En hel del matcher i sjuorna igår och så här gick det:

 

ONSDAG 29/5

7A

Real Maskin BK – Gothenburg Celtic FC 4-0 (2-0)

Topplaget Real Maskin tog en tämligen säker trea hemma på Bergsjövallen mot Celtic igår. Erik Svensson gjorde 1-0 i mitten av första och precis innan halvtid ökade Danis Avdovic på till 2-0. Då hade även Celtic fått en spelare utvisad i första. Direkt i andra satte Avdovic sitt andra mål för dagen och i slutet av matchen kunde Jacob Casimiro de Ruíz fastställa slutresultatet 4-0 innan även Real fick spela med tio man efter ett rött.

Reals Andres Monar sa så här om segern:

”En tuff match, tuffare än resultatet säger. Vi är lite hetare och fortsatt väldigt stabila bakåt vilket gör att vi vinner idag. Kul att se Danis (född 02) tvåmålsskytt idag, och självklart skönt att vara fortsatt serieledare!”

Celtics tränare Jonathan Rytiniemi hade följande att säga om förlusten:

”Ett effektivt Real, och ett ineffektivt Celtic. Tycker det är en över lag jämn match där vi tyvärr inte sätter våra chanser vi skapar tidigt i matchen. Åker på ett tufft rött efter ca en halvtimme och då tar Real över lite mer. Maskinen är som sagt dödligt effektiva och avgör egentligen matchen med 2-0 i första halvleks sista sekunder och 3-0 direkt i andra. Resten är bara transportsträcka. Tycker det var lite väl många varningar för båda lagen (varsitt rött) i en i mitt tycke schysst match. Hursomhelst, domaren gör sitt bästa precis som vi. Man får helt enkelt anpadda sig till nivån som gäller för dagen och där var det en del spelare som brast, och får således skylla sig själva litegrann. Real är ett gött gäng och kan bara önska dem lycka till framöver!”

Reals matchreferat hittas HÄR.

Real leder 7A, en poäng före Croatia. Celtic är femma.

 

Croatia Göteborg – Fotö GoIF 4-0

Croatia hakar på toppstriden ordentligt och precis som toppkonkurrenten Real så blev det en 4-0 seger. Croatia passade även på att presentera ett riktigt fint nyförvärv i Mentor Zhubi, som har meriter från spel betydligt högre upp.

Croatias tränare Ervin Gulin sa så här om vinsten mot Fotö:

”Viktig seger idag mot Fotö som låg oss hack i häl och även att haka på i toppen! Vi börjar med bra rull och ett tidigt mål men precis som mot Angered sist så går vi ner i tempo och kvalité  Tappar mycket boll på våran planhalv vilket resulterar i ett par målchanser för Fotö men våran målvakt var på hugget och räddar oss! Vi gör 2-0 på en snabb överraskande frispark som våra kobra Mikael klackar in framför mål riktigt snyggt! Tyvärr fortsätter vi slarva med spelet men klarar 2-0 i halvtid! I andra gör vi lite ändringar sätter upp vårt nyförvärv Mentor Zhubi på topp och skapar en hel del chanser vilket resulterar i två mål till! Härligt att se mentor lira igen trots att han hade inomhusskor på sig men ska köpa ett par nya riktiga till honom nästa match😂! Bra inhopp av samtliga avbytare idag Elidar som gjorde ett kanonmål, Thomas, Ricki, Stefan och Josip! Vill även passa på och tacka Fotö och domaren för en trevlig match!”

Croatia är tvåa i tabellen, en poäng bakom Real men med en match tillgodo. Fotö är fyra.

 

Partille IF SC – Angered SK 0-2 (0-1)

Det går fortsatt tungt för Partille i botten på 7A och det blev förlust igen igår. I slutet av den första halvleken kunde ASK ta ledningen när Siciid Abdiqadir gjorde sitt åttonde mål för säsongen. 2-0 kom i matchens slutskede genom Abdirahman Yasin Dheere.

Partilles Daniel Thorsén sa så här om förlusten:

”Vi var väl med och störde dem i ca 10 minuter med hög press men sen tog de över matchen. Precis innan halvlek bjuder vi deras anfallare på ett friläge genom en kass bakåtpassning. 0-1 i det läget kändes ganska tungt. Andra halvlek fortsätter med stort spelövertag från deras sidan och vi får inte alls till det och kan sällan störa dem. 0-2 kom efter en hörna där deras spelare slår in bollen från ett högst misstänkt offsideläge. Inget snack vilka som var det bättre laget idag. Vi är rätt så besvikna på vår egen prestation men hoppas att vi ska kunna få till det framöver. Grattis till Angered som gjorde en bra och juste match.”

