Det spelades några matcher i våra division 7-serier också:

 

FREDAG 31/5

7C

Bergsjön SK – AIF Göteborg 1-2 (1-1)

Arbetarnas IF begav sig till de östra delarna av stan för att möte Bergsjön SK och kunde återvända med tre poäng. Det var lika efter första 45 efter att Henrik Andrén satt 1-0 för AIF och Yusuf Mohamed kvitterat. I mitten av den andra halvleken kom sen segermålet för AIF genom Kim Holm!

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Vi stod nu inför Bergsjön som låg precis under oss i tabellen, som enligt mina scoutingrapporter skulle spela tekniskt och lite småfult. Med två raka vinster i ryggen hade vi bra självförtroende efter att ha haft en liten svacka och behövde en tredje för att haka på maskinerna i toppen. Det skulle även visa sig att bli en väldigt jämn och tuff match som svängde mycket. Vi dominerade första 30 minuterna utav matchen, där vi bland annat får in 1-0 på ett inspel i straffområdet som Henrik smekte upp säkert mot krysset, vi bränner även 2-3 fler lägen i straffområdet på fina inlägg vilket dessvärre varit lite smolk i bägaren det senaste där vi skapar mycket chanser men inte sätter dem. Bergsjön är inte alls dåliga utan får luft under vingarna och efter ett anfall från vänsterkanten där vi inte får bort bollen så kan de stöta in 1-1 från nära bollen och de har mycket av spelet fram till halvtid där de pressar frenetiskt och stör vårt spel, kommer in sent i några dueller och skulle haft 2-3 varningar men undkommer det helt mirakulöst. De spelar även en teknisk fotboll längs marken men verkar inte ha någon idé om vad de ska göra på offensiv planhalva utan det blir mycket långbollar och inlägg som våran brandman Ernst nickar iväg med sin enorma hjässa. Matchen är jämn och svängig som sig bör enligt tabellen, mycket ställningskrig och dueller men ändå rätt trevlig match. De dominerar 15 minuter in i andra med men får inte till några superlägen. Sista 20 minuterna tar vi över igen, varpå vi bränner en straff och får några halvlägen där vi inte får till avsluten. Till sist efter en situation där de inte får bort bollen så kan Kim stöta in bollen till 2-1. Sista 10 minuterna är det ställningskrig, med mycket långbollar och dueller och inget vidare skönspel. De har ett dunderläge vid kanten av straffområdet som de bränner två meter utanför stolpen och resultatet står sig.”

AIF är fyra, tre poäng framför femman BSK.

 

LÖRDAG 1/6

7C

Solväders FC – Rödbo IF 5-1 (3-0)

Topplaget Solväder tog tag i matchen direkt mot Rödbo IF i lördags och hade 3-0 redan efter en dryg halvtimme. Keven Peterson Barbosa Mata satte 1-0Léon Blomstrand 2-0 och 3-0 gjorde Yannick Alexandre Ibrahim Diakite. Innan paus hann även SFC med att få en spelare utvisad. Marcus Hasselblom reducerade på straff tidig i andra med närmare än så kom inte RödboMohammed Jelil satte 4-1 på straff innan Blomstrand avslutade målskyttet med sitt andra mål.

RIF:s kapten Fredrik Strömberg sa så här om matchen:

”Kass första halvlek från oss, underläge 3-0 men sen får de utvisning och vi får straff och det är match igen. Tyvärr kan vi inte utnyttja spelövertaget i andra och bränner på tok för mycket målchanser, när de sedan får straff själva och gör 4-1 går luften ur oss. Två poäng senaste sex matcherna är alldeles för dåligt, vi behöver komma tillbaka på vinnarspåret mot Kareby nästa vecka.”

RIF är tia i tabellen och Solväder är trea (dock ganska långt efter toppduon).

 

SÖNDAG 2/6

7B

IFK Hindås – Göteborgs City FF 2-4 (2-3)

Igår spelades det också en match när City lämnade city och begav sig till fagra Fagervallen. Det är gästerna som inleder bäst och går upp i en 2-0 ledning. Hindås kämpar sig dock tillbaka och har 2-2 precis innan paus. City hinner dock få in ännu en boll och går till paus i ledning. I andra kan sen Oscar Steen mycket vackert nicka in 4-2 för City

Citys Anders Hultberg sa så här om matchen:

”Vi inleder starkt och tar ledningen tidigt med 2-0. Men sen som vanligt slappnar vi av och Hindås kommer in i matchen och gör två mål på våra misstag. Vi var inte riktigt vana vid studsar/känslan på gräset helt enkelt. Dock jävligt sköj o lira på gräs. Men mellan deras 2-2 och vårt 3-2 är de väl 20 sekunder. Viktigt mål och har för mig att domaren blåste för pause direkt efter det. I andra tar vi över spelet igen och gör ett riktigt drömmål till 4-2 där Jonas Andersson gör ett fint förarbete och Oscar Steen får till en riktig Kluivert-nick i krysset. Överlag en tuff match, ovant i gräset och hårda närkamper från båda lag. Men vi är det bättre laget och ska egentligen göra fler mål. Det blir onödigt spännande då Hindås utnyttjar våra misstag men idag var vi det bättre laget. Värt att nämna är dock att Kim i vårt mål gör två vassa räddningar på frilägen första 2-3 minuterna. Kunde blivit en annan match om det varit mål där.”

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om matchen:

”Ja, vi tar verkligen ett steg i rätt riktning gentemot de två matcher innan denna. Rättvis vinst för Göteborg men jag är ändå nöjd med hur vi genomför matchen trots två tidiga mål i baken ”

City är trea i tabellen och Hindås är tia. 

 

/Rasta