Det spelades även division 5-boll igår:

 

ONSDAG 29/5

5A

Romelanda UF – Utbynäs SK 0-3

Det går fortsatt tungt för Romelanda i 5A och laget är sist i tabellen. Igår blev det ännu en förlust när gästande Utbynäs lämnade Romevi med tre poäng. USK:s mål gjordes av Robert Hedelin, Tom Berndtson och Victor Eriksson.

RUF:s spelande assisterande tränare Björn Sjösvärd sa så här om förlusten:

”Ja, vad säger man? Inte mycket som stämmer just nu. Precis som i föregående omgång tycker jag att vi gör en klart godkänd första halvlek. Sedan är vi bedrövliga i andra. De får en lite småbillig straff och efter det går luften ur oss totalt. Vi är fortfarande trubbiga och får väldigt lite utdelning i de perioder vi spelar bra, samtidigt som målen bara rasar in bakåt när vi är dåliga… Vi har mycket att fundera på! Ruskigt viktig match nästa vecka (Hönö borta)!”

USK:s Robert Hedelin hade följande att säga om matchen:

”Romelanda faller direkt hem ganska långt och låter oss föra spelet från matchminut ett. Men dom är täta och följer sin matchplan ganska väl. Vi får inte riktigt fart på passningsspelet i första och dom kontrar på våra misstag. I andra är det spel mot ett mål och vi får tillslut hål på dom från straffpunkten. Efter det lossnar det i samband med att dom trycker fram lite mer och ytorna öppnar sig framför deras backlinje. Sett över 90 minuter är det helt klart rättvist. Man ska även ge en extra eloge till några av våra juniorer som kliver in från start och är dominanta.”

RUF som sagt sist medan USK nu är sjua.

 

Ytterby IS – Angered MBIK 4-2 (4-0)

Ytterby studsade tillbaka direkt efter förlusten senast mot Älvängen och besegrade toppkonkurrenten Angered igår. Hemmalaget gick på knock direkt och hade 4-0 efter den första halvleken. Joakim Thornberg satte både 1-0 och 2-0 och strax innan paus kom 3-0 (Victor Andersson) och även 4-0 (Tobias Sanne). Angered hyfsade siffrorna lite i andra genom mål av Nadim Raisi och Younes Raisi.

YIS tvåmålsskytt Thornberg sa så här om segern:

”Det va en tuff match med två lag som inte kändes så bekväma på naturgräs. Vi gör en riktigt bra första halvlek och går in med 4-0 i paus. Andra halvlek blev lite Hawaii fotboll med mycket chanser åt båda hållen. Men i slutändan tycker jag att vi vinner denna matchen rättvist.”

Ytterby leder 5A, en poäng före Älvängen. Angered är nu fyra i tabellen. 

 

5B

Härryda IF – IF Väster 2-2 (1-0)

Härryda har varit inne i en riktigt tung period och inför hemmamötet med topplaget Väster hade laget inte tagit poäng på fem matcher. Matchen började dock bra för HIF när Bako Löfgren gjorde 1-0 efter 18 minuter, en ledning som stod sig halvleken ut. Arvid Liljedahl kvitterade dock för Väster ganska omgående i andra. Strax efter målet för Härryda en spelare utvisad men tar ändå ledningen igen när Robin Jidegren gör 2-1 med tio kvar! Även Väster för en spelare utvisad sent i matchen och laget hinner även med att kvittera när Robert Eckerman sätter 2-2 i 85:e!

HIF:s Bako Löfgren beskrev matchen så här:

”Idag tog vi emot IF Väster och inför matchen kändes det sådär! Uppladdningen var lite halvdan och vi visste att vi var få spelare. Vi startar matchen i högt tempo och sätter en press på Väster och känslan är att vi får dem dit vi vill ha dem! Det är vi som skapar farligast lägen under matchen och vi bör kanske göra ett mål till! Vi kände också att vi skulle haft en straff då Robin blir sparkad på 2-3 gånger i straffområdet. I denna match visar vi sånt jävla hjärta! Alla på plan gör verkligen sitt jobb och gubbarna från bänken gör också ett hästjobb när de kommer in. Dagens match är en total laginsats men måste ge lite extra cred till Oliver som gör ett sjukt jävla jobb både offensivt och defensivt! Matchen slutade tillslut 2-2 och vi kände att vi var värda tre poäng idag.”

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Härryda vill mer och spelar väldigt bra efter sina resurser. Vi är glada över krysset och får vara nöjda över att vi tar poäng efter en slätstruken insats. Kul med ny junior i Akram som gjorde debut men i övrigt lägger vi denna prestation i glömskans hav.”

Ett steg i rätt riktning för Härryda som dock är kvar på sin elfteplats. Väster toppar tabellen, en poäng för Donsö.

