Så här gick det i helgens 6A och 6C:

 

FREDAG 7/6

6A

Bergsjö IF – FC Bosona-Bosna IF 2-1 (2-0)

Topplaget Bergsjö IF föll lite oväntat i förra omgången mot Syrianska/Arameiska men var tillbaka som vinnare i fredags då de tog emot FC Bosona-Bosna IFBergsjövallen. Hemmalagets seger grundlades första kvarten då Abel Besrat gjorde både 1-0 och 2-0. 2-0 ledningen stod sig sen en bit in i andra innan Ajdin Smajlovic reducerade för Bosona-Bosna. Matchen bjöd inte på några fler mål och det blev alltså tre poäng till hemmalaget. 

BIF:s Victor Calming sa så här om matchen: 

”Otroligt skönt att studsa tillbaka efter förra veckans bottennapp. Tycker vi börjar matchen bra och skapar en del fina lägen där vi måste göra mål på. Abel knoppar in en hörna efter cirka 5-6 minuter och efter cirka 20 gör han sitt andra för dagen (kanske kom årets mål redan här) fantastiskt mottagning på brösten och pang i bortre! Vi känns pigga i första halvlek och leder välförtjänt i halvlek. Men borde avgjort matchen redan i första tycker jag. Andra halvlek börjar lite trevande där vi låter Bosona-Bosna styra spelet, vi kommer lite långt ner i banan men löser de hyfsat ändå tycker jag, vi har några riktigt bra kontringslägen men skärpan i avsluten fanns inte där idag. Bosona-Bosna får in en boll med cirka 20 kvar där vi står och sover lite och de blir lite stressigt i slutet men vi reder ut de tillslut.”

Bosona-Bosnas tränare Darmin Muslimovic sa så här om förlusten:

”Vi möter ett bra lag idag. Det var en tuff match för oss. Det här var vår blott andra match på gräs i år och det tog oss en hel halvlek innan vi kom in i det. Bergsjö hade då redan gjort två mål i första halvlek på två fasta situationer så det var en rejäl uppförsbacke för oss inför andra halvlek men vi kämpade på och reducerade och med lite skärpa framför mål hade vi kunnat kvittera. Vi får ta med oss vår tro på det vi gör och vår motto att kämpa och ge max till sista signalen. Tack till duktiga Bergsjö för en god genomkörare.” 

Bosona-Bosnas matchrapport hittas HÄR

Segern skickade upp Bergsjö IF i topp igen, men med två matcher mer spelade än tvåan Götaholm. Bosona-Bosna är sexa.

 

Fröjdens FK – Syrianska/Arameiska FG 7-2 (5-1)

Klurig match på förhand där Fröjden kom från en 1-4 förlust mot Gamlestaden medan Syrianska/Arameiska slog topplaget Bergsjö IF med 4-2. Det går dock aldrig att leva på gamla meriter i lokalfotbollen och Fröjden svarade för en ordentlig överkörning på Heden 3. Magnus Svantesson och Andreas Johansson såg till att Fröjden ledde med 2-0 efter en dryg kvart. Pierre Yildirim gav dock Syrianska/Arameiska kontakt med ett straffmål efter en halvtimme. Den glädjen varade dock inte så länge då Fröjden hann med inte mindre än tre mål till innan paus! Svantesson satte 3-1, Albin Larsson 4-1 och 5-1 gjorde Isak Torgersson. Tidigt i andra kom också 6-1 (Jonathan Mattsson) och matchen var självklart över. Pierre Yildirim satte en till straff till 2-6 innan Naser Rahimi avslutade målskytten med sitt 7-2 mål. 

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om segern:

Satt riktigt skönt med en seger ikväll! Har gått lite knackigt på slutet så viktigt för självförtroendet med tre pinnar. Våran första halvlek är nog den bästa vi gjort i år. Vi spelar bra, rullar boll, hjälper varandra och gör saker enkelt för en gångs skull och inte hänger med huvuden om vi gör misstag utan bara knyter näven och kör på. Vi gör sju fina mål och hade bud på fler. Syrianska/Arameiska är bra med många duktiga spelare men hade inte riktigt orken idag. Jag är väldigt nöjd med grabbarnas insats ikväll!”

Fröjdens matchreferat hittas HÄR

Fröjden är nu fyra och gick bland annat om just Syrianska/Arameiska som är sjua i tabellen. 

