Det spelades även division 6-boll på Nationaldagen och så här gick det:

 

TORSDAG 6/6

6A

Lekstorps IF – Gamlestaden FF 2-5 (1-1)

Gamlestaden FF är inne i en fin period i 6A just nu och tog sin tredje raka seger igår när Gråbos stolthet besegrades på bortaplan. Det var dock en jämn tillställning till att börja med och det var lika efter den första halvleken. LIF:s Patrik Tall satte 1-0 i 40:e men GaFF:s David Böcherer hann med att kvittera innan paus. I början av andra kunde GaFF koppla grepp om matchen genom mål av Richard Björnander och Oliver Cardoso. Tall satte dock till andra mål för hemmalaget strax och skapade lite spänning. Bortalagets Tobias Fleischer stängde dock igen butiken med två snabba mål med dryga kvarten kvar.

GaFF:s Robin Forsberg sa så här om matchen:

”En ganska svårspelad match i denna värme mot ett väldigt fysiskt Lekstorp. De spelar rakt och är farliga på fasta situationer. Vi tar dock över mer och mer i andra och vinner tillslut komfortabelt.”

LIF:s Marcus Gylling (som vaktade kassen) sa så här om förlusten:

”Ja du vad ska man säga, ca 28 grader vid matchstart ingen riktig målvakt idag så får jag hoppa in och stå idag. Jag tycker att matchen är ganska jämn men de gör mål på sina lägen och de gör inte vi. De gör ganska tidigt 1-2 i andra då jag inte ser bollen för solen står ganska lågt. Sen blir de 1-3. Men ganska tidigt gör vi 2-3 och gör igentlgen regelrätt 3-3 enligt mig men domaren blåser offside! Direkt efter de gör dem 2-4 och 2-5. Blir tyvärr nersparkad i slutet så jag tvingas byta ut mig själv då jag har svårt att gå. Bra laginsats annars, men min insats är tyvärr inte godkänd!”

GaFF är nu trea i tabellen medan LIF är nia.

 

6B

Bjurslätts IF – BK Skottfint 2-1 (2-0)

Efter att ha inlett med bara en förlust på de sju första matcherna åkte nykomlingen BK Skottfint på sina andra raka 1-2 förlust igår. För bottenlaget Bjurslätt var det dock en riktigt viktig seger. Det var också Bjurslätt som öppnade Bravida-derbyt bäst och hade 2-0 i paus efter mål av Joakim Kos Håkansson och Hauraman Behzad Abdulaziz. I början av andra reducerade dock Bjurslätt till tio man efter ett rött men det dröjde till matchminut 77 innan Gustav Nilsson kunde reducera på straff för Skottfint och matchen bjöd inte på några fler mål. 

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Bedrövlig genomförd första halvlek från oss. Jag önskar man kunde skylla på kvällsvärmen, men vi har haft alldeles för många svaga förstahalvlekar nu senaste tiden. Vi saknar rätt mycket manskap till den här matchen och jag visste vi skulle få problem med balansspelet som vi haft problem med hela säsongen hittills. Lite bättre inställning och spel i andra, men det är alldeles för många som gör det för omständigt och svårt. Jag tror förra månaden gick alldeles för bra och många tror saker löser sig själv nu. Alldeles för mycket som går på halvfart. Behövs fler som knyter näven i fickan och visar det. Måste till ändringar i laget nu för att avsluta den här vårsäsongen på ett snyggt sätt. Själva matchen går inte till historien som den mest välspelade. Bjurslätt har sin chans på omställningar och är effektiva där. Vi skapar alldeles för lite framåt jämfört med tidigare matcher och då blir det sådana här förluster. 22 spelare och 2 tränare var överens om vattenpaus i värmen, men det ville inte matchledaren. Det är bra med humor i lokalfotbollen ibland.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR

Segern gjorde att Bjurslätt klev upp en placering från sistaplatsen medan Skottfint är fyra.

 

6C

Hällesåker IF – Slottsskogen/Godhem IF 1-1 (0-1)

Slottsskogen/Godhem begav sig ut till Hällesåker på Nationaldagen och det var ytterst nära att det återvände med tre poäng men det blev till slut bara ett. I slutet av det första halvleken satte nämligen Isac Wedin Gluhic 1-0 för SG och den ledningen stod sig nästan hela matchen ut. Med bara fyra minuter kvar kunde dock hemmalagets Jimmy Christensen fastställa slutresultatet 1-1

SG:s Ross Younghusband sa så här om matchen:

”Varm och kämpig match! Vi började mycket bättre än vad vi har gjort dom senaste matcherna. Höll disciplinen i de defensiva och rullar boll. Vi har ett bra läge där vi gör 1-0 och jag tycker att vi har matchen där. Vi hade kunnat göra fler mål och stänga matchen. Tycker vi kämpade på riktigt bra hela matchen. Men i slutet av andra får dom in 1-1 som är riktigt surt för oss för vi var verkligen värda vinsten idag. Men de är bara ta nya tag och komma igen!”

