Så här gick det i helgens division 6-matcher:

 

FREDAG 31/5

6A

Bergums IF – Götaholm BK 1-5 (0-1)

Toppen mot botten på Bergumsvallen i fredags när topplaget Götaholm gästade jumbon Bergum. Trots tabelläget stod Bergum upp bra inledningsvis. GBK hade dock 1-0 i paus efter mål av Tobias Bui precis innan paus. Bui satte även 2-0 i början av andra men Bergum reducerade dock direkt genom Jesper ÅkerlundKarmo Öney ökade på till 3-1 för Götaholm och mitten av andra och precis i slutet kom både 4-1 (Fenan Zemui) och 5-1 (hattrick av Bui).

GBK:s tränare Behar Tahiri sa så här om matchen:

”Stabil match från vår sida på en tung gräsmatta. Trots att det tar nästan en hel halvlek innan vi tar ledningen och att Bergum reducerar till 1-2 är min känsla att segern aldrig var hotad. Vi sätter in en till växel på slutet och tar en rättvis seger. Sju segrar och en oavgjord efter åtta omgångar är fina siffror. Tack till domaren och Bergum för en fin insats.”

Bergums assisterande tränare Ola Klevenås sa så här om förlusten:

”Har man en go säsong så tar man poäng i en sån här match, men nu går allt emot istället. Först 30 spelar vi riktigt bra och låter inte Götaholm komma nån vart. Tyvärr lyckas dom komma in i matchen och får in ett mål strax före pausvilan. Dom gör även 2-0 i början av andra men vi lyckas reducera strax efter det. Sen har vi en boll i stolpen och andra hyfsade lägen utan att göra något mål. Efter att Götaholm gjorde 1-3 chansar vi lite för att komma ikapp och det resulterar tyvärr i mål i baken istället. Tack och godnatt ! Tycker att det var en jämn match där oavgjort varit rättvist.”

Götaholm toppar 6A med imponerande sju segrar och en oavgjord på åtta matcher. Bergum är sist i tabellen med en inspelad poäng på sina åtta första matcher.

 

6B

Diseröd SK – Hisingen FC 1-3 (1-1)

Hisingen FC fortsätter att vinna i toppen av 6B och i fredags blev det 3-1 borta på Skarpe Nord mot Diseröd. Det var 1-1 i paus efter att Alexander Teame hade gett HFC ledningen och sedan Jakob Yngve kvitterat för DSK precis innan paus. Nästan direkt i andra sätter Smain Heouaine 2-1 för Hisingen och strax efter skickar nyförvärvet Abubakar ”Babu” Dumbuya in 3-1 på volley.

HFC:s spelande assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om segern:

”Tre nya poäng är alltid skönt! Men tycker inte vi är i närheten av vår högsta nivå alls. Vi är stundtals helt borta från vårt fokus. Diseröd är absolut inte helt chanslösa och har ett antal chanser som vår målvakt Hama gör otroliga räddningar på. Vid 3-1 känns det som Diseröd släpper kämparglöden och spelar mer fysiskt och kommer sent in i tacklingar. Vilket även resulterade i rött kort. Vi tar med oss tre nya poäng tillbaka till Hisingen och blickar framåt mot Neutrala nästa vecka. Men en bra fotbollsmatch och stort tack till domaren Filip, Diseröd och publiken!”

DSK:s Gustav Fuxling sa så här om förlusten:

”Jag tycker att det va en jämn match, välspelad. De fick in ett par bollar lite väl lätt, och vi hade ramträffar m.m. men de förtjänar vinsten sett över 90 minuter.”

HFC:s matchrapport hittas HÄR. Hisingen fortsätter även att förstärka truppen och det senaste tillskottet är Stany Lokamba, senast i IF Vardar/Makedonija.

Hisingen är tvåa i tabellen men bara pga sämre målskillnad än ettan Västkurd. DSK är åtta.

