Så här gick det i gårdagens matcher:

 

TISDAG 4/6

5B

IF Väster – FC Linné 1-1 (0-1)

Serieledarna IF Väster tappade poäng för andra matchen i rad när FC Linné kunde lämna Önneredsplan med en poäng. Det var också FC Linné som var hetare i den första halvleken och kunde ta ledningen med 1-0 genom Blend Keshto. Hemmalaget höjde sig i andra och kvitterade genom David Simonsson och matchen bjöd alltså inte på några fler mål.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”1-1 får betecknas som klart rättvist. Linné bättre i första. Vi bättre i andra. Med ungefär lika många chanser var om man slår ihop det. Svårspelat lag Linné som väl inte har orken riktigt till att producera kvalité över hela matchen.”

Linnés Robert Lundström hade följande tankar efter matchen:

”Jag har varit borta skadad några matcher och kommer från ett lag med dålig trend som inte riktigt tror på sig själva och kommer tillbaka till ett lag som springer för varandra, vinner dueller och har ett skönt go igen! I början på matchen visar vi ingen respekt mot att vi möter ett topplag och vi pressar dom hårt och tar välförtjänt ledningen med ett mål där Blend rinner igenom i en djupledslöpning med en perfekt genomskärare av Peter. Sedan gör vi två mål som blir avblåsta för offside där vi fint spelar oss igen om deras lag och tveksamt blir avblåsta för offside. I andra halvlek kommer väster igång något och pressar oss och får till ett slumpmål tyvärr. Sedan vi får ett friläge där målvakten kommer ut och kapar våran spelare och domaren gör sin egna tolkning av regelboken och endast ger ut ett gult kort istället för att döma för målchansutvisning. Vi har även ännu ett läge där Olle kommer fri med målvakten men målvakten då kan göra en fin parad. Med tanke på hur vi ligger till i serien får vi vara nöjda med resultatet och laddar om för nästa match.”

Väster toppar fortfarande tabellen men trean Donsö kan smita förbi om de vinner sin match mot Kungsladugård ikväll. FC Linné har hittat lite poäng på sistone och har tagit sju pinnar på sina tre senaste och är nu åtta.

 

Mossens BK – FC Heden 1-0 (1-0)

Mossens BK tog sin andra raka 1-0 seger och hakar på toppstriden. ”Hemma” på Valhalla nickade David Johansson in matchens enda mål på en hörna i den första halvleken mot FC Heden.

Hedens Kim Nordström sa så här om förlusten:

”En go gräsmatch byttes till Valhalla IP och ett Mossen som gör 1-0 tidigt på en hörna där bollen olyckligt studsar via någons rygg och in. Dessförinnan har vi ett halvt friläge som missas och där var de heta chanserna över för denna match. Resterande del består av småtrevligt spel från båda lagen som försöker hålla boll och styra spel. För vår del är vi just nu inne i en tung period där varken domslut, flyt eller självförtroende kommer i den mån vi vill. Med jobbet vi lägger ned är jag dock övertygad att det vänder snart, förhoppningsvis redan i nästa match. Matchens lirare är Mossens Nr 4.”

MBK är nu tvåa i tabellen, bara en poäng bakom ledande Väster. Heden återfinns på en tiondeplats.

 

BK Skottfint – Chalmers Studentkårs IS 1-2 (1-1)

Nykomlingen Skottfints fina svit på sex raka matcher utan förlust (fem segrar och ett kryss) bröts igår hemma på Bravida när gästande Chalmers kunde vinna med 2-1. Det började illa för hemmalaget redan efter en kvart då de bjöd på ett självmål. André Klint kvitterade dock innan paus och det var oavgjort i halvtid. Tidigt i andra kom dock segermålet för Chalmers när Gabriel Javebrink hittade rätt.

BKS Peter Freme sa så här om förlusten:

”Vi gör vår sämsta match för säsongen tyvärr. Frustration i 90 minuter. Förhoppningsvis får Bjurslätt sota för det på torsdag.”

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om den fina segern:

”En härlig avslutning på säsongen! Efter två mediokra insatser så bestämde vi oss för att inte gå ifrån den här matchen missnöjda med våran insats. Därför inleder vi väldigt starkt och första 20-25 är det bara Chalmers. Som så vanligt så slappnar vi dock av efter 1-0 och det är lite jämnare framöver. Men när 1-1 kommer genom deras snabba högerytter så tar vi tag i det igen och efter 2-1 lyckas vi försvara ut matchen felfritt.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

För Chalmers var det skönt med seger efter att laget haft en liten dipp med en poäng på sina två senaste matcher. Segern gjorde att laget klev upp till en tredjeplats och skickade ner just Skottfint till fjärdeplatsen.

