Vi rapporterar vidare från gårdagens division 5-matcher:

 

ONSDAG 5/6

5A

Finlandia/Pallo AIF – Utbynäs SK 1-1 (0-0)

Utbynäs besökte Tuvevallen igår för att möta topplaget Finlandia och kunde återvända med en poäng i bagaget. Efter en mållös första halvleken gav Richard Olsson hemmalaget ledningen i början av andra. Med mindre än kvarten kvar kom kvitteringen när USK:s kapten Tom Berndtson satte en straff.

Just Berndtson sa så här om matchen:

”Matchen börjar ganska avvaktande från båda lagen då vi känner på varandra. Vi försöker spela upp bollen på mitten som vi ska, men håller inne för länge med passningarna så det blir lätt att läsa av. Så dom får några nästanlägen i första halvlek på grund av det. Vi själva har några okej anfall i första då det stoppas utanför deras straffområde eller att dom lyckas rensa bort i straffområdet. I andra går det lite i vågor där dom har övertaget i en period och sen när vi tar över i nån period. Tillslut får dom 1-0 när en av våra mittbackar lämnas väldig ensam mot deras anfallare som tar sig förbi och lägger in den kyligt. Efter det flyttar vi upp spelet och har några nästanlägen då det är nära att bli farligt. I slutet krigar Olof till sig en straff på ett offrande sätt och tvingas tyvärr kliva av. Men vi sätter dit 1-1 som var gött! Efter det är de två trött lag som skapar några heta lägen på slutet. Ett ganska rättvist resultat tillslut tycker jag.”

Finlandia/Pallo AIF:s ena tränare, Kenneth Lindfors, hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en ganska slätstruken insats idag. Utbynäs är det bättre laget till en början men matchen jämnades ut ju längre matchen led. Står 0-0 i halvlek, en halvlek som sagt Utbynäs är det bättre laget i men vi missade den bästa chansen. I andra tar vi över något mer men fortsätter att göra en hel del felbedömningar i vårt agerande och missar mycket över hela plan. Vi skapar en del lägen men sätter bara ett av dom och som vanligt när man inte förvaltar sina chanser så kontrar Utbynäs efter en av våra hörnor där vi fortsätter att gå bort oss enkelt och dom kommer 3 mot 1 och deras kontring resulterar i straff som dom förvaltar väl. Tycker nog att oavgjort var ganska rättvist trots att vi skapade först lägen så spelade vi inte bra idag. Nu får vi bryta ihop lite grann och ta nya tag mot ett formstarkt Ytterby nästa vecka.”

Finlandia är trea i tabellen, fyra poäng bakom ledande Ytterby. USK är sjua

 

IF Vardar/Makedonija – Ytterby IS 2-3 (2-3)

Serieledarna Ytterby kör på i toppen men det blev en jämn match mot nykomlingarna Vardar på bortaplan. Inledningsvis såg det dock ut som det skulle bli en enkel seger för Ytterby då 2-0 efter fem minuter efter mål av Victor Andersson och Joakim Thornberg. 3-0 kom efter 21 spelade, målskytt Steffen Hjort Sörensen. Vardar kommer dock tillbaka innan paus och får in både 1-3 (Kristian Trajanovski) och 2-3 (Ognjen Markovic). Den andra halvleken blir dock mållös och Ytterby tar sin åttonde seger på nio matcher.

YIS tränare Robert Tartagni sa så här om segern:

”Segern ikväll kan bara summeras karaktär. Vi har önskat att skifta speldatum då vi har studenter som firar idag, utan framgång. Vi spelar sent samma dag då de flesta önskar fira just sina kompisar. Vi har inte tillgång till omklädningsrum, inga bollar att värma upp med. Fotbollsmässigt gör vi en fantastiskt bra match i ca 30 minuter, och det räcker för att plocka hem tre poäng. Ett domarpalaver utan dess like utbryter vid 3-0 efter protester mot domslut då linjeman vinkar offside på spelare men som huvuddomare friar då han inte går mot bollen/påverkar spelet. Spelpausen får oss något ur balans och vi tvingas vittja nätet två gånger på tre avslut. I andra halvlek är det bara ett lag på planen då vi missar tre öppna tap-ins. Segern är aldrig hotad och vi åker hem till Yttern och duschar med tre poäng i bagaget. Karaktär var ordet!”

