Dags för gårdagens division 6:

 

ONSDAG 5/6

6A

Tollereds IF – Bergums IF 7-1 (5-1)

Tollered fortsätter att plocka trepoängare hemma på Spinnarvallen och igår blev det en säker seger mot jumbon Bergum. Den evigt unge Björn Mellberg satte både 1-0 och 2-0 direkt i matchinledningen innan BIF:s Alexander Zakarian reducerade. Det blev dock inte roligare för gästerna då TIF hade 5-1 i paus efter mål av Axel Nyberg och två till av Mellberg. Efter paus kunde sen Simon Fredman och Skúli Árnason hamna i målprotokollet för hemmalaget. 

TIF:s tränare Alexander Blank sa så här om segern:

”Jätteskönt med islossning. Matchbilden blev som vi väntat oss, vi hade mycket boll och fick styra stora delar av matchen. Idag var vi väldigt effektiva framåt, för första gången, vilket ger mersmak för framtiden! Vi avgör matchen i första halvlek och i andra spelar vi bara av den! Vi är stabila matchen igenom, utan att göra en topprestation! Måste nämna Björn Mellberg som gör fyra mål idag och visar vägen, länge sen han såg så pigg ut! Riktigt kul! Vi njuter i helgen och laddar om till nästa vecka när vi gästar Gamlestaden!”

Segern var TIF:s fjärde raka (alla hemma på Spinnarvallen) och laget är nu uppe på en femteplats. BIF är fortsatt sist i 6A-tabellen. 

 

Öjersjö IF – FC Härlanda 2-2 (0-2)

Öjersjö behöver alla poängen de kan få på den nedre halvan och den blev iallafall en i gårdagens möte med Härlanda efter en fin upphämtning. ”Fångarna” hade 2-0 redan efter 16 minuter efter mål av Toni Micevski och Joakim Lundberg. Öjersjö höjde sig dock efter paus och Jonas Skoglund nickade in 1-2 och strax efter kom även 2-2, även det på nick denna gången från Mattias Gidlöf

Just poängräddaren Gidlöf sa så här om matchen:

”En match med två ansikten. Vi gör en usel första halvlek, Härlanda dominerar och leder logiskt med 2-0. I andra halvlek ändrar vi om lite bland annat ändrar vi till 4-3-3. Får tryck på dem och kvitterar rättvist. Har bud på fler mål, bland annat ett felaktigt avblåst mål för offside. Troligtvis ett rättvist resultat där lagen äger varsin halvlek.”

ÖIF är tia medan Härlanda återfinns på en åttondeplats. 

 

6C

SK Argo/Masthuggets BK – Azalea BK 0-2 (0-1)

Majornaderby på Majvallen mellan Argo/Hugget och Azalea. Det är ABK som är piggare inledningsvis och Omar Mahjoub sätter en frispark via målvakten tidigt. Hemmalaget tuggar sig dock in i matchen och har vissa bättre perioder innan paus men får inte dit de halvchanser som skapas. I början av andra kommer 2-0 för ABK på ett skott utifrån (Mahjoub igen). Ett tröttkört (och inte helt i balans) Argo/Hugget har inget svar och Azalea kan ganska enkelt rulla av matchen och det är närmare 3-0 än 2-1

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

Azalea bröt därmed Argo/Huggets fina svit på fem matcher utan förlust (fyra segrar och ett kryss). Lagen skuggar varandra i tabellen och ABK är femma på bättre målskillnad än sexan SK Argo/Masthuggets BK

 

/Rasta