 

7A

Real Maskin BK – Vatra KIF 3-4 (2-1)

Toppmöte i 7A på Bergsjövallen där Real Maskin tog emot Vatra KIF. Andres Monar gav Maskinen ledningen efter en dryg kvart innan seriens nuvarande skyttekung Flamur Tahiri satte sitt tolfte mål för säsongen när han kvitterade. Real tog dock tillbaka kommandot när Haris Galijatovic gjorde 2-1 innan paus och i början av andra kom även 3-1. Johan Magnusson gjorde sitt tionde mål för säsongen när han satte dit en straff. Vatra avslutade dock matchen starkast och svarade för tre raka mål sista 25. Bljodin Ismaili satte 2-3 och Atdhe Bunjaku kvitterade till 3-3. I 82:a matchminuten kom sen gästernas segermål genom Bljerim Hoti.

Reals Tobias Widberg sa så här om förlusten:

”Sjukt sur förlust där vi har bra kontroll på dem större delen av matchen tycker jag! Sedan får de ett par lite flippermål med sig på kort tid vilket ger dem energi samtidigt som vi tappar vår energi sista 20. Då tar dom över en del och lyckas få in en boll till tyvärr. Segt som fan!”

Real leder fortfarande 7A, en poäng före Vatra. Trean Croatia är dock med riktigt bra då de har samma poäng som tvåan Vatra men två matcher tillgodo.

 

7B

Elisedals IS – Johannebergs IF 1-1 (1-0)

Intressant möte på den övre halvan av 7B där tvåan Johanneberg tappade viktiga poäng mot ledande BK S:T Jakob. Hemmalaget Elisedal tog ledningen på Överåsvallen i den första halvleken när Thomas Johansson höll sig framme men då var det JIF som hade skapat de bästa chanserna. Johanneberg skulle dock få utdelning i mitten av andra när Thomas Johansson Lima satte ett friläge fram till 1-1. Trots en hel del chanser för Johanneberg slutade matchen 1-1.

JIF:s Rino Wiger sa så här om matchen:

”En frustrerande match. Vi är väl det bättre laget totalt sett, men när vi inte är vassa nog på sista tredjedelen, varken i avslut, val eller passningar vinner man inga matcher. Enligt highlightsen hos GP var det 10-2 i favör oss (inte alla chanser lika heta).

Matchen präglades av relativt lågt tempo och många dueller (utan att jag upplevde den som ful). Många fasta situationer bidrar till att sänka tempot. Elisedal har en förbannat bra inställning och all ära till dem, men vi måste vinna såna här matcher om vi ska hänga med i toppen. Tungt, men vi pumpar vidare mot nästa drabbning!”

JIF är tvåa, två poäng efter ledande S:T Jakob och med en match mer spelad. Bakom jagar också Göteborgs City som är en poäng bakom JIF men har en match mindre spelad. Elisedal är femma.

Kul notis är att matchen dömdes av ingen mindre än Martin ”Kobran” Delmoro, den gamle målkungen som öste in mål för just Elisedal för ett tiotal år sen. 2010 vann han skytteligan i 6A för Elisedal23 fullträffar (EIS gjorde totalt 44 mål den säsongen).

 

Käringöns FC – Rambergets SK 2-5 (2-1)

På den nedre halvan av 7B tog Ramberget en fin seger då de vände underläge 1-2 i paus till seger 5-2Axel Norderyd och Torsten Landergren såg till att KFC tog en tidig 2-0 ledning men innan paus fick Christian Smedberg in en reducering för RSK. Direkt i andra gjorde sen Darin Bahmani både 2-2 och 3-2 och Ramberget släppte aldrig tillbaka Käringön in i matchen. Istället kom både 4-2 (Smedberg igen) och 5-2 (hattrick av Bahmani).

KFC:s Max Horsley sa så här om matchen:

”Vi startar otroligt bra och piggt, fina mål och bra spel överlag mellan alla. Men återigen, likt tidigare matcher, så håller vi inte hela vägen ut. Smärtsamt, då vi vet själva att vi är det bättre laget samt visar det första halvlek. Men som sagt, tyvärr så håller vi inte hela vägen ut, något vi kommer jobba hårt på och se till så att vi spelar lika bra som vi gör i första halvleken hela matchen ut.”

RSK är sjua i tabellen och KFC är nia.

 

/Rasta