Det lirades en del lokalfotboll igår på Nationaldagen och vi börjar med matcherna i division 4-5!

 

TORSDAG 6/6

4B

Kärra KIF – Eriksbergs IF 0-2 (0-0)

Eriksberg är inne i en rikligt fin period och gårdagens seger mot Kärra KIF var lagets fjärde raka och EIF har inte förlorat på sex matcher. För Kärra KIF har formkurvan gått åt andra hållet och matchen blev lagets fjärde raka utan seger. Om vi återgår till matchen så var det mållös efter första 45 och det dröjde till mitten av andra innan nollan spräcktes på Klarebergsvallen. Då var det gästernas Jonas Mellbin som hittade rätt och lite senare kom även 2-0 genom Omar Bah.

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om segern:

”En mycket skön seger. Båda lagen jobbade hårt med att gå runt på sin spelartrupp idag. Vi förde matchen helt klart under första halvleken men lyckades inte få in något mål trots några möjligheter. I andra halvleken jämnas spelet ut men då passar vi på att göra våra mål. Trots ett försök från Kärra i slutet står vi pall och vinner vår första gräsmatch på ca två år. Totalt sätt en rättvis seger och jag önskar Kärra lycka till framöver.”

Kärra KIF:s motsvarighet Jim Holmelin sa så här om matchen:

”En hyfsat jämn tillställning, kanske att Eriksberg är lite bättre än oss idag. Vi har några chanser att göra mål men är inte tillräckligt bra i avslutslägena. Eriksberg gör 0-1 , vi flyttar upp högre i planen och de kontrar in 0-2. Underbart väder, bra stämning på plan och vid sidan om mellan lagen och hyfsat med publik. Positivt och bra.”

I tabellen ligger Kärra KIF femma, två poäng före sexan Eriksberg

 

Älvsborg FF – Mölnlycke IF 5-3 (3-1)

Det blev målrikt på Påvelund när hemmalaget Älvsborg tog viktiga poäng på nedre halvan. Matchrapporten är inte inne på förbundets sida ännu men Mölnlyckes mål gjordes iallafall av Markus LandénSabahudin ”Sudo” Sulejmanovic och Robert Reutherborg

ÄFF:s målvaktstränare Peter Westlund gav följande rapport om matchen:

”Oerhört skönt med andra raka segern. Vårt unga lag börjar ta för sig mer och mer. Förra veckan mot GFF gör vi en riktigt bra andra halvlek. Detta har laget med sig in i första halvlek idag (3-1) mot Mölnlycke IF. Goa känslor inför andra halvlek. MIF kommer dock tillbaka starkt i andra halvlek och kvitterar till 3-3. En rejäl kalldusch och vi var riktigt illa ute en period. Grabbarna tar sig dock i kragen där våra trotjänare Erik Wallander och Filip Bergfelt avgör till vår fördel….puhhh. En f.ö. jämn match som präglas av kampspel. Något färgad tycker jag nog dock att vi kändes lite hetare idag än MIF. En pånyttfödd Erik Wallander tillsammans med Robin Björnell, nyligen hemkommen från Tibet, har varit riktigt bra de två senaste matcherna. Kul också för 17-årige Victor Svensson att göra två baljor idag.

Nu är det bara att ta på blåstället och jobba vidare. I den här serien känns det i nuläget som om alla kan slå alla.”

MIF:s kapten Markus Landén sa så här om förlusten:

”Tungt att förlora med 3-5 när vi lyckas hämta upp ett 1-3 underläge under första halvan av andra halvlek. Lagen har egentligen varsin halvlek där Älvsborg förtjänar sin ledning i halvtid och vi i är bättre i andra. Största skillnaden idag är att vi får kämpa för våra mål mer medan vi i stunder är lagmässigt lite ihåliga och ger Älvsborg lättare mål. Kanske tycker att ett kryss varit rättvist, men så är det ibland!”

MIF:s matchrapport hittas HÄR

Segern gjorde att ÄFF klev förbi just Mölnlycke i tabellen. Älvsborg är nu nia och MIF tia i 4B-tabellen. 

 

5B

Balltorps FF – IF Warta 5-5 (3-3)

Det spelades en match i femman igår men den matchen bjöd på rejält med mål och dramatik! Det blev nämligen ett rejält målkalas på Förbovallen när Warta gästade Balltorp i 5B. Warta inledde målskyttet direkt genom Jesper Ström men Parosh Mohideen kvitterade på straff strax efter. Gästernas Ibrahim Kakande hade sen ett par fina minuter då han satte både 2-1 och 3-1. Innan paus hade dock Jetmir Kurti reducerat till 2-3 på straff innan Mohideen gjorde sitt andra mål fram till 3-3. I andra var det målsnålt fram till sista kvarten sen fortsatte att trilla in. Parosh Mohideen fullbordade sitt hattrick och gav BFF ledningen för första gången med sitt 4-3 mål. Tobias Björklund och Faysal Ahmed Adosh såg dock till att Warta kunde vända till en 5-4 ledning med bara fyra minuter kvar! I matchens sista minut kom dock 5-5 genom BFF:s Marcus Nilsen

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om den galna matchen:

”Ja kan man lätt säga. Det blev en konstig match då det var 32 grader varmt och spelarna i bägge lagen gjorde misstag pga av värmen. Vi byte hela laget utan en idag säger en del. Vi ligger under med 1-3 kommer tillbaka gör 3-3 och är nära 4-3 i 44:e minuten då vi har öppet mål men bollen studsar upp precis när Felix ska rulla in den och träffar benskyddet och går utanför. Vi vänder matchen i andra leder med 4-3 med tio kvar då gör Warta två snabba. Vi trycker då upp allt vi har och gör 5-5 genom Nilsen i 93:e minuten! Extra plus till Parosh som gjorde hattrick och är i superform med åtta mål senaste tre matcherna.”

BFF är femma i tabellen men har bara tre poäng upp till ledande Väster. Warta är sjua. 

 

/Rasta