Vardars Kristijan Trajanovski sa så här om matchen:

”Vi bjuder på två mål tidigt i matchen och får börja i uppförsbacke direkt. Det blir inte bättre när domarna bjuder Ytterby dessutom på tredje målet. Sen gör vi två mål och jagar det tredje men lyckas inte tyvärr. Förväntade mig mer utav Ytterby som är serieledare.”

Ytterby toppar 5A, fyra poäng före jagande Älvängen och Finlandia

 

5B

Hovås Billdal IF – Härryda IF 5-3 (2-1)

Det tog till den tionde omgången innan Hovås Billdal inkasserade sin första seger och det kom i den viktiga bottenmatchen mot Härryda IF. Hemmalaget inledde med mål redan efter ett par minuter när Robin Börjesson satte 1-0 men efter en dryg kvart hade Härrydas David Garrett kvitterat. Hovås återtog dock kommandot när David Rosengren satte 2-1 och en bit in i andra kom även 3-1 (Adam Kling). Härryda har dock en fin period där först Garrett sätter en frispark till 2-3 och sen kvitterar David Johansson till 3-3! Hovås är dock starkast denna afton och Börjesson gör både 4-3 och 5-3 på stopptid! 

Hovås lagledare Stefan Lundberg sa så här om första vinsten:

”Ja, vad skall man säga? Livsviktig seger. Var lite sista chansen till att få häng. Så här i studenttider så hade vi 4-5 av våra duktiga P00 på studentresa i Kroatien så vi fick kalla in hjälp från det äldre gardet med Blixt, Boren och Hagström. Sammanlagd träningstid var nog fem träningar på de gubbarna. Det de saknar i ork väger de dock upp med rutin och smartness. En Blixt på plan gör att våra andra gubbar får lite mer tid. När dessutom Börjesson har vaknat på rätt sida och gör tre baljor så blir det bra. Matchen var lurig. Härryda har väldigt bra anfallare och spelar väldigt offensivt. Det gör att matchen blir väldigt böljande. När man kommer förbi deras första press så blir det dock ofta farligt . Vi lyckades ta ledningen som vi sedan även hade i halvtid (2-1). När vi sedan gör 3-1 så kändes det som det skulle gå vägen, men två snabba mål av Härryda och det var 3-3. Då var vi skärrade, men en härlig soloraid från Blixt gör att Börjesson kan trycka in 4-3 och Härryda får jaga igen. 5-3 kommer på övertid genom en vansinnigt snygg lobb av Börjesson. Killarna gör rätt igenom en stabil insats och det var skönt att resultatet denna gång gick vår väg. Kan vi få behålla lite rutin och få tillbaka våra studenter i någorlunda skick så kommer det att bli riktigt bra i framtiden.”

HIF:s assisterande tränare Johan Jidegren sa så här om förlusten:

”Nattsvart, bedrövligt och helt oacceptabelt! Det är denna typen av matcher vi verkligen måste vinna men inget går vår väg just nu och självförtroendet är i botten. Nu måste alla i vårt lag ta sig i kragen och steppa upp rejält.”

Segern gjorde att lagen bytte plats i botten och Hovås Billdal är nu elva och Härryda sist. Det är dock bara ett mål som skiljer lagen åt. 

 

Näsets SK – Fässbergs IF 4-2 (3-0)

Näset gick på knock hemma på Åkeredsvallen mot Fässberg och hade 3-0 i mitten av första. Victor Kalasho satte både 1-0 och 2-0 och sen gjorde nyförvärvet Dennis Strandberg 3-0. Jonathan Eineskog Ekdahl gjorde sen 4-0 tidigt i andra och stängde matchen. Förvisso fick FIF in både 1-4 (Erik Jonasson) och 2-4 (Ricardo Nascimento) precis innan slutet men segern var aldrig hotad. 

