Så här gick det i helgen när omgång 9 spelades klart i både 4A och 4B:

 

FREDAG 31/5

4A

Stenkullen GoIK – FC Komarken 2-2 (1-2)

Bortalaget Komarken tog ledningen nästa direkt men hemmalagets Tobias Petersson kvitterade efter en dryg kvart. Komarken tog dock ledningen igen på en straff och 2-1 stod sig till pausen. En kvart in i andra kommer 2-2, genom Tobias Hansson, som också blir slutresultatet. 

Stenkullens Tobias Hansson sa så här om matchen:

”Tuff start på matchen, 0-1 efter ett par sekunder. Försöker komma över målet mot ett Komarken som står väldigt lågt, drar ner tempot i matchen. Vilket de lyckas förvånansvärt bra med. Sämre rörelse i djupled i laget och mycket man-mot-man dueller på kanterna, vilket vi gör bra, men utan att fylla på i box. Vi kvitterar på en av alla våra hörnor, men en Komarken-kontring resulterar i straff, som de förvaltar via vår keeper. Vi har många farliga lägen och många chanser som ska resultera i mål, men slarv och annat gör att bollen inte vill in i mål. I halvlek pratar vi om att öka tempot i allt vi gör, och få dem felvända. Detta gör vi bra många gånger och jag tycker att vi kommer till väldigt många målchanser på många olika sätt. Tyvärr bara en boll till i mål, och delad pott. Känns surt att vi inte vinner denna matchen, men vi gör inte vår bästa prestation, och då vinner man inte.”

Komarkens Mattias Thornberg sa så här om matchen:

”Vi gjorde det bra och följde matchplanen och skapade chanser tyvärr tog benen slut lite för oss i det tunga gräset och leder två gånger men Stenkullen var tunga i straffområdet. Sen får jag rött efter 70 eller nåt och då tar de såklart över men då gör de andra en riktigt bra krigarinsats så i slutändan en bra poäng för oss och vi bröt en negativ trend.”

Komarken är åtta och har nu kryssat i fem av sina nio spelade matcher. Stenkullen är fyra.

 

4B

Göteborgs FF – Älvsborg FF 2-3 (2-0)

Älvsborg FF stod för en riktigt imponerande vändning på Majvallen mot topplaget Göteborgs FF. Hemmalaget ledde i paus med 2-0 efter mål av Rami Kurdali och Charles Palmborg. Matchklockan tickade på och det såg ut att bli en GFF-seger men under matchens sista 13 minuter lyckas ÄFF vända på steken! Robin Björnell nickade in 1-2 i 77:e, Erik Wallander kvitterade minuten efter och sen fick ÄFF en spelare utvisad! Trots detta kunde Björnell avgöra när han satte 3-2 i 89:e!

GFF:s Viktor Thörner sa så här om förlusten:

”Vi var bra i första halvlek och kändes som vi hade kontroll på det. Sen spelar vi dem rätt i händerna i andra samt som jag mer kände igen Älvsborg från min tid där då de kämpade ner oss. Usel egen insats sista kvarten gör att jag får ta på mig de avgörande målen.”

ÄFF:s kapten Harald Oresjö sa så här om den fina segern:

”Vi börjar matchen med att stå lågt och låter GFF rulla boll, i och med detta tillåts GFF helt ostört slå bollar och hota våran backlinje i anfall efter anfall, visserligen utan att riktigt skapa några lägen. Men som tidigare i matcher släpper vi in 2 alldeles för billiga mål i första och går till paus med 0-2. I andra går vi upp högre med laget och jag tycker att vi tar över fullständigt. Vi skapar mycket chanser och ska kanske göra ytterligare 2-3 mål. GFF kommer knappt över egen planhalva och frångår sitt tidigare bolltrillande till något som passar oss väldigt bra. Trots att vi får en man utvisad så fortsätter vi att trycka på, utan svar från GFF. I ärlighetens namn så tycker jag att vi vinner välförtjänt, dessutom som det bättre laget. Hoppas vi kan bygga vidare på detta kommande matcher.”