Partille är sjua och ASK sexa i tabellen.

 

7B

Johannebergs IF – Menisken IF 5-1

Johanneberg skakade av sig förlusten senast i toppmötet mot BK S:T Jakob och vann övertygande mot Menisken hemma på Mossens IP. Rikard Andersson och Tom Andersen såg till att JIF ledde med 2-0 i paus. MIF fick även spela sista 45 med en man mindre. Erik Westh satte 3-0 och Jakob Högberg 4-0 innan Pontus Cronholm reducerade på straff. Westh avslutade sedan målskyttet med sitt 5-1 mål.

JIF:s Högberg sa så här om segern:

”Matchen började lite trevande från båda lagen med ett rätt långsamt tempo. Efter ett par halvchanser kommer Rino perfekt på en hörna och sätter bollen i mål. Det gav oss bra energi och självförtroende. Tom gjorde ett kanon inhopp och satte tvåan. En händelserik första halvlek bjöd även på en straff till Menisken som vår vägg Jimmie räddade med en fotparad, och Meniskens ena mittback åkte på ett hårt dömt rött kort. Vi kontrollerar andra halvlek på ett bra sätt och trycker dit tre bollar till, där veteranen Erik Westh fick sätta två och undertecknad ett! Kapten Henrik assisterade samtliga mål i andra halvlek om jag inte minns fel, tungt! Menisken fick hela 2 straffar till, varav en gick en bit över, och den andra till sist satt i mål. En skön seger som låter oss hänga i trots den tunga förlusten mot S:T Jakob senast, gött!!”

MIF:s Calle Petersson sa så här om förlusten:

”Vi mötte ett av de bättre lagen i serien och vi släpper en hörna som vanligt efter 15 min, sen gör de även 2-0 en stund senare. Efter det lyckas vi med att bränna två straffar och få en gubbe utvisad…ridå. Vi går ut i andra halvlek och står upp bra första 10-15 med 10 gubbar men till slut blir det för stort glapp mellan mittfält och backlinjen och vi blir extremt straffade. Stackars Viktor i målet hade mer otacksam uppgift än Trumps presschef och de gick upp till 4-0 efter två identiska mål. Vi fick även straff tre och den satte Pontus men säg den lycka som vara för evigt? Det slutar 5-1 och Johanneberg är det bättre laget även om siffrorna är lite missvisande och vi kände vi kunde fått mer med oss om, alltid detta om så vi skiter i det. Trevlig match trots allt och tack till Johanneberg och domaren, och storpubliken!”

JIF:s matchrapport hittas HÄR.

Johanneberg är tvåa i tabellen och sexa.

 

BK S:T Jakob – Elisedals IS 2-1 (0-0)

Serieledarna BK S:T Jakob är fortfarande obesegrade men den sjunde raka segern satt långt inne. Efter en mållösa första 45 så tog S:T Jakob ledningen i början av andra genom Viktor Stener men Elisedal svarade när Jonatan Sandberg Rasmussen satte 1-1 en kvart senare. Det behövdes en skyttekung för att avgöra och i 82:a minuten slog hemmalagets Jakob Söderberg till med sitt 12:e mål för säsongen. Matchhjälten fick dock lämna efter två sena gula kort.

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om vinsten:

”Svettig match! Elisedal kommer bli farliga och de kommer vara med och slåss om uppflyttningsplatserna. De är som vi hade förväntat oss stabila och inte lätta att komma igenom. Vi får 1-0 på hörna i början av andra men börjar sedan slappna av och slarva. EIS lyfter, vinner boll i fel läge och kvitterar. Med tio kvar gör Viktor ett kanonjobb och slingrar sig igenom tre stycken innan han serverar Jacob som via stolpen ger oss ledningen och spikar slutresultatet. Slutminuterna blir en kamp för varje situation med mycket irritation från alla håll. Det är tråkigt när spelare och ledare försöker påverka domsluten, nu ledde det till att Jacob åkte på två varningar sista fem och avstängning mot Knippla nästa vecka. Men tre riktigt sköna poäng som vi tar med oss.”

EIS ena tränare Sebastian Malmgren hade följande att säga om matchen:

”Tycker vi gör vår bästa match hittills. Dom har mycket boll stundtals och är bollskickliga men över 90 minuter tycker jag det är en relativt jämn match och vi krigar för varandra hela vägen in. Har en i ribban och några andra riktigt fina chanser så tycker nånstans vi är värda en poäng. Även om vår målvakt är riktigt bra idag också så får deras målis också göra en del bra räddningar. En mycket trevlig division 7 match! Bra stämning mellan lagen och stundtals rätt trevlig fotboll faktiskt.”

