Veckan rullar vidare och det spelades både division 4 och division 5-matcher igår:

 

TORSDAG 30/5

4A

SKIF Semberija – Kode IF 2-3 (1-2)

Tidig seriefinal mellan ettan Semberija och tvåan KodeBergsjövallen. Det var två formstarka lag som möttes och det blev en jämn och spännande match! Det var hemmalaget som öppnade målskyttet när Abdulrahman Al-Ibadi nickade in 1-0 efter tio minuter. Kode kom dock tillbaka starkt och först kvitterade Valdemar Nyrkvist till 1-1 innan Robin Bäckman satte 2-1 direkt på hörna. Gästerna hade med sig ledningen in i paus men i mitten av andra kom 2-2 på straff, målskytt Sizar Ayoub. I slutet klev sen KIF:s lagkapten Rasmus Haraldsson fram och avgjorde matchen och skickade upp Kode i serieledning!

Semberijas Dzengis Samir Sali sa så här om förlusten:

”Vi inleder bra, gör 1-0 efter 10 minuter! Kode vaknar till liv och inom loppet av 20 minuter så gör de både 1-1 och 1-2! Vi går upp med hela laget i den andra halvleken och börjar pressa dem allt mer. I minut 70 blir jag fälld och vi får en straff som vi också kvitterar på. I minut 85 så är hela vårt lag uppe, Kode lyckas bryta bollen och skicka den till deras anfallare som snyggt springer ifrån våra försvarare och kan göra 3-2. Resultatet speglar kanske inte matchbilden men man ska inte ta något från Kode som gör en riktigt bra match!”

KIF:s Markus Anderberg hade följande att säga om segern:

”Fint gräs. Bra väta i mattan. Grymma förutsättningar för en bra fotbollskväll helt enkelt. Jag hade velat spela betydligt mer än 15 minuter idag. Det hade kunnat bli riktigt kul. Istället fick jag se kampen från sidan. Vi startar okej första minuterna. Semberija gör dock 1-0 på ett fint inlägg och vacker nick. Vi kvitterar på en dunderkänga av Walle. Bäckman vill sedan inte vara sämre och svingar in en hörna som hade den goda smaken att leta sig direkt in i mål, 1-2-ledning. Paus. Vi fortsätter göra mycket rätt. Killarna ute på planen gör det de ska helt enkelt. Semberija hotar några gånger. De försökte få nån straff på högerkanten, gick inte. Plötsligt tilldelas de en sådan på vänsterkanten. Lagom välförtjänt. Straffen sitter ganska bra till kvittering 2-2. Semberija vill nu ha mer, och tror sig också kunna få det. Min känsla är att vi fredar oss på ett relativt tryggt sätt. Vi motar bort det mesta av deras långlassande. Vi har dock inte mycket eget spel och bollhållande. Kommer inte upp med laget särskilt mycket alls. Men stundtals rycker vi fram. Och den som rycker fram på sitt eget unika sätt är ju såklart Rasmus som i slutet springer ifrån med bollen från mittplan i full kontroll och vrickar in 2-3-målet till en grymt skön ledning. Killarna fortsätter kämpa hela vägen in. Med facit i hand var det en jämn kamp i vilken vi drar längsta strået. Ingen fullträff till match, men killarnas slit och lagarbete tillsammans där ute gör oss rätt så välförtjänta av poängen.”

Kode leder nu 4A, två poäng före tvåan Kortedala och trean Semberija som har samma poäng. 

Bilder från matchen hittas på Kodes hemsida HÄR, där som vanligt Jessica Lundin är fotografen. Bloggen har även lånat en bild till inlägget.

 

Kortedala IF – Lerums IS 2-0 (0-0)

När de andra topplagen möttes passade även lagen bakom i tabellen på att mötas. Trean Lerum begav sig till Kortedalavallen för att möta femman Kortedala. Det blev seger för hemmalaget som efter en mållös första halvleken kunde göra både 1-0 och 2-0 efter paus. Zekariye Ahmed blev matchhjälte då han svarade för båda fullträffarna! 

KIF:s målvakt Fredrik Larsson sa så här om segern:

”Ja, det var jätteskönt med en vinst nu efter två förluster, och lite lugn i truppen. Matchen var svår för oss med några avstängda och skador på viktiga spelare, nykomponerad backlinje som jag tycker spelade bra och kämpade på bra. Lerum hade kontringar och fasta situationer och var farliga hela matchen utan att få till sista passen! Alltid en Kortedalafot eller så gled bollen ut på en blöt gräsplan! Målen gör vi efter bra inviduella prestationer när Lerum trycker på framåt, Lerum har farliga kontringar men vi gör målen kan man sammanfatta andra halvlek, där målen kom!”

KIF är nu tvåa i 4A på bättre målskillnad än trean Semberija, men två poäng kom Kode. Lerum är fyra.

