Dags för bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson att damma av sin lista!

Vilka är heta som CHILLI och vilka är kalla som FISKPINNAR?

 

8 omgångar av 22 spelade och det motsvarar ungefär en 1/3 av årets serie och jag tänkte baserat på vad lagen uträttat i dessa 8 matcher (Landvetter, Kongahälla har spelat 9) ge lite cred till 3 lag som jag personligen tycker har överraskat POSITIVT samt 3 lag där jag hade klart större förväntningar än vad man presterat till dags datum.
Som alltid är det mina personliga åsikter, så går man i taket i besvikelse, tycker jag är ute och cyklar så ta gärna det med mig personligen.
ISKALLA:
3. LERKIL
Många som kanske förvånas över varför ett lag med bara 1 inspelad poäng ligger på en 3:e plats på min lista men faktum är att jag hade inga större förväntningar på Lerkil inför säsongen utan var tämligen övertygad om att man ej skulle räcka till och skulle få respass ur serien.
Man inledde med 7 raka torsk innan man senast ÄNTLIGEN bröt den förhatliga sviten och grejade en pinne mot Virgo i senaste matchen.
Jag ser dock tyvärr inte ljuset i tunneln då man offensivt snittar 0.6 mål per match medans man släpper in 3, och det är en ekvation som ej håller.
De senaste 2 åren har jumbolagen i serien haft följande poängskörd:
 • 2017  KORTEDLA. IF  9 poäng
 • 2018  LERUMS. IS  10 poäng
Frågan är om Lerkil kommer mäkta med att passera ovan nämnda lags poängskörd när vi summerar i höst
2. LANDVETTER. IS
I år var året som jag verkligen trodde att Landvetters IS skulle nå hela vägen, sedan jag började skriva här i januari om årets upplaga av serien har jag vart övertygad om att LIS skulle slåss med FRÖLUNDA om avancemang.
Man gjorde mig ej besviken då man radade upp 4 raka segrar och inledde med 12 poäng.
Några reflektioner från min sida:
 • Smög det sig in en känsla av att det här löser vi ?
 • Tappade man några % ödmjukhet ?
 • Gick det för lätt i början ?
För att efter de inledande matcherna har LIS mellan perioden 9/5 – 31/5 spelat 5 matcher under en 22 dagars period med följande utgång:
 • GÅRDA 0-1  Förlust
 • KONGAHÄLLA 4-2  Vinst
 • ANGERED 1-2  Förlust
 • FRÖLUNDA 2-4  Förlust
 • KÅLLERED 2-3  Förlust
​​​​​​​Man har tagit 3 poäng utav 15 möjliga under denna perioden och agerat som det ”jojjo lag” man varit de senaste åren, visst man är bara 4 poäng från serieledaren just nu men vid vinst i den matchen som VF har  till godo är man 7 poäng bakom.
Att vinna 3 matcher mer på resterande 13 än sina värsta motståndare är förstås möjligt.. men för att LIS ska uppfylla mina och sina egna högt uppsatta mål tror jag att man max har råd att förlora 1-2 matcher till i år.
1. IK. VIRGO
Utåt sett har det som vanligt bassunerats ut från Virgo håll att vår säsong startar i mars, vi tränar ej ihjäl oss MEN alla som vart involverade i denna serien det senaste åren vet att grabbarna i Virgo är ett gäng VINNARSKALLAR som mer än gärna blandar sig i den absoluta toppstriden.
Man parkerar just nu som nästjumbo med 7 inspelade poäng, man har bara vunnit 1 match av 8 vilket för mig är förbryllande.
Men tittar man lite närmare på statistiken har man bara mäktat med 9 mål varav 33% av dessa (3 st) är straffar.
Boulios & Falk har gjort 3 vardera, två spelare är noterade för 1 mål samt 1 självmål… någon mer än jag som saknar tongivande spelare såsom Carl Oskar Korenado, Mario Chavez, Tor Isaksson i målprotokollet ?
Jag tror att Virgo måste börja inse allvaret i situationen och börja plocka 3 poängare inom en snar framtid för att kontinuiteten i start XI är svajjig.
För mig så här långt är Virgo laget som överraskat mest negativt i förhållande till sitt material man har till förfogande.
HETA:
3. FRÖLUNDA
Man har spänt bågen högt internt, utifrån har alla pratat om att i år får VF sin revansch och tar steget upp, truppen har fyllts på med kvalitet och jag tycker faktiskt VF har hanterat detta på ett bra sätt.
Man har haft sina bekymmer då många av lagets tongivande spelare är involverade i Futsal spel och missat en hel del av årets fotbollssäsong. man fick oxå en rejäl ”käftsmäll” av DALEN i premiären men man har rest sig efter detta och har nu 7 raka matcher utan förlust fördelat på 6 vinster och 1 kryzz.
Även om VF nu huserar i div 3 är man en storklubb i Göteborg och det kanske inte alltid är lätt att hantera den pressen men jag tycker man gjort det bra så här långt.
Betänk att man kommer bli än vassare när Petrit Zhubi är 100% i matchform, när Nima Kadivar återkommer från sin skada inom några veckor och har man tur så får man en bonus i höst om Henrik Carlsson hinner tillbaka från sin knäskada.
2. DALEN
Tränar avhopp under försäsongen, det viskades om väldigt få spelare på träningarna… oddsen var så att säga lite emot DALEN inför årets seriespel men jag lyfter på hatten och tycker att man har med sina förutsättningar sett gjort det kanonbra efter 8 omgångar.
Man har vunnit 50% av sina matcher, det vill säga 4 av 8.
Man har seriens skyttekung i Bita Bångens som håll i er nu… gjort hela 75% av lagets mål, närmare bestämmt 9 av 12
Det som imponerar på mig är lagets attityd att aldrig ge upp, man spelar verkligen för klubbmärket på bröstet och är hängivna den gameplan Coach Ahlgren presenterar, även om den i många matcher varit väldigt defensiv har kollektivet köpt det rätt av och det har visat sig ge resultat.
1. KÅLLERED
Man inleder serien med att förlora mot Angered 0-1 samt Frölunda 1-2, får sin första keeper skadad och inför omgång 3 står man med noll inspelade och får förlita sig till en  orutinerad 17 årig målvakts debutant vid namn Alfons Karlsson mellan stolparna… inget optimalt läge om du frågar mig.
Men vad gör man… jo man kavlar upp ärmarna och bara kör och på de kommande 6 matcherna har KSK följande facit:
 • DALEN  4-0
 • HBFC  5-0
 • VIRGO  1-1
 • LERKIL  3-0
 • KONGAHÄLLA  4-2
 • LANDVETTER  3-2
​​​​​​​16 poäng av 18 möjliga, 20-5 i målskillnad och man ligger nu på en kvalplats uppåt, IMPONERANDE
Som så många gånger tidigare under Coach Hayek´s ledning är det LAGET som levererar, ingen enskild spelare, ingen ”fix stjärna” utan laget vilket oxå understyks av att man har 9 olika målskyttar så här långt, det vill säga ALLA BIDRAGER.
Jag har nämnt det tidigare och jag vet att de blå från IKEA land njuter när allt fokus ligger på Frölunda / Landvetter och man kan smyga under radarn…min uppmaning till övriga lag: Ta Kållered på allvar innan det är för sent !!
/ Bendinho