En hel del matcher tidigt denna veckan och så här gick det igår:

 

TISDAG 28/5

4A

Nol IK – Guldhedens IK 2-1 (2-1)

Efter en tuff period med fyra raka förluster tog Nol äntligen en trepoängare. Det blev 2-1 hemma på Hedboms Måleri Arena mot Guldheden. Det var dock gästerna som inledde bäst och Victor Henriksson Odén satte 1-0 efter 13 minuter. Det såg som GIK skulle gå till pausvila i ledning men hemmalaget hann med både 1-1 (Vladimir Ilic) och 2-1 (Malake Kevin Obialor på straff) precis innan halvtid. Den andra halvleken blev mållös och det blev alltså seger för hemmalaget.

Nols Niclas Elving sa så här om matchen:

”Ja det var viktigt! Tycker vi vinner rättvist då vi skapar mer än dem och har ganska många heta målchanser. Jag tycker dock vi ska vara ganska långt från nöjda. Vi stressar oerhört mycket och med lite kyla, bättre koncentration och mod att spela skulle vi skapat än mycket mer. Sen missar vi för mycket bra lägen också. Men vi saknade några gubbar och på så sätt var det ändå bra att vinna när vi kommer från flera raka förluster. Men modet och glädjen måste höjas!”

Nol är nu åtta och precis framför återfinns Guldheden, ett Guldheden som nu har tre raka förluster.

Bilden till inlägget är lånad från Nols Twitter-konto. 

 

6A

Gamlestaden FF – Öjersjö IF 5-2 (2-0)

GaFF följde upp den fina segern mot Fröjdens FK (4-1) senast med en hemmaseger på Gamlestadsvallen mot Öjersjö IF. Hemmlaget gick till pausvila med 2-0 efter ett tidigt mål av Mattias Thalén och ett precis innan paus av Itian Werda. ÖIF får dock kontakt direkt i andra genom mål av Linus Rahunen Sembe. Hemmalagets Robin Forsberg ökar dock på till 3-1 men ÖIF ger sig inte och Michal Kubic får in en reducering till. GaFF kan dock gå ifrån igen när Forsberg gör 4-2 och Ali Selim fastställer slutresultatet 5-2

GaFF:s Joakim Rinman sa så här:

”Tisdagsmatch hemma på Gamlestadsvallens gräs. Det blåste på ganska bra och vi hade medvind i första halvlek, både bokstavligen och resultatmässigt. Vi går ut till halvtidsvila i ledning med 2-0. I andra halvlek reducerar Öjersjö två gånger om, men vi lyckades hålla ifrån och vinner till slut med 5-2. Öjersjö krigade på bra och hade dom lyckats få in en kvittering var känslan att matchen hade kunnat sluta annorlunda. Kanske inte en match som spelmässigt skrivs i historieböckerna, men alltid gött med tre poäng!”

Segern förde GaFF upp på en tredjeplats. ÖIF är tia. 

 

6C

Azalea BK – Hällesåker IF 2-2 (1-1)

Hällesåker fortsätter att plocka poäng och är nu obesegrade i sina fyra senaste. Igår blev det 2-2 efter en sen kvittering på Majvallen mot Azalea. Matchen bjöd på två tidiga mål och två sena. ABK tog ledningen genom Omar Mahjoub redan i femte minuten men kvitteringen kom två minuter senare (målskytt Jonas Olcén). 1-1 stod sig sen till matchminut 80 då ABK:s Daniel Jansson satte 2-1. Med bara två minuter kvar av matchen satte dock Oscar Jennefalk 2-2!

HIF:s Jonas Olcén sa så här om matchen:

”Ja, skönt att få med sig poäng på bortaplan. Det var ett väldigt spelskickligt lag, gillade rulla boll och det gjorde det bra. Så Azalea förde mesta delen av matchen och vi lyckas gör mål på det chanserna vi fick och det var viktigt för våran del!”

ABK:s målvakt Carl-William Kalholm sa så här om matchen:

”En match som börjar bra för vår del. 1-0 i minut 5 efter en misstänkt handsituation av vår spelar i uppspelsfasen. Direkt efter målet tar Hällesåker över lite och vi tappar helt i markeringen på en av deras långbollar vilket tenderar i 1-1 när 8 minuter är spelade. Sen tar vi över igen, skapar en del på plan och har överlägset mest bollinnehav men får inte till det. Runt 30 minuter slår Phille en urfin långboll ifrån mittplan till en av våra anfallare som på ett tillslag sätter den stolpe in…dock tveksamt avblåst för offside. Vi tuggar vidare och Hällesåker har några halvfarliga avslut innan paus. Efter pausen går vi ut och nöter ner Hällesåker. Har några lägen där Hällesåkers målvakt gör några fina räddningar och lyckas inte riktigt. Sen i minut 83 får vi äntligen in bollen. Daja med ett urfint skott där han vinklar upp utifrån straffområdet och bollen landar i bortre. Nu blir vi lite nervösa och ger Hällesåker några halvchanser som går utanför. Vi ställer om och har ett skott i kryssribban…surt men så är det. I minut 89 lägger Hällesåker in den i boxen, jag plockar den samtidigt som jag får en av deras killar rakt i bröstet vilket leder till att bollen tappas och Hällesåker trycker in den på returen. Riktigt sur förlust i absolut sista minuten men vi bryter ihop och kommer igen.”

HIF är nu sjua, en poäng före åttan Azalea

 

7B

Högaborg Kärralunds FC – BK Björkåsen 3-1 

Bottenmöte i 7B där varken hemmalaget Högaborg-Kärralund eller gästerna BK Björkåsen inför matchen hade vunnit. Efter 90 minuter var det Högaborg Kärralund som kunde fira sin första trepoängare. HKFC fick en fin start och hade 2-0 efter en kvart genom mål av David Björegren och Magnus WästlundSamir Lundberg Ben Sassi såg dock till att Björkåsen fick lite kontakt när han reducerade innan paus. I mitten av andra kunde sen Per Michael Alexander Backendal sätta 3-1 på straff om fixa segern åt Högaborg Kärralund!

HKFC:s Charles Löwenström sa så här om matchen:

”Det kändes riktigt skönt att få en vinst. Vi hade kontroll över matchen och det ser riktigt bra ut inför framtiden.”

BKB:s målskytt Samir Lundberg Ben Sassi sa så här om matchen:

”Det var blandad kvalité i truppen och vi var 12 gubbar så inte mycket att göra tyvärr. Vi får kämpa på.”

HKFC klev upp till en åttondeplats och Björkåsen är fortsatt sist. 

 

7C

Lundby IF – Proletären FF 2-4

Efter en lite tyngre period med bara en poäng på fyra matcher blev det seger igen för Proletären igår. På Bravida Arena kunde PFF besegra Lundby med 4-2

LIF:s Nana Piesie sa så här om matchen:

”Vi kommer inte upp i våran nivå . Vår lägsta nivå är horribel, vi missar många chanser och släpper in de få chanser de har. Vi måste hitta tillbaka till den nivån vi hade på försäsongen, då slår vi nästan alla i denna serien. All heder till PFF. Som kämpar till sig poängen.”

Segern gjorde att PFF nu är sjua och klev bland annat förbi just Lundby som numera är nia. 

 

/Rasta