Det spelades tre matcher i våra division 4-serier igår med följande resultat:

 

ONSDAG 29/5

4A

FK Kozara – IK Zenith 2-1 (0-0)

Kozara är inne i en bra period och laget tog sin tredje raka seger igår hemma på G-vallen när nykomlingen Zenith besegrades. Efter en mållös första halvlek var det dock gästerna Zenith som tog ledningen genom Hakan Köse en bit in i andra. Exequiel Jean Cortes Lopez kvitterade dock för hemmalaget och sex minuter från slutet satte Adam Reggiani segermålet!

Kozaras Marcos Abello sa så här om segern:

”Äntligen har vårt hårda arbete börjat ge frukt! Det känns riktigt bra med en tredje raka vinst. Extremt stolt över allas prestation och slit idag, trots en hel del motgångar under matchen. Även om vi saknade en hel del tongivande spelare så lyckades vi kamma hem vinsten. Matchen i sig svängde en hel del fram och tillbaka. Jag tycker att vi i första halvlek styrde, men det jämnade ut sig i andra halvlek efter deras 1-0 mål. Vi gav aldrig upp vilket till slut gav oss två mål och vi kunde dessutom inkassera ytterligare 3 poäng! Ett stort tack till alla som tog sig till Gamlestadsvallen för heja fram oss!”

Zeniths ena tränare, Cihan Köse, hade följande att säga om förlusten:

”En match där vinden hade stor betydelse. Första halvlek har vi svårt att komma upp i plan. Vi kommer in i matchen offensivt kanske sista 6-7 minuterna i första. 0-0 i halvlek kändes positivt. I andra halvlek blir det betydligt lättare anfallsmässigt. Vi gör även 1-0. Då kändes det som att vi ska ta över men helt plötsligt får Kozara några farliga lägen efter att vi bjuder på lätta misstag. 1-1 kommer efter ett misstag i vårt straffområde. Vi kommer in i matchen efter baklänges målet och skapar riktigt bra lägen för att få till ledning men Stefan i Kozara målet gör flertal fina räddningar. Istället åker vi på en utvisning som var väldigt billig. Efter det röda kortet tappar vi mitten helt och Kozara får ta ledningen efter ytterligare ett misstag i vårt straffområde. En väldigt tung förlust när vi ändå är väldigt nära en seger. Grattis till Kozara!”

Kozara är fortfarande tia i tabellen men har fått lite avstånd till lagen bakom och närmast sig lagen framför. Ett av de lagen är Zenith som återfinns på en sjätteplats, tre pinnar framför.

 

4B

Öckerö IF – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 4-1 (3-0)

Topplaget Öckerö var tillbaka i vinnarspåret efter krysset senast mot Kärra KIF. Hemma på Prästängen blev det stabila 4-1 mot Mölnlycke-Sjövalla efter 3-0 i paus.

ÖIF:s Victor Niklasson sa så här om segern:

”Efter två raka bortamatcher på gräs var det äntligen dags för konstgräs och hemmaplan! Vi börjar matchen bra och Sjövalla backar hem och försöker kontra. Vi går in med en tremålsledning i paus med bud på fler mål. Andra halvlek startar och Sjövalla får lite tryck med medvinden och trycker dit 3-1. Efter det lånar inte Sjövalla bollen mer och vi spelar av matchen och vinner med 4-1. En ganska loj match med ganska låg intensitet, vi har några växlar till att ge! Men skönt med tre pinnar såklart. Önskar Sjövalla lycka till framöver och det var roligt att se att de försökte spela bollen på marken mycket mer än de gjorde förra året!”

Mölnlycke-Sjövallas kapten Niclas Williamsson sa så här om förlusten:

”Vi möter ett riktigt skickligt lag i Öckerö. Vi gav allt men det räckte inte mot laget som hittills spelat bästa fotbollen i serien. 4-1 blev det tillslut. Vi får kriga på och försöka ta så många poäng som möjligt innan sommaruppehållet.”

ÖIF toppar 4B men då har tvåan GFF en match tillgodo. Mölnlycke-Sjövalla är sexa.

 

Eriksbergs IF – Askims IK 3-2 (1-0)

Eriksbergs fina form fortsätter och tredje raka kom hemma mot Askim igår. EIF är nu obesegrade i sina fem senaste matcher. Blerim Peci slog till direkt i matchinledningen och EIF gick till pausvila med en 1-0 ledning. Johan Magnusson Otter kunde sedan öka på till 2-0 tio minuter in i andra. Askim kämpade sig dock in i matchen igen. Petter Bylin satte 1-2 och med dryga tio minuter kvar kvitterade Patrick Abrahamsson! EIF skull dock få sista ordet då Hadi Hamzeh satte dit segermålet i matchens sista minut!

EIF:s Johan Magnusson Otter sa så här om segern:

”Riktigt gött med ännu en seger idag även om vi själva bjuder in Askim i matchen på slutet med både 2-1 och 2-2 på onödiga misstag (en grov av undertecknad). Därför känns en sån här vinst extra skön när vi får in segermålet i 90 min och därmed har tre raka vinster och 5 utan förlust.”

Eriksbergs matchrapport hittas HÄR

EIF är nu sjua men fortsatt tungt för Askim. Laget är elva och har bara en poäng på sina fyra matcher (dock mot bra motstånd). 

Bilden till inlägget är lånad från Eriksbergs hemsida. 

 

/Rasta