 

FTU – Västkurd BK 1-5 (0-2)

Storpublik på flera hundra på Bravida när det vankades derby mellan FTU och Västkurd i 6B. Serieledarna Västkurd tog tag i matchen direkt och släppte aldrig taget. Roj Chwaich satte 1-0 redan efter sex minuter och 2-0 kom via Mario Atanasovski. I början av andra kom även 3-0 (Hakan Celik) och även om Abdullah Dereli reducerade för FTU så blev det aldrig riktig spännande. Målfirman Atanasovski/Celik gjorde varsitt mål till och VBK kunde vinna med 5-1 till slut!

VBK:s kapten Pa Majai Njie sa så här om segern:

”Helt underbar seger igår där vi innan matchen är väldigt taggade att ta tre pinnar. FTU hade en del chanser men tog inte vara på dom. Vi kunde ha gjort minst tre mål till samt två röda kort till FTU efter att Roni kommer fri med målvakten och försöker gå runt honom och målvakten fäller honom men domaren pekar på inspark. Andra där jag blir sparkad på smalbenet. Man tackar benskyddet att man har ett ben kvar och han får endast gult. Spelmässigt är det en av våra bättre matcher där alla vinner matchen i matchen. Vill tacka den underbara publiken som kom och stötta oss det betyder otroligt mycket för oss spelar och tränare i Västkurd. BIJI VÄSTKURD💚❤💛

Västkurd leder 6B men bara på målskillnad före Hisingen FC. FTU återfinns på en femteplats.

Bilderna är lånade från VBK:s Facebooksida (även bilden till inlägget).

 

6C

Solängens BK – Önnereds IK 0-1 (0-1)

Intressant möte i toppen av 6C där ettan Önnered begav sig till Eklandavallen för att möta trean Solängen. Matchen bjöd bara på ett mål när Önnereds Arthur Oresjö hittade rätt med en frispark i mitten av den första halvleken. 

ÖIK:s Andreas Tenggren sa så här om matchen:

”En jämn och tuff match där vi vinner rättvist efter 90 minuter. Tycker vi gör en av våra bättre matcher för säsongen men vi måste börja sätta våra lägen, 1-0 segrar är alltid sköna men hade varit skönare att stänga matcherna redan i första halvlek.”

ÖIK leder serien men det jobbar med ganska små marginaler och segern var lagets fjärde uddamålsseger för säsongen. SBK är nu fyra i tabellen. 

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

 

LÖRDAG 1/6

6A

Syrianska/Arameiska FG – Bergsjö IF 4-2 (2-2)

Bergsjö IF har inlett säsongen riktigt bra och kom till matchen mot Syrianska/Arameiska med sex raka segrar i ryggen. Det blev dock inte en sjunde då hemmalaget kunde vinna på Bläsebovallen med 4-2! Manar Alobaidi gav Syrianska/Arameiska ledningen redan efter fem minuter. Den ledningen stod sig en dryg kvart innan Njaga Njie kvitterade med sitt sjätte mål för säsongen. Hemmalaget återtog dock ledningen när Aleksander Yildirim satte en straff några minuter innan paus. BIF hann dock svara och Nesredin Salih satte 2-2. Det oavgjorda resultatet stod sig långt in i andra innan Alobaidi gjorde sitt andra mål för dagen med mindre än en kvart kvar. Bara minuten efter kom även 4-2 (målskytt Dali Hirmiz).

Siste målskytten Hirmiz sa så här om segern:

”Tuff match, vi möter ett Bergsjö som är taggade. Vi tar ledningen två gånger första halvlek men de låter oss inte hålla ledning i mer än 10 minuter kanske. Första halvlek slutar 2-2. Men vi håller oss till matchplanen, det var att låta dom slå den längre bollen från en ganska hög position på plan så vi kan ställa om och göra båda 3-2 och 4-2 på fina omställningar. Grym match.”