ÄFF är tia men har nu bara tre poäng upp till sjuan Eriksberg. GFF halkade ner till en tredjeplats i den jämna toppstriden.

 

LÖRDAG 1/6

4A

United Africa FC – Lunden Överås BK 2-3 (2-1)

Bottenmöte på Bergsjövallen när seriens två lägst placerade lag möttes. Inför matchen hade gästerna Lunden Överås fortfarande inte vunnit någon match men stod på tre poäng efter tre kryss. Hemmalaget United Africa hade en seger på sina åtta första. Det var hemmalaget som inledde bäst och Amaro Nyass gjorde 1-0 i mitten av första och strax efter kom även 2-0 genom Saikou Sidibeh. Patrik Magier satte dock en straff fram till 1-2 innan halvtid. Med bara tio minuter kvar av matchen kvitterade Lunden Överås genom Robbin Engelsen och med bara tre minuter kvar kom segermålet genom Magier! Det ska också tilläggas att UAFC fick spela sista tio med en man mindre efter ett rött.

Lunden Överås kapten Mattias Alfredsson sa så här om segern:

”Ett uppenbart bottenmöte med lite att njuta av för den som gillar fin fotboll. Om man däremot har en fallenhet för ångest, långbollar och kämpaglöd var Bergsjövallen idag en kanonplats att vara på. Vi drog längsta stråt i en match som hade kunnat gå hur som helst.”

Lunden är nu elva, tre poäng före tolvan UAFC.

 

4B

IFK Björkö – Sandarna BK 3-2 (2-0)

Björkö har gått tungt på slutet och kom till hemmamötet med nykomlingen Sandarna med fyra raka förluster i bagaget. Det började dock riktigt bra för Björkö som gjorde både 1-0 (Alec Tunstad) och 2-0 (Jimmy Olausson) i början av matchen. Ledningen stod sig till paus och halva den andra halvleken innan SBK fick kontakt. Anton Hysén satte 1-2 och med tio minuter kvar kom kvitteringen när Mikael Johansson satte en straff fram till 2-2. Dramatiken var dock inte slut där utan även hemmalaget fick en straff med bara två minuter kvar! Andreas Odersjö gjorde inget misstag utan satte 3-2 och Björkö fick äntligen vinna igen!

SBK:s Edvin Moenza hade följande att säga om förlusten:

”Ja du, var ska man börja? Vi släpper in 1-0 efter typ 30 sekunder efter en långboll på avspark. Väldigt ovant med den tunga och guppiga gräsplanen i början. Vi släpper 2-0 på en frispark som deras mittback nickar in, efter det har vi fortsatt ganska svårt att få igång liret. Kommer ut mycket bättre i andra halvlek där jag tycker vi tar över helt får in både 2-1 och 2-2, sen i den 87:e minuten har vi ett friläge och en retur med öppet mål som vi bränner och vi ligger på för ett segermål. Istället så får de en helt horribel straff i 90:e minuten som dom förvaltar, tungt tungt tungt. Tycker vi förtjänar minst ett kryss med tanke på andra halvlek. Mycket känslor i slutet men inte så konstigt när han blåser en helt felaktig straff i sista minuten, tung förlust. Annars var det kul för egen del att spela mot många gamla lagkamrater.”

Björkös matchhjälte Andreas Odersjö sa så här om segern:

”Efter ett par halvtaskiga matcher i bagaget var det dags att hoppa på segertåget igen. En riktigt bra träningsvecka + två mycket trevliga nyförvärv kom vi till Björkövallen med en grym känsla. Bra tugg i omklädningsrummet trots en rätt dålig Spotify-lista ifrån Acke. Första halvlek tycker jag tillsammans med Askims-matchen är det bästa vi bjudit på i år. Vi följer exakt våran spelplan och det ger oss en behaglig 2-0 ledning i halvlek. I andra tappar vi nästan allt vi hade i första samtidigt som Sandarna gör det jättebra. Firma Hysén-Moenza gör det jobbigt för oss. 2-1 och sedan kom 2-2 med inte jätte långt kvar. I nittionde minuten blir jag nedriven i straffområdet och kunde trycka in 3-2 vilket blev slutresultatet! Grymt skönt för våran skull att vi tappat 2-0 men ändå lyckas vinna. Nu laddar vi om för ytterligare en vecka samt Mölndal borta på fredag kväll!”