HIF:s sportchef Jesper Lönn hade följande att säga till bloggen om matchen:

”Med fyra matcher utan förlust möter vi ett SG97 i form hemma på gräset. SG är ju också vana vid riktigt gräs så det ska bli spännande. Vet inte om värmen tog oss på bar gärning, men vi kommer inte upp i full kapacitet trots en stark trupp. Många felbeslut och felpass gör att vi inte kommer in i sista tredjedelen för avslut. Och då kommer oftast motståndarna och gör ett mål. Så också idag. Vår mittback sparkar hål i luften och deras kille gör inget misstag, 0-1 precis innan halvlek. I andra har vi liknande matchbild, dock är vi mest effektiva och Jimmy C gör sitt första mål för säsongen! 1-1 står sig och vi andas ut, en förlust hemma är värsta tänkbara. Nu väntar studenterna på Guldheden nästa vecka. Då ska vi ta oss i kragen och göra jobbet igen.”

Hällesåker är sjua medan SG återfinns lite längre ner på en tiondeplats

 

Järnbrotts IF – Önnereds IK 1-4 (1-0)

Serieledarna Önnered fortsätter att vinna men det krävdes en vändning efter paus mot nykomlingarna Järnbrott. I mitten av första nickade nämligen JIF:s spelande tränare Carl-Johan Svensson in 1-0 och det stod sig till halvtid. 1-1 kommer dock tidigt i andra via ett självmål och Daniel Lindgren går 2-1 strax efter. I slutet av matchen kan ÖIK gå ifrån till 4-1 efter mål av Andreas Säfström och Karl Turesson Olausson.

ÖIK:s Andreas Säfström sa så här om segern:

”Vi har bollen och trycket i stort sätt matchen igenom, Järnbrott ligger lågt från minut ett och vi rullar runt bollen fint och hotar mest på våra kanter med inspel i box dock utan att få in bollen. De gångerna vi tappar boll är vi lite nonchalanta i hemspring och duellspel. Det var det som skulle göra de surt för oss i första på en hörna som de får gå upp och vinna två dueller nästan ostört. Våran målvakt gör en kanonräddning på första men studsar rakt ut till en i deras lag som nickar in den. Efter detta tappar vi rytmen lite men kommer ändå till våra farligaste chanser under denna period. Bra snack i halvlek då vi sa att vi skulle fortsätta på samma bana men vara lite hetare framåt så skulle målen komma. Sagt och gjort, vi tuggade på och första målet kom på ett självmål på hörna oturligt nog för motståndarna. Andra målet var också efter fast situation där vi var hetare på andrabollen och fick in den, tredje och fjärde var fina kombinationsanfall som slutade med genomskärare mellan mittbackar. Järnbrott var tunga på sina fasta situationer och hade en anfallare som kunde ställa till det men som tyvärr för deras del blev lite väl ensam och vi kunde få ordning på det. Tycker vi gör en av våra bättre matcher då vi mer eller mindre vågar spela oss fram i 90 minuter utan att stressa.”

JIF:s tränare Svensson sa så här om förlusten:

”Vi var inställda på att de skulle äga boll och tanken var att låta dem göra det. Vi gör det riktigt bra i första halvlek. De kommer runt på kanterna förra gånger, vilket vi önskade då det mestadels inte resulterade i några farligheter. Vi lyckas få en hörna som vi gör 1-0 på efter en returnick av Calle Svensson. Därefter (eller möjligtvis före) har de ett jätteläge efter en snygg upprullning. Skottet mot öppet mål går dock över. Vi håller 1-0 halvleken ut och är vid gott mot. Tidigt i andra lyckas vi göra självmål på hörna vilket får oss att tappa modet. De får samtidigt blodad tank och gör 1-2 av bara farten. Vi är uddlösa framåt men har en bra chans att kvittera på hörna. Istället sätter de 1-3 och 1-4 framåt slutet. Rättvist men trist.”

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Önnered har spelat till sig ett fint försprång i toppen och är nio poäng före tvåan Tynnered, men då har TFC en match tillgodo. Järnbrott är nia. 

 

/Rasta