Mitt i lokalfotbollsvåren skulle 4B-laget KF Velebit spela Svenska Cupen! I onsdags mötte Velebit division 2-laget Qviding FIF

 

ONSDAG 5/6

Svenska Cupen 

KF Velebit – Qviding FIF 0-2 (0-1)

Det blev en tuff start för Velebit inför hemmapubliken då QFIF:s Daniel Tidstrand satte en frispark fram till 1-0 redan efter sju minuter. Det rann dock inte iväg utan 1-0 stod sig till pausen och långt in i andra. I 84:e matchminuten slog dock Tidstrand till igen och gjorde 2-0 och matchen bjöd inte på några fler mål. 

Velebits ledare Daniel Skokic sa så här om förlusten:

”Vi gästades denna soliga eftermiddag av division 2-laget Qviding FIF och vår inställning var att bortalaget är favoriter och har pressen på sin sida. Några detaljer vi visste skulle gynna oss var underlaget och även eventuellt höga bollar in i boxen då vi hade tunga spelare i Ahrun och Kassim som kunde utmana med sin styrka och huvudspel. Vi hade några bortfall i laget sedan tidigare men kände att vi kunde ge Qviding en match precis som det skulle bli, dock skulle vi få en tuff inledning när Qviding fick ett bra frisparksläge i 7:e minuten och som Tidstrand välplacera fint upp i det högra krysset, otagbart för Berra i målet.

Som vi hade förutspått innan matchen så skulle Qviding få det tungt med underlaget då de är mer vana med konstgräset, vilket gav oss möjligheten med våra spelskickliga innermittfältare Denis G och Roko äga bollinnehavet i stora delar av första halvlek.
I första halvlek var det inte direkt några jätte lägen åt båda håll utan vårt främst läge var när Denis Gavrilov bröt på mittplan och såg att Qvidings målvakt var långt ut.
Denis G försökte och drog iväg ett skott som letades över målvakten och träffade övre delen på ribban. Vi hade dessutom några hörnor som med lite tur med studsen kunde gett oss det efterlängtade målet.

Ett 1-1 resultat hade förändrat matchen helt, men vi vek oss inte ner när vi gick till halvtidsvila och skulle ladda om för andra delen av matchen.

Andra halvlek startar tungt för oss framförallt första 10-15 minuterna då Qviding har en väldig press men som backlinjen och framförallt guldklimpen Berra i målet lyckas parera. Berra som helt klart var matchens lirare var även den som ångade på med positiva rop från målet och efter sina räddningar inbringar energi till resterande laget. Sista 30 minuterna blir det mer kontringsfotboll av Qviding då vi trycker på och även lyfter upp fler spelare från backlinjen till anfall för att försöka forcera in ett mål. I denna forcering med Ahrun, Ivo och Kassim på topp är vi nära att få utdelning och även en straffsituation där domaren friar en hands innanför boxen. Qviding utnyttjar tillslut en kontring och med lite tur lyckas de komma loss på vänsterkanten som blir ett två mot ett läge där de tillslut lyckas sätta 0-2 bakom Bertilsson.
Detta blir också slutresultatet och vi måste ändå säga att resultatet var välförtjänt och önskar Qviding all lycka i Svenska Cupen.

Matchens lirare var helt klart Andreas Bertilsson, som återigen visar att han har kaliber för högre seriespel!

Ett stort eloge även för fansen som tog sig ner och försökte supportera hela matchen och ett lika stort eloge till våra spelare som stod upp i dagens tuffa kamp och gav publiken samt Qviding en intressant match.”

Qvidings matchrapport hittas HÄR

Velebit föll helt klart med flaggan i topp och får nu fokusera fullt ut på 4B!

 

/Rasta