Vi börjar med att beta av gårdsgens lokalboll och börjar i division 4:

 

ONSDAG 5/6

4A

IK Zenith – Stenkullen GoIK 0-2 (0-2)

Stenkullen har visat stabil form på sistone och börjar närma sig toppen av 4A på riktigt. Igår blev det 2-0 mot nykomlingen ZenithHovgårdsvallen. Matchens båda mål kom innan paus där Filip Alftrén nickade in 1-0 efter elva minuter och Alexander Da Cruz satte en straff precis innan halvtid.

Stenkullens Nicklas Westman sa så här om matchen:

”Skönt med tre poäng igen. Ingen jättehög klass på dagens match men vi är bättre än Zenith i 85 minuter och borde väl gjort ett par mål till tycker jag sett till chanserna vi skapar. Zenith skapar lite farligheter via mittfältet men känns ganska klena framåt och kommer inte till så mycket avslut. 2-0 i halvlek, sista 15 har vi 2-3 riktigt bra lägen som borde gett bättre utdelning men vi är nöjda med en seger borta mot Zenith som plockat bra poäng mot många starka lag hittills i år.”

Zeniths ena tränare, Walid Dahir, hade följande att säga om matchen:

”Idag tycker jag att prestation från gubbarna är för dålig. Vi tränar och snackar igenom saker som vi ska göra på planen men det gör vi inte alls idag. Bäst på planen idag är vår målvakt Niklas. Grattis till Stenkullen GoIK.”

Stenkullen är nu trea med bara två poäng upp till ledande Kortedala. Zenith återfinns i mitten av tabellen på en sjätteplats.

 

Guldhedens IK – Kortedala IF 1-3 (0-2)

Kortedala IF befäste sin position som topplag i 4A när de besegrade Guldheden igår. Laget fick tidig både 1-0 (Bahadir Erdal) och 2-0 (Mouhammed Omeirat) på Guldheden Södra. Med mindre än en kvart kvar av matchen kom sen även 3-0 genom Enis Maljici. Hemmalaget fick in ett sent tröst mål när Simon Andersson satte en straff.

Guldhedens kapten Simon Möller sa så här om matchen:

”Vi öppnar matchen med två bra målchanser, sen kommer en kalldusch och de har 2-0 på oss efter en kvart ungefär. Det står sig till pausvilan, och vi känner att vi absolut kan hota dem i andra halvlek. I andra halvlek gör dem dock 3-0 innan vi reducerar på straff i slutet. Vi skapar nog egentligen lika många chanser som Kortedala under matchen, men känslan är att mycket går emot oss nu och trots chanserna lyckas vi inte med de sista avslutande momenten samtidigt som målen vi släpper in är för lätta.”

Segern skickade upp Kortedala i ledning men då har tvåan Kode en match tillgodo. Guldheden har fastnat i mitten av tabellen och är sjua.

 

4B

Sandarna BK – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 3-0 WO

WO-matcher brukar vara reserverade för de lägre divisionerna i lokalfotbollen men här dök det upp en i 4B. Mölnlycke-Sjövalla, som tagit några viktiga segrar på sistone, kastade alltså in handduken mot Sandarna då de inte fick ihop folk.

SBK är fyra i tabellen och Mölnlycke-Sjövalla är sjua.

 

/Rasta