 

Donsö IS  Mossens BK 0-1 (0-1)

Mossens BK svarade för en riktigt sin insats när de besegrade toppkonkurrenten Donsö på bortaplan! Segermålet kom redan efter fem minuter och matchhjälte blev Abraham Kjellberg.

DIS ena tränare, Daniel Fhager, sa så här om förlusten:

”Vi fick kom till spel utan 6 spelare från förra matchen pga av arbete, utlandsresa och skador. En helt ny backlinje där Donsös egen Baresi (Patrik Höglund) styrde upp det riktigt bra. Första 20 är vi ej med i matchen och blir överkörda av ett taggat Mossen som spelar helt rätt mot och låter oss ej komma åt dem. Dom får också ett mål efter en snabb omställning där vi missar att falla. Successivt äter vi oss in i matchen och det är en ganska jämn historia. Vår målvakt för visserligen fler räddningar än deras men spelmässigt ganska jämnt. Tyvärr lyckas vi inte få igång varken passningsspelet på fötter eller djupledspelet utan tappade alldeles för mycket boll. Mossen är ett skickligt lag och jag tror dom kommer sluta högt upp i tabellen. Önskar dem lycka till men hoppas på revansch i returen!”

MBK:s Robin Raunegger hade följande att säga om den sköna segern:

”Wow vilken kämparinsats vi gör! Alla gav verkligen 100% idag! Tycker att vi är laget som för matchen och tar ledningen tidigt, Karl-Johan ”Koppen” Holm tar med sig bollen, spelar den snett inåt och hittar Abraham ”Abris” Kjellberg som kan sätta dit 1-0 till Mossen. Vi har flera chanser att göra både 2-0 och 3-0 men får inte riktigt dit avsluten! Men resultatet 0-1 står sig matchen ut! Väldigt skönt att hålla nollan och fruktansvärt skönt att få åka hem från Donsö med 3 pinnar i bagaget!

Måste dela ut 3 Superstars⭐️

1. Johan Hagman
2. David ”Börra på” Åsenhielm
3. Och våra avbytare som hoppar in och gör ett superjobb!”

DIS matchreferat hittas HÄR

Mossen är trea och knappade in på tvåan Donsö och är nu bara två poäng bakom. 

Skärgårdsfotboll har som vanligt en massa bilder från matchen, bland annat den som bloggen lånat till inlägget.

 

FC Heden – Fässbergs IF 1-4 (1-1)

En viktig match på den nedre halvan där Fässberg tog en fin seger till slut. Det var oavgjort efter första 45 efter att Simon Edemyr gett FIF ledningen tidigt och Kim Nordström kvitterat strax innan paus. 1-1 stod sig långt in i den andra halvleken innan Fässberg avslutade starkt med tre raka mål. Henrik Sarge gjorde 2-1 i 78:e minuten innan Philip Kinnander satte både 3-1 och 4-1!

Hedens Peter Reitz sa så här om förlusten:

”En på förhand viktig match i botten/mitten. Vid Hedenvinst skulle vi skapa oss en lucka ner till Fässberg på 6 poäng, och vid förlust skulle vi båda stå på 9 poäng på 9 matcher. Och tyvärr så är så nu fallet efter 1-4 i röven. En riktig sur förlust där vi inte orkar sista 20, och en del slarv gör att Fässberg kan göra 3 enkla mål, efter i övrigt en jämn tillställning.”

FIF:s kapten Ricardo Nascimento sa så här om segern:

”Vi kom rejält revanschsugna efter katastrofen förra veckan och även de två förlusterna säsongen Heden tog steget upp från 6b. 1-0 kommer snabbt på hörna. Vi får äntligen en bra start och ett “skönt” mål. Det känns som att vi har ganska bra kontroll på matchen och kontrar ganska bra MEN såklart kvitterar ändå Heden i slutskedet av första efter lite slarv från oss. Andra halvlek är en annan historia. Vi tar över mer och börjar spela ut lite. Vi kanske orkar kanske lite mer och får in 2-1 på ett långskott, samt 3-1 på ett tidigt inlägg och nick mitt i andra. Två mycket vackra mål. 4-1 kommer på kontring när FC Heden gett upp lite. FC Heden är ett bra lag, gillar dem starkt. Också kul att få vara på klassiska Överåsvallen igen trots att bageriet nedanför backen stängt. Förr fick man ju “vaniljbullsdoft” sent i andra som gav energi. Bra domarteam, också värt att nämna. Skönt med vinst efter några riktigt sura matcher.”

Lagen har nu exakt samma poäng, målskillnad, gjorda och insläppta mål. Fässberg är åtta och FC Heden är nia och det är väl inbördes möten som avgör där.

 

/Rasta