Några matcher i 5A och 5B spelades också i helgen:

 

FREDAG 31/5

5A

Finlandia/Pallo AIF – IF Vardar/Makedonija 3-2 (1-2)

Finlandia/Pallo AIF fortsätter sin fina vårsäsong i 5A och laget tog sin sjätte seger på åtta matcher i fredags. Med satt dock  långt inne då gästerna Vardar ledde i paus med 2-1. Richard Olsson satte förvisso 1-0 för hemmalaget redan efter tre minuter men Nikola Markovic kvitterade och precis innan halvtid gjorde Alexander Trpcevski 2-1. Det skulle sen dröja tills minut 74 innan Finpa kvitterade och det var Olsson igen som höll sig framme. Vardar fick sen avsluta matchen med tio man sedan målskytten Trpcevski fått sitt andra gula och i 83:e matchminuten fullbordade kaptenen Olsson sitt hattrick och spelade hem alla tre poängen till hemmalaget!

Finlandias André Kapella sa så här om segern:

”Det var en viktig seger. Vi hade många borta så vi visste att det skulle bli tufft mot Vardar. Vi är lite passiva i försvarsspelet två gånger under matchen, och det straffar sig direkt med två mål i baken. Det är något som inte funnits hos oss tidigare, så där måste vi hitta tillbaka. Vi sätter våra lägen idag och det är gott att det lossnar framåt när försvaret inte riktigt är 100%. Nu laddar vi för nästa match!” 

Vardars tränare Marjan Trajanovski hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en bra första halvlek, där vi gör två mål och vänder från ett 0-1 underläge. Andra halvlek gick vi ner oss och slutade spela, vilket straffade oss.”

Finlandia är trea i tabellen, bara två poäng bakom ledande Ytterby. Vardar återfinns på en fin femteplats.

 

Björndammens BK – Hönö IS 4-0 (0-0)

Det var två lag som inte riktigt fått till det hittills som möttes på Furulund. Hemmalaget Björndammen har inte alls hittat någon poängrytm och Hönö slåss i botten med bara en seger på sina första sex matcher. Det var också 0-0 efter första 45 men i andra kunde hemmalaget spela till sig en 4-0 seger. Jonas Wassman satte 1-0 innan Hönö bjöd på ett självmål fram till 2-0Adam Andersson gjorde sedan 3-0 innan Tony Rintamäki avslutade målskyttet och satte 4-0

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om segern:

”Efter en väldigt tuff inledningen på seriespelet så börjar vi hitta tillbaka till vårt spel. Som mina föregångare skrivit så har vi lidit av otroligt mycket skador. Och äntligen så är vi full trupp igen. Och det har vi visat både idag och i förra veckan mot Romelanda. Idag så var det viktigt att inte släppa in första målet mot ett skickligt defensivt Hönö. För är det något dom gjort bra mot oss förut så är det att täppa igen efter ett ledningsmål. Och det visade sig i hela första halvlek, där vi blev väldigt försiktiga och passiva. Förutom att vi missa en straff så hände inte värst mycket i första halvlek. Det var ett ställningskrig där båda lagen höll sina positioner och ville inte släppa något bakåt. Inför andra halvlek så sa vi att släpp på handbromsen lite och våga lite mer. Och som vi gjorde det. Tycker att vi var det bättre laget idag och förtjänade alla 3 poängen. Det positiva idag (förutom fyra mål framåt) är att vi håller årets första nolla. Och att vi går in i derbyt mot Partille nästa vecka med två raka vinster i bagaget. Där dom förövrigt får bära på favoritskapet i år. Med tanke på tabellplaceringen.”

BBK är nu åtta i tabellen och Hönö en placering bakom. 

 

5B

IF Warta – Hovås Billdal IF 1-1 (1-0)

Jumbon Hovås Billdal behöver alla poäng de kan få och det skulle iallafall bli en poäng i fredagens match mot Warta. Det var dock hemmalaget som tog ledningen när Adis Hamidovic satte 1-0 i en 28:e minuten. Ledningen stod sig till paus och nästan hela vägen till slutet. Det var nämligen bara sex minuter kvar när Daniel Danestedt kvitterade för gästerna!

Hovås Billdal är fortsatt sist i tabellen medan Warta är sjua.

 

/Rasta