägen hem, vilket jag tror det gör!

Hur slutar matchen?

Jag tror att matchen slutar med 4-2 vinst för Kode!

Stort tack!

 

Bloggen tackar både Suleyman och Jonathan för att de tog sig tid och önskar de båda lycka till imorgon!

 

/Rasta