 

LÖRDAG 8/6

6C

Styrsö BK – Solängens BK 8-2 (3-2)

Det var ett sargat Solängens BK som tog sig ut till den tuffa bortamatchen mot Styrsö och laget stod upp bra under de första 45 och en bit in i andra. Hemmalaget tog visserligen ledningen efter mål av Victor Johansson och Mattias Janicijevic men Solängen kom tillbaka. Inom loppet av en minut satte först Oscar Kjellberg 1-2 och sedan Joel Heljemo 2-2. Strax innan paus återtog dock hemmalaget ledningen genom Emil Heehrle. I början av andra fick sen Styrsös Markus Westerberg sitt andra gula och fick lämna. Strax därefter kommer dock istället 4-2 tack vare ett självmål. Trots en man mindre gör Styrsö inte mindre än fyra mål sista halvtimmen där Niklas Tullock gör två, Mattias Johansson ett och Janicijevic blir tvåmålskytt. 

Styrsös Mattias Janicijevic sa så här om segern:

”Tycker vi gör en bra match egentligen rakt igenom både offensivt och defensivt, om man bortser från de 10 (?) minuter där vi släpper in både 1-2 och 2-2. I det läget känns det tungt helt klart, men vi lyckas ta tillbaka ledningen innan halvlek genom en hörna som Solängen snöpligt nickar in i eget mål. I andra halvlek får vi en tidig utvisning, men lyckas ändå vinna den halvleken med 5-0. En eloge till försvaret som håller tätt med en man mindre. Matchen slutar 8-2, vilket på många sätt känns rättvist. Skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen efter två matcher där vi inte får till det riktigt. Vi från Styrsö vill även passa på att tacka Solängen för att de tog sig ut med desarmerad trupp trots tragiska omständigheter. Starkt!”

Solängens William Samuelsson sa så här om matchen:

”Vi vägrade lämna WO så vi grävde riktigt djupt ned i registret för att lyckas få ihop 11 spelare! Sen om de var skadade eller inte spelade ingen roll! 11 man åkte ut för att det är tråkigt att lämna WO! Styrsö var bra framförallt på sista tredjedelen! På Eklandavallen i höst blir det en helt annan match.”

Styrsö är trea i tabellen med Solängen som femma. 

 

Tynnered FC – Göteborgs SIF 4-2

Tynnered kom med två tyngre matcher i bagaget, först 2-5 mot Azalea och sedan 3-3 mot Slottsskogen/Godhem efter att laget tappat en 3-1 ledning. Det har även varit lite förändringar i laget då tränaren Sargon Gorgius och klubben gått skilda vägar. Ibbe Maruvge är nu huvudansvarig för TFC. I matchen mot GSIF var det gästerna som inledde målskyttet när Victor Jansson gjorde 1-0 efter 16 minuter. Mohamad Babayigit kvitterade dock för TFC och det var 1-1 i paus. ”Studenterna” fick även ett rött i slutet av första och fick alltså spela vidare med tio man. Ahmed El-Abyad gav Tynnered ledningen tidigt i andra med Martin Sidaway satte 2-2. Tynnered var dock starkast i slutet och kunde göra både 3-2 (Uran Berisha) och 4-2 (Sam Javidi).

TFC:s tränare Maruvge sa så här om segern:

”Saknade lite gubbar, men fick ihop 13 spelare till matchen. Göteborg börjar piggt och får även 1-0 med sig. Efter lite taktiska förändringar så tar vi över matchen mer och kvitterar till 1-1 genom Mohammed. Ett resultat som stod sig till halvlek. Göteborg fick en ännu tuffare uppförsbacke när en av deras spelare åkte på rött kort. Vi gör 2-1 i början av andra via Ahmed. Göteborg gav oss en bra match trots en man mindre och kvitterade till 2-2. Dock drog vi det längsta strået då vi gjorde 3-2 via Uran samt 4-2 via Sam. Tre poäng och seriefinal mot Önnered väntar på torsdag.”

GSIF:s Martin Sidaway sa så här om förlusten:

”Det var synd att vi fick ett rött kort för vi var med bra. Vi kunde ha fått någon poäng idag. Men vi kämpade hårt och det var roligt. Solen var ute och det var min första match den här säsongen så jag är gladför matchen.”

Tynnered är tvåa, sex poäng efter ettan Önnered. GSIF är åtta. 

 

Vrångö IF – Landala IF 1-0 (0-0)

Efter nio omgångar fick äntligen Vrångö IF fira en seger! Hemma på Klingkärr kom alltså första segern när gästande Landala besegrades med 1-0. Målet gjordes av Rikard Filipsson och kom med endast elva minuter kvar av matchen.

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Extremt efterlängtad vinst! Hittills har det studsat extremt mycket mot oss och vi anser väl att vi borde haft fler poäng än vad vi tagit! Därför kom årets första extremt efterlängtat. Go laginsats trots några bortfall Hoppas det börjar blåsa med oss nu!”

LIF:s Rasmus Johansson kommenterade matchen så här:

”Bollinnehav vinner tyvärr inga matcher. Eloge till Vrångö som krigar hela matchen.”

Vrångö är fortfarande sist men minskade gapet till helgens motståndare Landala som är elva, tre poäng före. 

 

/Rasta