 

4B

Mölnlycke IF – IF Mölndal Fotboll 8-0 (5-0)

Det spelades en match i 4B igår och det var en rejäl överkörning när Mölnlycke IF tog emot jumbon Mölndal. Hemmalaget trampade gasen i botten direkt och Markus Landén och Isak Gerth såg till att det var 2-0 efter tio minuter. När första 45 var avklarade hade MIF en 5-0 ledning efter att Alexander BengtssonAndreas Doverhag och Seth Schiötz också hamnat i målprotokollet. Den andra halvleken spelades av och MIF lyckades att få åtta olika målskyttar till slut efter mål av Sabahudin ”Sudo” Sulejmanovic, Oscar Nilsson och Marcus Vogel

Just Sulejmanovic sa så här om storsegern:

”Resultat talar sitt tydliga språk, vi var överlägsna och hade jag satt 50% av mina frilägen hade det blivit ännu större resultat. Dom kom inte över halva plan i första halvlek. Vi satte press och sen var även vädergudarna med på vår sida. Detta var ett steg fram för oss då vi har haft svårt att göra mål tidigare. Hoppas vi kan fortsätta på samma bana!”

Mölndals Niclas Högfeldt hade följande att säga om förlusten:

”Inte mycket att säga. Vi ger bort mål från ingenting, jobbar inte för varandra, skapar inga lägen…man skäms. Händer det inte nåt snart så är vi i femman redan innan sommaren är slut.”

MIF är nu åtta medan Mölndal fortfarande är sist. 

 

5A

Floda BoIF – Älvängens IK 2-7 (1-2)

Det blev stora siffror i 5A när topplaget Älvängen begav sig till Flodala för att möta bottenlaget Floda BoIF. Det var dock inte förrän i slutet av matchen som rann iväg. ÄIK tog förvisso ledningen med både 1-0 (Jesper Knaving) och 2-0 (Markus Ahlbom) men Pierre Dahlén reducerade innan paus för hemmalaget. Marius Evensen gjorde sedan 3-1 direkt i andra men Floda reducerade omgående genom Niclas Borenstein. Floda kom dock inte närmare och Knaving satte 4-2 innan Evensen fullbordade sitt hattrick genom att göra både 5-2 och 6-2Hannes Berggren avslutade sedan tillställningen med sitt 7-2 mål.

ÄIK:s kapten Niklas Tidstrand sa så här om segern:

”En match mot ett taggat Floda som gjorde det svårt för oss. Men vi börjar hitta rätt i anfallsspelet med nytt spelsätt senaste två matcherna som börjar sätta sig och ge goda resultat. Matchen var i tre delar där vi är bra första och sista 30 minuterna men har det tuffare i mitten av matchen. Då gör Floda det väldigt bra och vi får slita hårt! Men vi går ifrån sista 30 och är återigen starka i andra halvlek. Extra beröm till våra inhoppare som gör grymt starka inhopp!” 

Flodas tränare Fredrik Persson hade följande att säga om matchen:

”En tung förlust idag där resultatet egentligen inte speglade matchen, men Älvängen är oerhört effektiva och ett duktigt lag. Ett topplag som kommer kriga om serie segern. Kändes som vi hade dom i gungning när vi gör 1-2. Men dom gör sedan två snabba i början av andra och där går luften ur oss. Vi blir straffade när vi gjorde misstag och Älvängen var sylvassa i sina omställningar. Förutom resultatet och att det rann iväg så tycker jag stundtals att vi gör det bra. Vi är på rätt väg och våra unga spelare blir bättre och bättre. Samt att våra rutinerade spelare bidrar oerhört mycket. Vi gräver inte ner oss utan bygger vidare och ser fram emot nästa match.”

ÄIK är tvåa i tabellen medan Floda är tia. 

 

5B

Näsets SK – Balltorps FF 1-4 (0-0)

Bloggens tippade favoriter Balltorp närmar sig toppen och igår kom ännu en seger i den svåra bortamatchen mot Näsets SK. Det var 0-0 efter den första halvleken men i början av andra satte Parosh Mohideen 1-0 för BFF. Näset svarade dock nästan direkt när Dennis Strandberg kvitterade fem minuter senare. BFF var dock det starkare laget i den andra halvleken och kunde avgöra med tre mål sista tio! Parosh Mohideen satte även 2-1 innan Jetmir Kurti gjorde både 3-1 och slutresultatet 4-1

BFF:s kapten Malband Mohideen sa så här om segern:

”Trots vädret med regn i sidled och blåst så blev det en trevlig match. Vi kommer till matchen med ett par spelare borta men vi har en bra bredd i år och löser det jättebra. Vi skapar en del chanser i första halvlek då vi kommer igenom på kanterna men vi får inte riktigt till avsluten. Näset skapar egentligen inte jättemycket mer än ett par skott utifrån, 0-0 i halvtid. Andra halvlek kommer vi ut aggressivare och gör rättvist 1-0 genom Parosh som har en bra form just nu med två mål i dagens match och tre senast mot FIF. Dock kvitterar Näset ganska snart genom ett fint anfallsspel. Näset är extremt skickliga framåt måste jag säga men fick inte riktigt till det sista tredjedelen idag. Med 10 minuter kvar gör Parosh 2–1 och där kändes det som Näset tappade hoppet lite och vi kontrar in ytterligare två mål i slutet genom Jetmir som ser het ut idag. En grymt bra insats av hela laget, 4:e raka segern för oss, känns riktigt bra. Alltid kul att möta spelskickliga Näset. Nu laddar vi om till nästa vecka då Warta kommer på besök.”

Balltorp är nu uppe på en fjärdeplats med samma poäng som trean Mossen och tre pinnar upp till ledande Väster. Näset är sexa, två pinnar bakom BFF.

 

/Rasta