Även våra division 7-serier körde på under Nationaldagen:

 

TORSDAG 6/6

7A

Gunnared KIF – Croatia Göteborg 3-4 (1-3)

Croatia tog sin femte raka seger och klev upp i serieledning i 7A. En till synes säker seger höll dock på att slarvas bort på bortaplan mot Gunnared. Croatia hade nämligen 3-0 efter 38 minuter efter mål av Haris Memisevic, Mohamed Simmo och Karzan AyoubBehxhet Azizi fick dock in en reducering för Gunnared precis innan paus och han satte även 2-3 i början av andra. Gunnared kvitterade även till 3-3 (Ebenezer Acheampong) strax efter! Croatia samlade sig dock och Rejin Ahmad kunde nicka in segermålet i 83:e

Croatias Haris Memisevic sa så här om segern:

”Oerhörd tuff match, men mest pga värmen som rådde mitt på dagen och fåtalet avbytare i båda lagen. Coachen får återigen möblera om i laget då flertalet spelare saknas. Vi kommer upp i en tremålsledning och blir lite avvaktande och bekväma, men gör det även även för att spara på krafterna till ytterligare en halvlek. Det var inget framgångsrecept för dagen och Gunnared både reducerar innan halvtidspausen samt gör ytterligare två mål direkt in i andra halvleken. Då börjar vi återigen halvdesperat jaga en seger i värmen. Vi har flera kvalificerade målchanser som i vanliga fall ska resultera i mål, men skärpan saknas framåt. Till slut får vi in en boll i samband med en hörna där andrabollen nickas in i mål, och vi kan hålla ledningen matchen ut. Skön seger, men vi gör det onödigt spännande ännu en gång.”

Croatia toppar nu alltså 7A-tabellen, två poäng före Real Maskin och dessutom med en match tillgodo. Gunnared återfinns sist i tabellen. 

 

7C

AIF Göteborg – Brämaregårdens FC 3-2 (1-2)

Hemmalaget AIF stod för en fin vändning på Gröna Vallen när Brämaregården besegrades med 3-2. BFC hade 2-0 tidigt i matchen efter mål av Florin Paduraru och Buba SillahJosé René Carpio Rojas fick dock in en reducering innan paus och i början av andra kom 2-2 genom Joel Otterloo Kuronen. Med sju minuter kvar kom också segermålet där Morgan Persson blev matchhjälte. 

AIF:s Kim Holm sa så här om segern:

”Det var egentligen en väldigt ensidig match som vi själva gjorde väldigt svår för oss. 30 grader och stekande sol mitt på dagen sänkte nog matchtempot rejält också. Första halvlek inleds med att vi pressar dom och lyckas bryta högt ett par gånger. När de väl får upp bollen på vår planhalva tabbar vi oss i försvaret och bollen dimper ner hos en i Brämaregården som snyggt lyfter in den i ett hörn. Strax därefter gör de ett mönsteranfall med fint avslut i mål. Misstänkt offside enligt oss, men kanske inom marginalerna för division 7. Tungt med 0-2 i baken efter så kort tid i en match vi förväntade oss dominera. Resten av halvleken spelas på deras planhalva, och vi lyckas sumpa många fina lägen, jag själv ett friläge. Jag får nog också lov att säga att jag under min 24 år långa karriär aldrig vart med om ett sådant maskande som vissa i Brämaregården uppvisade under första halvlek, ganska tråkigt för alla fotbollsugna. Kanske hade vi ändå nytta av alla korta pauser i värmen på grund av massa 2-minutersskador. Till slut får vi efter fint anfall in en reducering, men lyckades inte med något mer under första halvlek. I andra halvleken fortsätter vi att trycka på för en vändning och dominerar spelet. Brämaregårdens nästan ända vapen var att låta en back ta utsparkarna och slå dem längre över vår backlinje i medvinden. Efter fler sumpade frilägen och öppna mållägen får vi tillslut in kvitteringen via en frispark som Joel sätter fint i hörnet. Efter lite tjöt får en i deras lag sitt andra gula och de blir en man mindre på plan. Vi spelar ut bättre och blir väldigt lättade när Morgan till sist sätter ledningsmålet med 10 minuter kvar av ordinarie. Sista tio minuterna blir något mer kaotiska där vi borde avgjort på fina chanser och Brämaregården ger sina sista krafter och får lite frisparkar och hörnor med sig som de lyfter in. Något av det sista som händer är att en av deras backar nickar över på ett jättefint läge. Som sagt en väldigt ensidig match som vi kan vinna med många måls marginal om vi bara sätter chanserna. Tråkigt såklart för Brämaregården att inte nypa sin första poäng när de ändå lyckades ställa till det så för oss i första halvlek och nästan höll ut hela vägen!”

AIF klev upp på en tredjeplats men har sex poäng upp till toppduon Hjuvik och Pushers. BFC är sist och får jaga vidare efter sina första poäng. 

 

Ösets BK – Solväders FC 3-3 (2-3)

Nationaldagen bjöd på en till 7C-matchGröna Vallen när Ösets BK tog emot Solväders FC. Gästerna inledde bäst och Léon Blomstrand såg till att SFC ledde med både 1-0 och 2-0 tidigt. ÖBK svarade genom Florian Zuta men Adam Khalil satte 3-1 för Solväder. Innan paus fick dock Zuta in en till reducering för hemmalaget. I början av andra kom också 3-3 genom Talat Limani och det skulle också visa sig bli slutresultatet. 

Solväder är fyra i tabellen och ÖBK är sexa. 

 

/Rasta