Vi avslutar rapporterna från gårdagen med division 7:

 

ONSDAG 5/6

7A

Fotö GoIF – Partille IF SC 5-1 (1-1)

Fotö smyger med i toppen av 7A och igår blev det stabila 5-1 hemma på gräset mot Partille. Det var dock jämnt skägg efter första 45 efter att Mikael Beckius satt 1-0 och hemmalaget och Robin Jillesjö kvitterat. Efter paus kunde sen Fotö kliva ifrån och Beckius satte 2-1 med en halvtimme kvar sen rann det på. Adam Wickstrand satte 3-1 och Daniel Berntsson 4-1 innan Erik Forslund avslutade målskyttet. 

Fotös spelande tränare John Zälter sa så här om matchen:

”En bra match från vår sida och vi skapar väldigt många chanser i första halvlek men bollen vill inte in + en bra målvakt i Partille.
I andra släpper de lite för vår del när vi får in 2-1 och vi vågar hålla i bollen lite mer.
Väl genomförd match, kanske lite onödigt tuff och gnällig från båda lagen ibland. Men Partille gav inte bort några poäng utan vi fick jobba för dem.”

Partilles kapten Freddie Jillesjö sa så här om matchen:

”Fotö inledde matchen klart bäst och skapade flera målchanser via farliga omställningar. De fick en logisk 1-0-ledning och borde väl egentligen ha gjort ytterligare något mål på sina chanser. Därför kändes det skönt när vi lyckas kvittera efter ca halvtimmen och vi är bra med resten av halvleken och känns på G i paus. Sen i andra så tryter tyvärr orken och målen trillar in med jämna mellanrum. Fotö vinner rättvist.”

Fotö är nu fyra men har bra häng på både tvåan Real Maskin och trean Vatra. Partille är sjua. 

 

7B

BK Björkåsen – IFK Hindås 1-3 (0-1)

Det är tätt matchande för IFK Hindås som föll i söndags mot Göteborgs City. Igår blev det dock seger när jumbon Björkåsen besegrades på Ruddalen med 3-1Joakim Örneflo såg till att Hindås ledde i paus men BKB:s Joel Lindkvist kvitterade i mitten av andra. Hindås var dock starkast och Andreas Heijel satte 2-1 med dryga kvarten kvar och stare efter kom även 3-1 (Andreas Milkewitz). 

Hindås tränare Johan Winblad sa så här om segern:

”Stabil seger tycker jag ändå även om de hotade hela tiden. Vi tar ett steg till och vi gör det med tre 15-åringar på plan. Nöjd.”

BKB:s Samir Lundberg Ben Sassi sa så här om förlusten:

”Vi hade nog ca tio jättelägen idag men var inte på hugget. Sätter vi inte våra frilägen vinner vi inte tyvärr. Riktigt besviken idag då vi spelade bra stundtals och skapade många målchanser.”

Hindås är åtta i tabellen och Björkåsen är sist.

 

BK S:T Jakob – Knippla IK 0-1 (0-0)

En rejäl skräll Heden 3 när serieledarna BK S:T Jakob fick känna på hur det är att förlora för första gången 2019! Gästerna Knippla IK gjorde matchens enda mål i mitten av andra när Mahdi Safari blev matchvinnare.

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om första förlusten:

”Vi underskattar Knipplas omställningar och samtidigt förloras alldeles för mycket boll i lägen utan understöd vilket straffar sig rejält. Vi har dock tillräckligt med chanser för att vinna matchen men det gör vi ju inte så vi får skylla oss själva. Nu får vi spela lite kubb i helgen och fila på precisionen så kommer vi tillbaka taggade som aldrig förr inför nästa omgång.”

KIK:s Peter Arvidsson sa så här om segern:

”Dessa matcher är såna matcher man tittar efter när serien dragit igång, väldigt enkelt att motivera sig att spela. Matchen gick helt enligt plan, låta dem ha bollen och ligga kompakt och strukturerat. Helt ofarliga var de inte, men för att se på de hela så hade de kanske någon 100% chans i varje halvlek som de sumpade, då blir det svårt att vinna matcher. Vi låg på kontring och väntade till de gick bort sig i offensiven och gick sedan när det var läge. 1-0 vinster är de bästa vinsterna och nu fick vi en mot S:T Jakobs på deras hemmaplan, nästa gång vi möts är det andra förutsättningar och åter 0-0.”

S:T Jakob toppar fortfarande serien, två pinnar för Johanneberg och City. KIK är fyra.

 

Göteborgs City FF – Menisken IF 0-0 (0-0)

Det är inte ofta det blir mållöst i lokalfotbollen och särskilt inte i division 7. Detta lyckades dock City och Menisken med igår när de möttes på Överåsvallen.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”Underbart fotbollsväder på Överås, nio anmälda på morgonen men vi lyckades till slut skrapa fram 13 hela och rena Meniskrar. Vi har producerat en hel del mål fram men läckt som ett såll bakåt under våren så målet denna matchen var faktiskt att försöka hålla nollan intakt. Vi låg relativt lågt och lät City ha bollen i första halvlek och försökte skada dem när vi vann bollen. Kanske att vi hade lite mer boll i andra jag vette fan 😬😂. Egentligen skapade väl inte något av lagen några superchanser på hela matchen. Men det kändes som två stabila lag och 0-0 var nog relativt rättvist och vi var nöjda denna gången att det inte blev 5-5 för vi såg det som en chans att förbättra försvarspelet helt enkelt.”

Citys Kim Jonasson hade följande att säga om matchen:

”En möjlighet att vinna mark i toppen, en möjlighet vi inte tog. Många skador innan och under matchen, många borta, inget spel att tala om, dåligt med chanser för bägge lagen och egentligen inget vettigt spel att tala om gör detta till en match att glömma fort. Min kollega Donjet i mål stod för de vassaste räddningarna då vi sällan testade deras målvakt särskilt mycket. Vi måste bättra oss mycket till nästa veckas match mot Johanneberg, det är det enda vi kan ta med oss till den matchen.”

City är trea i tabellen, två poäng bakom ledande S:T Jakob. MIF är sexa.

 

/Rasta