NSK:s tränare Zaya Kalasho sa så här om segern:

”Skönt med vinst! Efter två tuffa förluster pga spelare som varit avstängda eller iväg. Standard i dessa divisioner, men väldigt segt då vi är ett bra lag när vi har alla med. Idag hade vi NÄSTAN alla spelare med och det kändes bra från start, sen har vi två nyförvärv som bidrar! (vill helst inte säga vilka det är) haha. Första halvlek spelar vi fantastiskt, speciellt när vi har tålamod och huvudet med oss i alla situationer. Vi leder med 3-0 i halvtid men borde kanske gjort två till innan domaren blåser av. Andra halvlek såg bra ut också från våran sida, i kanske 15 minuter. Sen började Fässberg ta över då vi släpper in dom i matchen och är nonchalanta. Två mål bakåt i onödan men vi tar tre poäng. Skönt eftersom vi har en massa tuffa matcher framför oss innan sommar uppehållet.”

FIF:a Tommy Olsen hade följande att säga om matchen:

”Kommer till matchen med några viktiga gubbar borta men ställer ändå upp med ett stark lag. Upplagt för en kanonmatch med fint väder, bra plan och mycket publik. Tyvärr bjuder vi inte upp till dans utan Näset kör över oss i första halvlek och leder i paus med 3-0 rättvist. Vi går ut i andra med en helt annan tillställning samtidigt som Näset nog hade slappnat av lite. Vi vinner andra halvlek med 2-1 men förlorar ändå med 4-2. Näset var klart bättre idag och vinner rättvist så vi får glömma denna match och blicka vidare mot Mossen nästa vecka istället!”

Näset är sexa men har bara tre poäng upp till ledande Väster i den extremt jämna toppen av 5B. NSK har alltså också plockat in två fina nyförvärv. Målskytten Dennis Strandberg kommer senaste från division 2-laget Torslanda IK där han inledde säsongen. Förra säsongen spelade han i trean med Askim men har även ett förflutet i Frölunda. Ny är även Peter Nyström som kommer med riktigt fina meriter. Nyström (född 1984) har Kungsladugårds BK som moderklubb men har spelat för Västra Frölunda, Sogndal (Norge), BK Häcken, Halmstad BK, IK Oddevold och Varbergs BoIS.  

Fässberg återfinns på en tiondeplats.

 

Kungsladugårds BK – Donsö IS 4-1 (2-1)

KBK tog en rikligt fin seger igår hemma på Apelsinplan och hakar på toppen. Hemmalaget hade 2-1 efter första 45 efter dubbla mål av Anjan Nilsson. DIS kapten Olof Lagerqvist gjorde också mål i första när han satte 1-1 på straff. I andra kunde sen Lagår’n kliva ifrån och vinna med 4-1 efter mål av Fredrik Herrmann och Mårten Sundin.

KBK:s tvåmålsskytt Anjan Nilsson sa så här om segern och om livet:

”Underbar seger, kändes bra efter att inte rört en boll på länge och ändå få näta. Även fast man de senaste dygnen festat övertid för studenten.”

DIS ena tränare, Daniel Fhager, kommenterade förlusten så här:

”En tung förlust på en jämn och fin gräsmatta på Apelsinplan i strålande solsken. Inte de bästa förutsättningar i truppen däremot där alldeles för många nyckelspelare ej var med. Ersättarna gör det bra men det blir lite för mycket orutin och lite för många rockader på plan för att en tränare skall vara nöjd. Oldboysspelaren Magnus Fhager visade dock att gammal är äldst och var i mina ögon bäste spelare på plan. Kungsladugård började klart bäst och spelade trevlig fotboll och fick första målet. Vi kvitterar på en något hårt dömd straff (i mina ögon). Efter halvleksvilan gör KBK både 2-1 och 3-1 alldeles för lätt. Och precis när vi skall börja forceringen i slutet så gör de även 4-1. Inget av målen lastar vi vår 16-årige målvakt Arthur som gör en fin tävlingsdebut med några fina räddningar. Spelmässigt en ganska jämn match men som alltid avgörs det i respektive straffområde och där var KBK klart bäst.”

DIS matchrapport hittas HÄR

Båda lagen återfinns på den otroligt jämna övre halvan där Donsö är trea, en poäng före fyran KBK.

 

/Rasta