Vi tittar till helgens matcher i 6B:

 

FREDAG 7/6

Surte IS FK – Hälsö BK 1-4

Hälsö BK begav sig till Surte i fredags för att möta ett hemmalag som samlat en hel del poäng på sistone. Det var dock Hälsö som kunde göra både 1-0 (Mattias Friess) och 2-0 (Gustav Börjesson) i mitten av första, en ledning de hade med sig ut till den andra halvleken. Där fick dock Surte kontakt ganska snabbt när Michel Antonio Alfaro Pardo reducerade på straff. Ö-laget var det starkast och Adam Magnusson gjorde 3-1 på straff innan Börjesson blev tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet 4-1.

HBK:s Mattias Friess sa så här om segern:

”Vi gör en kanon match från början till slutet, känner att vi som lag blir bara starkare och starkare, så det känns bra!”

Hälsö är nu åtta och knappade in på nian Surte

 

Nödinge SK – FTU 1-3 (0-1)

FTU har haft en djup svacka med fyra raka förluster men i fredags blev det äntligen seger igen när de kunde lämna Vimmervi med tre poäng. Laget fick en drömöppning mot Nödinge då Ali Bedir nickade in 1-0 i första minuten! 1-0 stod sig en bit in i andra då Ali Can ökade på till 2-0. NSK replikerade dock direkt när Ibrahim Jakupovic satte 1-2. Det avgörande 3-1 målet (Abdullah Dereli) kom sen inte förrän i matchminut 87!

FTU:s ledare Oguz Acikgöz sa så här om segern:

”Vi får en kanonstart, gör 0-1 efter 20 sekunder och har mycket boll i början. Får ett par lägen att utöka men lyckas inte. Nödinge jobbar in sig i matchen men det tidiga målet skiljer oss åt. Andra halvlek börjar vi som i första, får ett par lägen men återigen är vi inte skärpta. Nödinge hotar mest på fasta situationer och de är nära ett par gånger. Vi lyckas göra 0-2 efter ett fint anfall men lyckas släppa in 1-2 direkt när anfallaren på egen hand gör bort vår backlinje. Matchen står och väger sedan och det är lägen åt båda håll men så lyckas vi göra 1-3 och punktera matchen. Viktig seger på en tung Vimmervi idag. Satt riktigt fint!”

NSK:s Mohamad Krayem hade följande att säga om förlusten:

”Matchen började riktigt dåligt för oss då FTU gör mål efter slarv från oss efter 30 sekunder. Efter det tycker jag att vi tar tag i matchen. FTU hotade då och då och det gjorde vi också. 0-1 blev det i första halvleken. Sen i andra började vi också ganska bra med tills de kunde göra 0-2 efter ett inlägg till bortre stolpen som deras ytter förvaltade det mycket bra. Vi kommer igen och gör 1-2 och det kändes som att vi var med i matchen vi hade ett par farliga lägen men bollen ville inte gå in i mål idag för vår del. FTU avslutar målskyttet och gör 1-3 när vi jagade kvittering. Vi gratulerar FTU för de tre poängen och önskar de lycka till men det känns lite tungt att förlora på detta sätt. Vill även berömma våra spelare som slet och kämpade in i det sista.”

FTU är nu femma och NSK är tia. 

 

LÖRDAG 8/6

Västkurd BK – Diseröd SK 4-1 (2-0)

Båda topplagen var igång i lördags och hemma på Sälöfjordsvallen tog Västkurd ännu en seger. VBK hade 2-0 i paus efter dubbla mål av Mario Atanasovski och då fick även gästerna Diseröd en tidig utvisning. I andra kunde sen Fisnik Maxharraj göra 3-0 ganska tidigt och i mitten kom även 4-0 (Devran Celik). Gustav Fuxling Thorsson fick sen in en reducering för DSK.

VBK:s målvakt Robin Magnusson Otter sa så här om segern:

”Vi försökte börja som vanligt med högt tempo och rulla boll och det gjorde vi stundtals men var väldigt mycket motvind och Diseröd står upp bra och får oss lite felplacerade i vissa lägen. Vi lyckas få en straff tidigt och gör 1-0. De fick i den situationen rött kort med men tycker faktiskt inte vi känner av det eller utnyttjar detta för dom kör på bra. Vi lyckas med att hålla våran ledning med några bollar till halvlek. Vi snackar i halvtid om att försöka hålla få upp bolltempot och bättre passningar men har lite problem för diseröd står upp bra och får oss att trappa ner lite i tempo. Vi vinner med 4-1 och är ju 3 pinnar in på kontot som sagt. Ett stort plus idag tycker jag att Roy på mittfältet skall ha med, riktigt bra match åter igen!”

Västkurd toppar 6B, tre poäng för Hisingen FC. DSK är nia.

Bilden till inlägget är lånad från VBK:s Facebooksida

 

Hisingen FC – Neutrala IF 2-3 (1-1)

Tidigare på dagen hade toppkonkurrenten Västkurd vunnit sin match och Hisingen FC hade chansen att haka när de tog emot Neutrala IF på Bravida Arena. Motståndarna Neutrala var svårscoutade då de inte spelat någon match på över en månad. Det skulle dock visa sig att Neutrala var riktigt spelsugna då de till slut kunde vinna matchen med 3-2! Annars var det HFC:s Abubakar ”Babu” Dumbuya som inledde målskyttet i den första halvleken. NIF:s Najiib Ahmed Khaliif såg dock till att det var 1-1 i paus och i början av andra satte Hussein Faarah 2-1 för bortalaget. Det dröjde inte heller länge innan även 3-1 kom, genom Abdikaafi Mahamud Diiriye. Dumbuya fick sen in 2-3 med några minuter kvar men närmare än så kom inte HFC.

HFC:s assisterande tränare Viktor Kirsby sa så här om matchen:

”Vi börjar spela fotboll i minut 75’ och det säger sig själv att det inte funkar. Inget är gratis och Neutrala spelar fin fotboll. De krigade matchen igenom. Stort grattis till Neutrala och tack till publiken och domaren.”

HFC är tvåa men tappade nu tre poäng mot ettan Västkurd och har dessutom betydligt sämre målskillnad. Neutrala är sexa men har flera matcher mindre spelade än övriga lag och är faktiskt enda laget i 6B som ännu inte förlorat! 

En riktigt intressant match i nästa omgång då Neutrala möter just Västkurd! 

 

/Rasta