S:T Jakob leder serien efter sju segrar på sju matcher. EIS är femma.

 

7C

Kareby IS – Hermansby IF 2-4 (2-0)

Intressant match på den nedre halvan i 7C när Hermansby begav sig till Kareby Hed för att möta Kareby. Hemmalaget fick en fin start där Hugo Backman satte 1-0 direkt och innan paus kom även tvåan (Filip Jansson). Den andra halvleken tillhörde dock Hermansby då laget gjorde fyra raka mål. Mikael Fritzén svarade för ett hattrick med bland annat två straffmål och Marco Strandberg satte viktiga 2-2.

Just HIF:s Strandberg sa så här om segern:

”Vad ska man säga, Kareby rullar mycket boll i backlinjen i första halvlek där de får upp bollen i mitten och skapar några halvfarliga lägen här och där. Kareby stänger våra ytor i uppspelsfasen så vi inte kan rulla runt i backlinjen, därför blir det mycket långa insparkar som vi får kämpa om, vi skapar några hörnor och frisparkar. På en hörnvariant nickar jag bollen över mållinjen men den rensas bort av försvarande Kareby spelare, domaren var skymd och valde då låta spelet fortsätta. Kort därefter råkar vi ut för en snabb omställning och vi kommer fel i försvaret, Kareby utnyttjar det på bästa vis och vi ligger under med 1-0. I andra halvlek pressar vi dom och tvingar dom till en del felpass som gör att vi kan bryta bollen och få en del hörnor och frisparkar. De skapar dock en del och gör 2-0 och har chans på fler men vår målvakt Mackan gör några riktigt fina räddningar. Till slut så börjar vi få utdelningar på våra hörnor och frisparkar, fasthållning och knuff i ryggen på två frisparkar resulterar i två straffar som Mikael Fritzen sätter. En hörna nickas i mål och en frispark som skjuts rakt in i mål gör att vi lyckas vinna med 2-4. Kul för Fritte att han fick göra 3 mål och att vi äntligen hade lite flyt med oss. Nu ska vi bara lära oss att göra mål på rullande boll också.”

KIS Hugo Backman hade följande att säga om matchen:

”Jag tycker att vi lirar bollen fint från början och vi får göra ett mål tidigt efter en kontring. Emil Henriksson tror jag det va som tog sig förbi på kanten och slog in den genom boxen till mig som sätter dit den. Tycker att vi forsätter att spela bollen och erövrar mer och mer. I halvtid går vi in med en god känsla inför andra och lyckas även med 2-0. Sen kommer det en ganska billig straff enligt mig som dom förvaltar väl. Sen så får dom energin och vi kan inte riktigt kom till avsluten. Dom gör sedan 2-2 på ett själv mål för att sedan sätta dit en riktigt pärla på frispark till 2-3. Vi bränner tyvärr några lägen som hade varit välbehövliga men istället får dom en till straff som han sätter. Vi försökte att fortsätta att spela men kom inte så mycket närmre. Kan bara säga grattis till min gamla klubb.”

Hermansby är nu åtta med KIS är elva.

 

Pushers BK – Ösets BK 2-1 (1-1)

Pushers är fortfarande fullpoängare i 7C men det satt oväntat långt inne på Ösets BK igår när det var derby på Gröna VallenSamuel Michaelsson satte 1-0 för PBK i slutet av första men Ösets David Winqvist hann kvittera innan paus. Den andra halvleken bjöd bara på ett mål och det var Pushers Joakim Jonsson som svarade för det efter en dryg kvart.

PBK:s ena tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om segern:

”Tycker vi gör en riktig dålig match. Vi är ok första kvarten av varje halvlek men utöver det är det under all kritik. Vi får ta med oss att vi fick tre poäng. Öset var bättre än oss och det hade in inte varit orättvist om dom vunnit ikväll. Vi har en del att jobba på om vi inte skall bli krossade av Hjuvik på måndag.”

ÖBK:s Blertim Zuta sa så här om matchen:

”Nej inte så mycket mer än att vi kommer till dagens match med 11 spelare och en utespelare i mål. Vi skakar nog om Pushers idag. I första halvlek är vi med och skapar chanser och spelar bra, bättre än Pushers till och med. Pushers är tuffa att möta med en klar spelidé och det var mycket långt bakom vår backlinje som gällde i 90 minuter. Det var givet att vi inte skulle orka över 90 minuter men tycker vi gör en bra match fast vi är endast 11 spelare. Mycket positivt att ta med oss från dagens match!”

PBK är tvåa i 7C men har samma poäng som ettan Hjuvik men sämre målskillnad. Lagen möts nu på måndag! ÖBK är sexa.

 

/Rasta