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om förlusten:

”Först och främst stort grattis till Syrianska! Det var stundtals hetsigt på planen men efteråt var det inga sura miner utan god stämning mellan lagen. Stämningen i BIF var allt annat än god efter matchen dock. Vi kommer inte upp i nivå alls och redan på samlingen är det dåligt fokus vilket bara förvärras under uppvärmningen. Det får vi snacka om och jag själv tänka till då det delvis är en tränares ansvar. Matchen i sig är väl ingen höjdare. Massor av individuella misstag från båda håll men Syrianska har en otroligt duktig ytter i nummer 11 och bröderna Yildirim samt ett par andra gamla rävar som gör livet surt för oss. Vi känner att vi verkligen har dom mot repen när det står 2-2 och vi trycker på ordentligt i andra men sen kontrar dom in 3-2 med kvarten kvar och gör ganska snabbt 4-2 och då är vi körda. Återigen stort grattis till Syrianska! Vi bryter ihop och laddar för Darmin och hans killar nästa vecka.”

BIF är tvåa i tabellen och har en poäng upp till ledande Götaholm men har även en match mer spelad. Syrianska/Arameiska är nu på en femteplats.

 

FC Bosona-Bosna IF – Inter Linné IF 4-3 (3-0)

Nya konstellationen Bosona-Bosna fortsätter att gå stabil i årets 6A. Det blev dock lite onödigt svettigt i slutet mot nykomlingen Inter Linné. Bosona-Bosna och speciellt Elvir Culum öppnade annars starkt och det var 3-0 innan halvtimmen var spelad, alla målen inprickade av CulumMustafa Amiri reducerade förvisso i början av andra men 4-1 kom ganska snabbt genom Sead Drpljanin. Det blev dock lite spännande i slutet då Addo Mensah Wood först gör 2-4 med tio kvar och sedan kommer även 3-4 (Mohammed Al-Kadasi) men mer hann inte gästers med.

Bosona-Bosnas Sean Grebovic sa så här om segern:

”Vi satte våra chanser i första och spelade rätt bra och var väldigt effektiva. Linné missade en del i första och ännu mer i andra. I andra tog Linné över och vi kändes trötta. De reducerade och det blev lite spännande på slutet men vi kunde vinna till slut med 4-3. Vi är nöjda med segern men inte med prestationen i andra halvlek, vi måste höja oss och hoppas göra det nästa match.”

Inter Linnés Guillermo Moreno sa så här om förlusten:

”Det var en match där våra motståndare kunde göra tre mål efter tre anfall. Vi gjorde några defensiva misstag och därför fick de tre mål. Inter Linné gav inte upp men tiden räckte inte till. De sista 20 minuterna styrde vi spelet och vi kunde gjort tre mål men det räckte inte, det blev till sist 4-3. De var disciplinerade och tålmodiga och Inter Linné kämpade till sist minuten. Det blev till slut en bra match.”

Bosona-Bosna är på en fin fjärdeplats medan Inter Linné är elva.

 

6C

Styrsö BK – Vrångö IF 3-0 WO

Tyvärr så fick inte Vrångö IF ihop folk till derbymatchen mot Styrsö BK och fick lämna WO.

 

SÖNDAG 2/6

6B

Bjurslätts IF – Backatorp IF 2-3 (0-1)

Efter bara en poäng på sina åtta första matcher kom äntligen första segern för Backatorp IF och den kom i det viktiga bottenmötet med Bjurslätts IF, ett Bjurslätts IF som inte heller hade vunnit ännu. Matchrapporten är inte inne ännu men enligt de rapporter som bloggen fått så blev Hasudin Muratovic står matchhjälte så han gjorde Backatorps alla tre mål! Najib Nbou och Marcus Mejanobic gjorde Bjurslätts mål. 

Backatorp lämnade över jumboplatsen till just Bjurslätt och klev upp till elfteplatsen

Bloggen får återkomma med mer info från matchen när det dyker upp.

 

/Rasta