Gårdagens enda match i lokalfotbollen var toppmötet i 7C:

 

MÅNDAG 3/6

Hjuviks AIK – Pushers BK 3-3 (1-1)

Båda lagen kom till Hästevik med åtta raka segrar och maximala 24 inspelade poäng. Hemmalaget Hjuvik ledde dock tabellen på några fler plusmål än gästande Pushers. Hjuvik öppnade målskyttet efter halva första när Marcus Størup satte 1-0 men PBK:s egna Luca Toni, Marcus Lindberg, nickade in en hörna och det var 1-1 i paus. I mitten av andra såg det ut som Hjuvik skulle ta det efter två raka mål av Oscar Lösnitz men matchen hade en hel del dramatik kvar att leverera! Inom loppet av fem minuter så missade för Pushers en straff och sedan missade även hemmalaget från elva meter. Pushers straffmissare Joakim Jonsson skulle dock få revansch då han först reducerade till 2-3 i 91:a och sedan satte 3-3 i 93:e! 

Hjuviks kapten Daniel Blom sa så här om den svängiga matchen:

”Det märks tydligt innan matchstart att det är de två bäst placerade lagen i 7C som ska göra upp. Vi har nämligen en egen speaker på plats (grymt bra talare för övrigt) och en seriös inmarsch innan avspark. Inledningen på matchen är lite nervös från båda lagen och vi gör inga bra första fem minuterna. Sedan steppar vi upp och skapar några halvchanser både på bra löpningar från våra forwards samt på våra fasta situationer. En lång boll från backlinjen hittar våran Marcus som fint rullar in 1-0. Lite slarvigt missar vi sedan markering på en hörna och 1-1 i halvlek.

I början andra halvlek bestämmer vi oss för att ta tag i oss och spelar fin fotboll stundtals. Våran Oscar kommer loss med ett fint avslut och 2-1. Pushers skapar därefter några halvchanser men det blir inte riktigt farligt någongång. På en av halvchanserna glidtacklar jag för att täcka skott och domaren dömer straff till Pushers. Vår fantastiska målvakt David gör en fin straffräddning! Inte långt efter får även vi en straff som Pushers målvakt räddar! På en indirekt frispark strax därefter lyckas vi få in 3-1 via en Pushersspelare. Här känns det som att vi har bra kontroll på matchen tills sista fem minuterna då Pushers lyckas få in både 3-2 och 3-3. Lite besviken är man men bara att bryta ihop och komma igen!

PBK:s Marcus Lindberg hade följande att säga om matchen:

”Båda lagen kommer så klart väldigt taggade till ”årets match” i 7C. Vi startar matchen bra första 10 och skapar ett par farliga chanser. Sedan får vi tyvärr skador på två av våra anfallare. Vi tabbar oss på en långboll så Hjuvik lätt kan sätta 1-0 då anfallaren kommer fri med målvakten. Jag nickar sedan in 1-1 på hörna och det resultatet står sig till halvtid. I andra halvlek gör Hjuvik 2-1 på en fast situation. Sedan bränner båda lagen varsin straff. Vi gör ett självmål och det står alltså 3-1 med två minuter kvar. Sedan kliver ”Jägarn” fram och gör både 3-2 och 3-3! Väldigt jämn match där båda lagen spelar bra fotboll. Slutresultatet var rättvist och jag hoppas på en fortsatt jämn kamp om förstaplatsen i 7C!”

PBK:s matchrapport hittas HÄR

Hjuvik leder alltså fortfarande 7C på målskillnad före Pushers. I skrivande stund har Hjuvik +30 mot PBK:s +25. Toppfighten lär gå vidare i 7C!

 

/Rasta