Det spelades några matcher i 5A i helgen och så här gick det:

 

FREDAG 7/6

Angered MBIK – Floda BoIF 9-1 (6-1)

Det blev en storseger för Angered när bottenlaget Floda BoIF gästade Lövgärdesplan i fredags. Det stod hela 6-1 i paus efter att Younes Raisi (3), Dilan OlssonMattias Yildirim och Nadim Raisi gjort mål för hemmalaget och Albin Carlmark tröstmålat för Floda. Den andra halvleken blev inte lika målrik men det rann iväg till 9-1 till slut där Younes Raisi till slut blev fyramålsskytt och i andra halvleken gjorde även Nedim Dzafic och Anton Ocampo Hägglund mål. 

Angereds Berat Deniz sa så här om storsegern:

”Tror det var en väldigt rolig match för oss och mindre rolig för Floda. Vi ledde väl 6-1 typ i halvlek och det var inget snack om att det var helt rättvist. Sen i andra trodde man väl att de skulle rinna iväg ännu mera men Floda tog tag i det defensiva lite bättre i andra än i första. Matchen slutade ”bara” 9-1 till slut.”

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om matchen:

”Ja, det är tungt nu. Möter ett riktigt bra Angered. Vi får en usel start med snabba mål bakåt och två spelare som går sönder. Men vi blandar och ger idag. Stundtals bra stundtals dåliga. Utan målvakten Ludde hade det blivit dubbelt så många mål. Han gör många bra räddningar. Isak gör en bra insatts som mittback. Hjalmar Olsson kommer in och gör en andra halvlek som är bra och visar att han vill ha en startplats. Sen är våra rutinerade spelare Nils och Pierre viktiga och sliter i 90 minuter. Nu blickar vi framåt och jobbar vidare. Vi visste att detta året skulle bli tufft vilket det verkligen blivit. Men som sagt vi ger oss inte.”

Angered är fyra i tabellen, sax poäng efter ledande Ytterby. Floda är sist med fyra inspelade poäng på sina nio spelade matcher. 

 

LÖRDAG 8/6

Hönö IS – Romelanda UF 1-5 (0-2)

Det var ett möte på den nedre halvan mellan två lag som haft en tuff start. Båda lagen hade bara lyckats vinna en match hittills och det vara alltså viktiga poängs om stod på spel. Gästerna fick en fin start på Hönö Arena där Oscar Hallberg nickade in 1-0 och Patrik Persson satte 2-0 på straff i början av matchen. RUF hade också med sig denna 2-0 ledning in i andra. I början av andra kom också både 3-0 (Max Harris) och 4-0 (Henrik Björnrud). Hönö fick visserligen in en reducering genom Oliver Edvardsson men närmare än så kom de inte och istället satte Hallberg sitt andra mål fram till slutresultatet 5-1

RUF:s Henrik Björnrud sa så här om segern:

”Riktigt skön seger, vi krigar på bra idag och gör 0-1 ganska snabbt och efter får vi straff och får 0-2. Skön start på matchen och de resultatet står sig halvleken ut. Andra börjar vi riktigt starkt framåt en period på 10-15 minuter som vi bara öser på. Det resulterar sig med två mål till. De får in ett mål som sedan gör att vi får försvara större del av andra halvlek. De kommer inte närmre och vi får in en boll och dödar matchen helt. Äntligen tre pinnar, alltid lika skönt .”

Hönös Jonas Alexiusson hade följande att säga om förlusten:

”Spelmässigt ganska jämn match. Romelanda är hetare sista tredjedelen än var vi är. Vi är inne i en tung period tyvärr, inte mycket går vår väg. Hade till och med en straff som domaren ändrade till indirekt och kom sedan efter matchen och bad om ursäkt att de skulle varit straff. Men nån gång måste de vända!”

RUF:s matchrapport hittas HÄR

Seger gjorde att Romelanda klev förbi just Hönö i tabellen. RUF är just nu nia med HIS som tia. 

 

Partille IF FK – Björndammens BK 4-2 (3-1)

Derby på Lexby mellan två lag inför säsongen nog hade sett sig själva betydligt högre upp efter nästa halva serien. Det såg ut som Tobias Lundströms och Samuel Wesleys mål skulle ge hemmalaget en 2-0 ledning i paus men Jonas Wassman hann reducera innan paus för BBK. Dock hann även Partille få in ett mål till då 3-1 kom i 44:e genom Niclas Bjärnlind. Det blev lite spännande i andra få BBK:s Pontus Börjesson satte en straff fram till 2-3 med halvtimmen kvar. Strax därefter kom dock 4-2 till Partille genom Marcus Månsson och det var även så matchen slutade. 

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om derbysegern:

”En jämn match där vi behärska en i mitt tycke väldigt bra gräsplan bäst. Det märktes tydligt att BBK inte är bekväma på naturgräs och vi gör också 1-0 tidigt på en målvaktsretur där målvakten missbedömer studsen. Vi är det klart bättre laget och gör även 2-0 efter ca 30 minuter. BBK reducerar i slutet av första på en hörna, kändes absolut inte rättvist. Vi deppar dock inte ihop och hinner göra matchavgörande 3-1, nästan direkt efter. I andra fortsätter vi att skapa bra målchanser, vi får ytorna för att BBK är tvungna att satsa framåt. BBK får sedan en straff efter en hands som kändes tveksam, då avståndet mellan spelare och boll är väldigt nära. 3-2 och lite nerv i matchen. Men BBK skapar ingen jättechans till kvittering och vi kontrar istället in 4-2. Fullt rättvis seger i ett roligt derby att spela.”

BBK:s Tony Rintamäki hade följande att säga om förlusten:

”En svår match. Vi kämpade väl men fick inte med oss några poäng så det suger ju. Partille var snäppet vassare än oss även om vi släpper in mål som egentligen bara handlar om att vara fullt fokuserad på plan. Vi får helt enkelt ta oss i kragen och vinna nästa match!”

Partilles blogg skriver om matchen HÄR

Partille är nu upp på en femteplats men det är tio pinnar upp till ledande Ytterby. Björndammen är åtta.

 

/Rasta