Björkö är nu nia i tabellen medan Sandarna är femma.

Bilden till inlägget är lånad från Björkös Facebooksida.

 

KF Velebit – Kärra KIF 6-0 (3-0)

En på förhand lurig hemmamatch för trean Velebit när fyran Kärra KIF kom på besök. Det var dock gasen i botten direkt för formstarka Velebit och Emilio Rossi satte 1-0straff efter sju minuter och 2-0 efter en kvart. Innan den första halvtimmen var spelad hade Rany Younan gjort 3-0. Det var 3-0 i paus och det stod sig till matchens sista tio minuter där Velebit dubblade sin ledningen. Andreas Kakic Bergstrand satte 4-0, Roberto Dos Santos Goncalves satte 5-0 och gamle måltjuven Ivica Skiljo avslutade målskyttet med sitt 6-0 mål.

Velebits Kassim Coaney sa så här om storsegern:

”Toppmatch på förhand men idag var det inget snack om saken! Vi tar tag i taktpinnen redan från första minuten och så efter ca fem minuter slår Ivo en fantastik passning som skär som en varm kniv i smör genom Kärras försvar där Franjo sprungit sig loss och blir nerriven. Solklar straffspark och Emilio Rossi får förtroendet från elva meter, inga konstigheter målvakten åt fel håll och 1-0. Emilio Rossi skulle komma att ha en supermatch, efter sisådär 15 minuter så gör vi 2-0. Återigen Rossi som likt Robben viker in från högerkanten och drar på med sin fina vänster fot bollen upp i nätet otagbart för målvakten. Runt minut 20 där någonstans går Kärras nr 12 mittback och i mitt tycke bästa spelare sönder oturligt för dem, matcher rullar på och vi har några halvchanser men hursomhelst kommer 3-0. Rany målskytt med en fin slagen frispark. Efter 3-0 målet känns matchen mer eller mindre avgjord. Vi åker tyvärr också på lite skador och behöver göra tre byten redan under första halvlek. Vi går in till halvtidsvilan och pratar egentligen bara om att inte slappna av och bjuda in Kärra i matchen utan bara spela av den och vara smarta spara på krafterna då vi har ett hektiskt spelschema kommande veckan. Med svenska cupen mot Qviding redan på onsdag. Andra halvlek hände egentligen inte så mycket från minut 45-80. 4-0 Andy, Rossi återigen inblandad och frispelar Andy som lägger in den i tomt mål. 5-0, Rossi IGEN med framspelning till Roberto som med en behärskad nick sätter den. Ivo avslutar sedan målskyttet med att göra 6-0. Snyggt solomål a la Messi. Idag gör vi en riktigt bra match då är vi svårslagna och med Emilio Rossi på det här humöret (seriens bästa offensiva spelare när han vill) gjorde det inte lättare för Kärra. Men vi är ödmjuka och svävar inte iväg ingeting vunnet än allt att spela för och återigen toppmatch nästa vecka mot Öckerö. Önskar Kärra fortsatt lycka till i resterande del av serien”

Kärras Niclas Andersson sa så här om förlusten:

”Vi gör en total kollaps. Velebit gör 3-0 efter 20 minuter. Det blev uppgivet och vi hittande aldrig tillbaka. En riktig pinsam match att spela.”

För Velebit var det femte raka segern och laget har 11-0 på sina två senaste matcher. Laget är nu tvåa, bara en poäng efter ledande Öckerö. Kärra KIF är fyra.

 

/Rasta