Vi kör vidare med gårdagens division 6!

 

ONSDAG 29/5

6A

Tollereds IF – Lekstorps IF 2-0 (1-0)

Efter en trög start har nu Tollered kommit igång. Igår spelade TIF sin tredje raka hemmamatch på Spinnarvallen och då kom också den tredje raka segern! Per Sjöström satte första målet och i andra kunde Björn Mellberg smälla in en straff.

TIF:s lagkapten Jesper Hammarstrand sa så här om segern:

”En match där inget av lagen gör en särskilt bra match rent bollmässigt. Däremot är det är hård kamp rakt igenom alla 90min, som ett derby skall vara helt enkelt. Vi har väl inte några direkta problem bakåt och vinner rättvist trots att vi inte hittar till vårt spel på någon av våra tre lagdelar. Det är inte förens 75min vi börjar komma loss och kan spela boll för att skapa bra chanser. Viktigast av allt, ytterligare tre viktiga poäng #2tupp19”

LIF:s rutinerade räv Daniel Jonasson var tillbaka i laget och sa så här om förlusten:

”Lekstorp saknar ju en hel del spelare. Några skadade och några på semester. Så det vara bara att snöra på sig skorna. Det var en ganska så trevande match. Tollered började lite bättre. Sen efter 10 minuter så fick vi tag i bollen, och jag fick en bra chans efter en kvart efter bra spel av Neymar och Henke, men den smet precis utanför. Sen fick Tollered spelet dit dom ville, tjonga långt, och vi föll in i samma spel. Och så skapade dom en del chanser. Till slut efter ett motlägg så fick deras spelare bollen på sig så den studsade över Calle i målet. Och i andra halvlek blev det samma spel. I mitten av andra får dom en straff som nog bara domaren ser. För det är så långt i från straff. Men en väldigt medioker match. Vi kommer absolut inte in i den. Det gnälls väldigt mycket från båda lagen. Så domaren har det väldigt jobbigt tror jag. Tollered är lite skarpare å lite bättre än oss. Så dom vinner rättvist, så bara att höja på hatten å gratulera dom till vinsten. Så får vi ta nya tag till nästa match och hoppas på att det kommer tillbaka några gubbar.”

Tollereds fina form har fört upp laget till en sjätteplats och de smet bland annat förbi just LIF som är nia. 

Bilden till inlägget är lånad från TIF:s Facebooksida och föreställer de två målskyttarna och lagkapten Hammarstrand. 

 

FC Härlanda – Fröjdens FK FLYTTAD 

Matchen är flyttad till hösten.

 

6B

Surte IS FK – Chalmers Studentkårs IS 3-1 (2-0)

Surte har gått starkt på sistone och det blev en fin seger igår hemma på gräset mot gästande ChalmersJohan Sjögren och Ali Faris Salih såg till att Surte ledde i paus med 2-0. Chalmers fick in en reducering (genom Gustav Burman) men den kom sent i andra och Chalmers hann inte få in några fler mål. Det gjorde däremot hemmalagets då Sjögren gjorde sitt andra mål för matchen i 89:e. 

Surtes Rade Radovic sa så här om segern:

”Underbart med en ny seger idag! 10 poäng på sista 5 matcher är vi nöjda med.Vi vet att vi är starka hemma och det visade vi också. Ganska jämn inledning där båda lagen har sina chanser men vi tar ledningen via Johan Sjögren som gör ett drömmål. Ett kanon skott som han sätter i botre krysset från ca 30 meter. Underbart! Vi hinner utöka ledningen innan halvlek via Ali Faris Salih som är vårt nyförvärv. Han visade idag att han kommer att vara stort tillskott till laget. I andra halvlek är det Chalmers som håller i taktpinnen, de får kontakt ca 10 minuter kvar när dom lyckas reducera men då kliver Johan fram igen och punkterar matchen. En mycket stabil insats från vår sida där återigen alla krigar i 90 minuter. Well done!”

Chalmers Oscar Holm hade följande att säga om förlusten:

”Säsongens kanske sämsta match, de sätter sina lägen, vi gör inte det, sån är fotbollen. Vi tar nya tag mot Skottfint nästa vecka.”

Surte är nu uppe på en sjätteplats och Chalmers är fyra.

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Landala IF 3-0 (2-0)

Argo/Huggets fina form fortsätter och gårdagens seger var lagets fjärde på de senaste fem (ett kryss också). Det var en ganska jämn matchbild i den första halvleken där lagen turades om att ta kommandot. Hemmalaget kändes dock lite hetare men det skulle behövas två straffar för att göra mål. Argo/Huggets Kristofer ”Jalle” Larsson kämpar till sig den första efter 10-15 minuter och Love Svanqvist gör inget misstag. Den andra straffen kommer precis innan paus efter en lite obegriplig hands av en LIF-spelare i eget straffområde. Även denna straff förvaltar Svanqvist på bästa sätt. Landala rycker upp sig i början av andra och sätter press på hemmalaget men utan utdelning trots lite halvchanser. Istället kommer 3-0 i mitten av andra. Ett inlägg   rensas undan och landar precis vid straffområdeslinjen där Fredrik ”Rasta” Airosto dundrar på med sin okända vänsterslägga och får på en sorkdödare som letar sig in nere vid stolpen! Resten av matchen böljar fram och tillbaka med ganska långa lag och chanser åt båda hållen. Argo/Hugget är dock närmast ett mål till med en boll i stolpen. 

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Hemmalagets fina form gör att laget nu är fyra. Landala återfinns på en tiondeplats. 

 

Slottsskogen/Godhem IF – Tynnered FC 3-3 (1-3)

Tynnered fick en lysande start på Sikvallen igår då Ahmed Hamad satte två mål redan under matchens första sex minuter! SG jobbade sig in i matchen och Patrik Salomonsson reducerade i mitten av första. Innan paus hann dock TFC även göra 3-1 när Hamad fullbordade sitt hattrick. SG gav dock inte upp och i mitten av andra kom 2-3 (Isac Wedin Gluhic) och med fem minuter kvar satte Amir Naser 3-3! 

Tynnereds tränare Sargon Gorgius sa så här om matchen:

”Vi har sex solklara chanser vid ställning 3-1 till oss som bara ska sitta, tycket vi är bättre på varje position. Gräset var tungt att spela på så jag ser de som en poäng som är fullt ok! Men klart vi förtjänar vinsten! SG hade ett par duktiga individuella spelare men annars tycker jag vi studsar tillbaka bra från våran senaste match!”

SG:s Patrik Salomonsson hade följande att säga om matchen:

”Som väntat blev det en tuff match mot ett bra tekniskt lag där det va lite hetsig stämning men tycker domaren skötte det väldigt bra och tog snacket med båda lagen när det blev på gränsen. Fotbollsmässigt är vi inte med dem första tio då dem gör två ganska enkla mål och vi får jobba i uppförsbacke direkt men vi kämpar oss tillbaka och det dröjde till slutet av andra halvlek innan vi fick gjort 3-3 då vi ändrade om lite i paus och fick utdelning och även chanser för mer därtill. I slutändan känns det skönt att ha räddat en poäng och tycker resultatet speglar matchbilden ganska bra om man ska ta den i sin helhet.”

TFC är tvåa men tappade poäng mot ledande Önnered igen och är nu tre poäng efter och har en match mer spelad. SG återfinns på en elfteplats. 

 

/Rasta