Vi avslutar rapporteringen från helgen med 7A och 7C:

 

LÖRDAG 8/6

7A

Angered SK – Gothenburg Celtic FC 5-0 (1-0)

Angered SK tog en övertygande seger hemma på Lövgärdesplan mot gästande Celtic i lördags. Mycket handlade om Siciid Abdiqadir som gjorde fyra av lagets mål och som nu toppar 7A:s skytteliga tillsammans med Vatras Flamur TahiriAbdiqadir satte den första halvlekens enda mål och i början av andra gjorde Abdirahman Isse Ali 2-0. ASK trampade sedan ifrån och kunde alltså vinna med hela 5-0.

Celtics tränare Jonatan Rytiniemi hade följande kommentar om matchen:

”Bara att glömma och ta nya tag mot Fotö nästa helg!”

Angered är nu femma i tabellen och puttade ner Celtic till en sjätteplats. 

 

7C

Hermansby IF – Lundby IF 2-3 (1-0)

Det var möte på den undre halvan av 7C i lördags när Lundby IF begav sig till Kärnavallen för match mot HermansbyDaniel Skånberg såg till att hemmalaget ledde med 1-0 i paus men tidigt i andra kom 1-1 genom LIF:s Cengiz Dogan men bara minuten efter ledde hemmalaget igen (målskytt Johan Henrysson). Johan Dahlbäck kvitterade sen på en frispark och med bara sex minuter kvar satte Zoran Saula 3-2 för Lundby, som dessutom spelade med tio man efter ett rött kort!

LIF:s Johan Dahlbäck sa så här om matchen:

”Vi kommer till matchen med 5 startspelare borta och båda våra målvakter, så vi hade inte de bästa förutsättningarna. Vi släpper in 1-0 ganska tidigt på en fast situation där deras spelare når bollen innan målvakten. Kvitteringen kommer efter fint spel av Danne som frispelar Cengiz som inte gör några misstag ensam mot målvakten. Sedan gör de 2-1 väldigt billigt. Jag gör 2-2 på frispark och matchen är väldigt tajt. Vi får ett rött kort sista 10 som kändes väldigt billigt, men vi krigar på och sätter 2-3 i slutet på matchen efter ett fint anfall och avslut av Zoran. En riktig krigarinsats och sjukt gött med 3 poäng, det behövdes! En extra eloge till våra två nyförvärv Cevdet och Ivan, och även våra juniorer Efraim(målvakt) och Samuel.”

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? En dag som vi har planerat länge, då det är lördagsmatch på hemmaplan. Så lagfest på schemat. Vi går ut i första och gör ett bra jobb skapar mycket chanser, men lyckas bara sätta en av dom. Går till halvtid med en rättvis ledning. I andra så är vi inte riktigt med dom gör snabbt 1-1 vi repliker direkt efter å gör 2-1. Dom sätter sedan en frispark rätt i mål 2-2 vi skapar fler chanser, men vanan trogen så är vi inte tillräckligt vassa i avsluten. Dom får ett direkt rött för ovårdat språkval, borde varit fler då det va en väldigt massa svordomar på alla möjliga språk från Lundby. Vi försöker lyfta laget för att ta en rättvis ledning, men de kontrar och sätter 3-2 vilket oxå blir slutresultatet. Dagen blev dock positiv, undertecknande blev Fifa-mästare i laget samt så måste vi satt någon form av värme rekord med 98° i bastun!!! Match mot Bergsjön på fredag och sedan brämmaregården på tisdagen efter. Siktet inställt på 6 poäng!”

LIF klev upp till en sjundeplats och HIF är tia. 

 

SÖNDAG 9/6

7C

Rödbo IF – Kareby IS 0-6 (0-4)

Det blev en riktigt tung dag hemma på Rödbovallen för hemmalaget då gästande Kareby kunde vinna med hela 6-0! Kareby hade en fin period i mitten av första med fyra raka mål av Erik Andreasson, Emil Henriksson, Oscar Marek och Arvid Davidsson. Målen fortsatte trilla in i andra där Henriksson gjorde sitt andra och tredje mål får matchen. 

RIF:s Magnus Hall hade följande att säga om förlusten:

”Tuff förlust, men mycket rättvis. De är bättre än oss på allt. Vi är tyvärr tillbaka i gamla säsongers synder. Vi har vart helt okej bakåt, men fotboll handlar om att göra mål om vi ska ha chans vinna matcher. Åtta mål framåt i år, säger la sitt egentligen. Vi har mycket jobba på i sommar men jag hoppas och tror fortfarande vi kan studsa tillbaka. Nu har vi match på onsdag igen mot Lundby tror jag, ej säker. Då hoppas jag man klippt gräset på Rödbovallen!”

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om segern:

”Idag fick vi verkligen visad vilken kapacitet vi har i laget. Lite mer rutin in i laget men fortfarande väldigt ungt lag med 6 killar födda 2002 o 2003. Vi börjar som vanligt som dom flesta matcherna med ett spelmässigt övertag på våra motståndare även flera chanser än Rödbo. Efterhand skapar vi fler och fler chanser och även målen börjar trilla in. Verkar som Rödbo resignerar medans vi fortsätter spela och göra mål. 4-0 i halvlek känns nästan i underkant. I början av andra försöker Rödbo starta med press och vill komma in i matchen, men vi kontrollerar det rätt bra och vi skapar nästa fler klara målchanser i andra halvlek men lyckas enbart göra två mål. Trots mycket regn så var planen i förvånadsvärt bra skick och riktigt fin. Segern satt väldigt skönt och vi hoppas trenden skall hålla i sig. Tack till Rödbo och även en jättebra domarinsats.”

KIS är åtta i 7C medan Rödbo är elva. 

 

/Rasta